שתף קטע נבחר

 

טוקיו תארח את אולימפיאדת 2020

תוכניות גרנדיוזית ופרזנטציה שהוצגה על-ידי רובוט, הספיקו כדי שהמשחקים יחזרו לבירת יפן לראשונה מאז 1964. עלות הפרוייקט: 3.4 מיליארד דולר. מדריד הודחה כבר בהצבעה הראשונה, איסטנבול בשנייה. צפו ברגע ההכרזה

טוקיו ניצחה. המרתון לקביעת העיר המארחת של המשחקים האולימפיים לשנת 2020 הסתיים הערב (ש'). אחרי מסע ארוך ומפרך של לחצים פוליטיים ויחצ"ניים, שכלל סבך של ספקולציות והשקעות כספיות כבירות, החליט הוועד האולימפי כי האולימפיאדה ה-32 במספר, בעוד שבע שנים, תערך בבירת יפן.

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

ההצבעה הדרמטית התנהלה בשני סיבובים, כשרק באחרונה הושג רוב של יותר מ-50 אחוז. בסיבוב הראשון צימצמו 116 חברי הוועד האולימפי הבינלאומי, שהתכנסו בבואנוס איירס שבארגנטינה, את רשימת המועמדות משלוש ערים לשתיים בלבד. בהצבעה הראשונה הודחה מדריד.

 

צפו בהכרזה על טוקיו כמארחת האולימפיאדה    (צילום: רויטרס)

צפו בהכרזה על טוקיו כמארחת האולימפיאדה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי ההצבעה המכריעה של חברי הוועד ובכללם הנציג הישראלי אלכס גלעדי, בין טוקיו ואיסטנבול, נערך טקס ארוך ומשמים. בתום הטקס, כשעה ורבע אחרי סיום ההצבעה, הודיע ז'אק רוג, נשיא הוועד האולימפי, על ניצחונה של טוקיו, שהובילה כמעט לכל אורך הדרך באתרי ההימורים.

 

הפעם האחרונה שטוקיו אירחה את המשחקים האולימפיים, הייתה אי שם ב-1964. זמן רב חלף מאז והיפנים היו רעבים לארח פעם נוספת את האולימפיאדה. למרות שנכשלו במכרז ל-2016, הם לא ויתרו על אירוע הספורט הגדול בעולם ובשל כך, הציגו את התוכנית הגרנדיוזית ביותר בין שלוש הערים המתמודדות.

 

היפנים בטירוף אחרי ההכרזה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
היפנים בטירוף אחרי ההכרזה(צילום: AFP)

 

כיאה לטוקיו, התוכנית של היפנים מבוססת הן על החזון המודרני (כולל רובוט שהציג את הפרזנטציה) והן על המורשת ההיסטורית של העיר, תוך כדי שילוב הדור הבא שייחשף לכל זה עוד בבתי הספר, עם תוכנית לימודים מיוחדת.

 

כמו בבייג'ינג 2008, גם כאן ייבנה מחדש מבנה קבוע לאצטדיון האולימפי, שבו ייערכו טקסי הפתיחה והסיום. בימים אלה היפנים עומלים על ההכנות לאליפות העולם בראגבי ב-2019 ותכולת האצטדיון, שהייתה תחילה 50 אלף מושבים, תגדל ב-30 אלף מקומות נוספים.

 

ככה נראית שמחת ניצחון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ככה נראית שמחת ניצחון(צילום: AFP)

 

רוב המתקנים יהיו ברדיוס של 8 קילומטר, כש-19 מתקנים חדשים יצטרכו להיבנות במיוחד למשחקים ועוד 13 נוספים כבר קיימים, כאשר רק שניים מהם יצטרכו לעבור שיפוץ.

 

עד למשחקים, טוקיו תצטרך לטפל בלא מעט בעיות: תחילה בעלות הפרוייקט שצפוי להסתכם בסכום של 3.4 מיליארד דולר, כאשר רק מיליארד ממנו יגיע מהממשלה ואת כל היתר יצטרכו לגייס. וכן טיפול בכור בפוקושימה שעדיין ממשיך להוות נזק סביבתי, מאז רעידת האדמה הגדולה ב-2011.

 

טירוף זו לא מילה. החגיגות ביפן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
טירוף זו לא מילה. החגיגות ביפן(צילום: EPA)

 

שידורי הטלוויזיה היפנית (הממלכתית וזאת שלא) שאיחדו את השידורים שלהם בעקבות ההכרזה, התחילו להעביר שידורים ממוקדי החגיגות ברחובות והיות וההצבעה נערכה לפנות בוקר ביפן, הוחלט כי היומיים הקרובים יהיו 'יום הספורט הלאומי'.

 

אוהדים יפנים בטוקיו (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
אוהדים יפנים בטוקיו(צילום: גטי אימג'ס)

 

המאוכזבת הגדולה הייתה איסטנבול, שזאת הפעם החמישית שהיא מפסידה את אירוח המשחקים, ואחריה עיר הבירה של ספרד, מדריד, שהגישה זאת הפעם השלישית ברציפות את מועמדותה למשחקים ולאחר שנכשלה פעמיים (כשבאחרון הייתה מרחק נגיעה מכך, אך הפסידה לריו), קיוותה להביא סוף סוף את האולימפיאדה הבייתה, מה שלא היה מאז ברצלונה 92, אך זה לא יקרה גם הפעם.

 

אוהדים ספרדים מאוכזבים במדריד (צילום: גטי אימג'ס) (צילום: גטי אימג'ס)
אוהדים ספרדים מאוכזבים במדריד(צילום: גטי אימג'ס)

 

 


פורסם לראשונה 07/09/2013 21:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים