מלכת הדראג לאחר מותה: כך תיראה הלווייתי
חוזה סריאה, ההומוסקסואל הראשון מחוץ לארון שהתמודד על משרה ציבורית בארה"ב, היה מוכר יותר כ"קיסרית חוזה". בהלווייתו השתתפו סנאטור, כמה ראשי העיר סן פרנסיסקו לשעבר, והרבה מלכות, שנענו לצו הלבוש הקודר
מלכה בחייה ובמותה: חוזה סריאה היה פעיל פוליטי נלהב ומשפיע מאוד בארגונים למען זכויות הקהילה הגאה בארה"ב, ובמקביל נחשב לאחת ממלכות הדראג המשפיעות ביותר בתולדות הקהילה הגאה בעולם כולו ואף כונה "הקיסרית". היום (שבת) סריאה, שמת לפני כשלושה שבועות בגיל 90, הובא למנוחות. ה"ניו יורק טיימס" ואתר החדשות האמריקני "האפינגטון פוסט" דיווחו כי הטקס היה מתוכנן ומוקפד לפרטי פרטים, לפי בקשתו האחרונה, ועל אף הדרישה שכל הבאות והבאים יהיו בלבוש שחור - ההלוויה הייתה ססגונית ונוצצת כיאה ל"קיסרית".
עוד חדשות בעולם:
הכדורסלן והרודן: רודמן שוב נפגש עם קים
סערה בגרמניה: קונדומים נגד לידת מהגרים
החוטף מבית הזוועות לאם: "הבת שלך אצלי"
לפי כלי התקשורת באזור סן פרנסיסקו, הסנאטור הדמוקרטי מארק לנו שספד לחוזה סריאה, אמר כי הוא היה "רוזה פארקס של התנועה לזכויות הקהילה הגאה". סריאה היה ההומוסקסואל הראשון מחוץ לארון שהתמודד על תפקיד ציבורי בארצות הברית ב-1961 והקים לפני כ-50 שנה את ארגון הצדקה הגאה "החצר הקיסרית הבינלאומית" - ארגון בינלאומי שכולו מיועד לפעילות צדקה על ידי מלכות דראג ובני זוגם. כמייסד הארגון שפועל בארצות הברית, במכסיקו ובקנדה, הוא זכה לכינוי "הקיסרית חוזה הראשונה".
כיאה למלכה פעילה ומסודרת, שגייסה מאות מיליוני דולרים למען הקהילה הגאה, גם הופעתו האחרונה הייתה מרשימה לא פחות מהופעותיו בימי חייו. בצוואתו של סריאה הופיע תכנון מפורט של הלווייתו המפוארת שנערכה הבוקר (שעון ישראל) בקתדרלת גרייס שבסן פרנסיסקו. את ההלוויה הובילו חברות וחברי הארגון שייסד, ובראשם "הקיסריות" ו"הקיסרים" שבאו בעקבות "הקיסרית חוזה הראשונה". בין המשתתפים הרבים היו גם כמה מראשי העיר לשעבר של סן פרנסיסקו והסנאטור הדמוקרטי שספד לו.
על פי דרישתו של סריאה, על כל מלכות הדראג שהגיעו להלוויה לבשו שמלות שחורות ארוכות אך פשוטות, חבשו לראשיהן את כתריהן ומעליהם הינומות שחורות, שכיסו את הכתרים, את פניהן המאופרות ואת כתפיהן.
כל מלכות הדראג "נצטוו" גם לעטות כפפות משי שחורות, ואם הן בחרו בשמלה עם שרוולים קצרים - על הכפפות להיות ארוכות, כדי לכסות את זרועתיהן. בני זוגן נדרשו להתלבש גם הם "באופן מכובד", אותו פירט סריאה: חליפות שחורות, כתרים וכפפות לבנות.
את מסע ההלוויה הובילו לא פחות מעשר לימוזינות ושישה אוטובוסים שבהן נסעו האבלים מטקס
האשכבה המפואר לבית הקברות, שם נטמן סריאה. את טקס הקבורה של סריאה, שלחם בשורות הצבא האמריקני במלחמת העולם השנייה, ליוו משמר כבוד צבאי ותזמורת. בנוסף במהלך טקס הקבורה שרה זמרת הדראג המפורסמת דונה סאשיי.
סריאה נקבר, על פי בקשתו, לצד קברו של ג'ושוע נורטון, איש עסקים יהודי שמת ב-1880, שבניגוד לסריאה, הכריז על עצמו ללא סיבה כקיסר נורטון הראשון - "קיסר ארה"ב ומגן מכסיקו". חבריו של סריאה הסבירו כי ב-1965, כשהכריז על עצמו כ"קיסרית", הוא אף הוסיף לשמו את הכינוי "האלמנה נורטון", אך הסיר את חלק זה של הכינוי כעבור זמן קצר.