שתף קטע נבחר

 

"פעילים מערביים יהיו מגנים אנושיים לאסד"

על פי הטלגרף הבריטי, מאות אזרחים מבריטניה ומארצות הברית התנדבו לאכלס מתחמים בשליטת ממשלו של בשאר אסד. במקביל, נאספים תומכיו על פסגת הר סמוך לדמשק ו"שומרים" על משדר תחנת הטלוויזיה הרשמית

בעוד מדינות המערב מפנות את אזרחיהן מאזור סוריה לקראת תקיפה אמריקנית פוטנציאלית, מתכננים פעילי זכויות אדם מערביים להגיע לאזור ולהוות "מגן אנושי" כנגד צבא ארצות הברית, כך דיווח היום (שבת) "הטלגרף" הבריטי.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

השבוע לפני: כשגנבו סיגריות ושוקולדה מאחיו של רה"מ

ויראלי: נהגתי בשכרות והרגתי אדם

 

על פי הדיווח, חברי תנועת "International Human Shields" עמלו לאחרונה על איסוף מאות מתנדבים מארצות הברית, מבריטניה וממדינות נוספות שעתידים להגיע לשטח סוריה ולאכלס מתחמים שבשליטת משטרו של בשאר אסד.

 

לעת עתה, לא ברור אם הפעילים יזכו לאשרת כניסה רשמית מסוריה, אך פרנקלין לאמב, אחד מפרקליטי התנועה הפציפיסטית, הבהיר כי ראשיה "מוצפים" בבקשות התנדבות מתושבי קנדה, צרפת, איטליה ועוד.

 

רבים מהמתנדבים השתתפו בפעילות דומה בשנת 2003, זמן קצר לפני פלישתה השנייה של ארצות הברית לעיראק. הם התאספו בבתי חולים ובתי ספר בתחומי בגדאד ומאוחר יותר סיירו גם במתקני תשתיות עיראקיים.

מחאה פיליפינית נגד תקיפה אמריקנית בסוריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחאה פיליפינית נגד תקיפה אמריקנית בסוריה(צילום: AFP)
 

במקביל לשאיפת אזרחי המערב לסייע למשטר הסורי, מיישמים כבר תומכי אסד את אופי הפעולה הלכה למעשה. על פי דיווח ברשת "סקיי" הבריטית, נאספים תומכי אסד מדי לילה במאהל ייעודי שהוקם בצמרת הר סמוך לדמשק ומנסים להגן בגופם על המשדר הראשי של תחנת הטלוויזיה הסורית הרשמית.

 

המפגינים הסורים שהתמקמו בנקודה האסטרטגית עוטים על עצמם חולצות לבנות עם הלוגו "על גופתנו המתה" ומאזינים לשירים פטריוטיים בעוצמה גבוהה. "הגענו להגן על סוריה", אמר אחד מהם. "נמשיך עד הסוף. אנו אזרחים שמתנגדים לפעולה צבאית".

 

נשיא ארצות הברית ברק אובמה צפוי לשאת בהמשך השבוע נאום מיוחד לאומה על התקיפה, אך ניצל כבר בסוף השבוע את נאום הרדיו השבועי שלו כדי לגייס את תמיכת הציבור בהתערבות צבאית נגד משטר אסד. "זו לא תהיה עוד עיראק או אפגניסטן", ביקש להפיג את חששותיהם על רקע המלחמות שבהן נהרגו ונפצעו ב-12 השנים האחרונות אלפי חיילים אמריקנים. "כל פעולה שננקוט תהיה מוגבלת, הן בזמן והן בהיקף, ותהיה מיועדת להרתיע את ממשלת סוריה מלהרעיל בגזים את בני עמה ולפגוע ביכולתה לעשות כן".

 

מאמצי השכנוע של אובמה באים על רקע העובדה שלא רק מחוקקים רפובליקנים ודמוקרטים בקונגרס אינם ששים לאשר תקיפה בסוריה, אלא גם הציבור - כפי שמסתמן בסקרי דעת הקהל. לפי סקר של מכון "איפסוס" שנעשה עבור סוכנות רויטרס, 56% מהאמריקנים סבורים כי ארצות הברית צריכה להימנע מהתערבות במלחמה בסוריה, ואילו רק 19% תומכים בהתערבות שכזו.

 

"אני יודע שהעם האמריקני מודאג אחרי עשור של מלחמה, אפילו אחרי שהמלחמה בעיראק הסתיימה והמלחמה באפגניסטן דועכת. זו הסיבה לכך שאיננו מציבים כוחות (קרקעיים) באמצע המלחמה של מישהו אחר", אמר אובמה בנאום המוקלט.

 

הוא חזר על עמדתו שלפיה אי-התערבות בעקבות הטבח הכימי שביצע אסד ב-1,400 בני אדם ב-21 באוגוסט ליד דמשק, תאיים על הביטחון הלאומי של ארצו בכך שהיא תגביר את הסיכויים לשימוש עתידי בנשק כימי מצד ממשלת סוריה, ארגוני טרור ומדינות אחרות.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים