מי שעומד: מחבואים באולימפיאדת טוקיו?
טוקיו תארח את המשחקים האולימפיים רק ב-2020, אך פרופ' יפני כבר פועל לרענון רשימת הענפים ולהכנסת המשחק האהוב עליו לרשימת התחרויות
לפי הדיווח ב"טלגרף" הבריטי, לפרופ' האזקי, בן ה-64, אין את היכולת הפיזית להיות אתלט מצטיין, אך הוא יכול בהחלט להצליח לזכות במדליה בהשתתפות במשחק מחבואים תחרותי ב-2020.
טוקיו חוגגת את ההכרזה על אירוח האולימפיאדה:
"הייתי רוצה שמחבואים יוצג לראווה במשחקים האולימפיים בטוקיו, ולאחר מכן שיוכר כמשחק רשמי באולימפיאדה", אמר ל"טלגרף" הזאקי, בוגר אוניברסיטת ניפון למדעי הספורט המשמש כעת כפרופ' ללימודי תקשורת באוניברסיטת גו'סאי.
האזקי הקים ב-2010 את הוועדה לקידום משחק המחבואים היפני. הארגון מונה כ-1,000 חברים ברחבי המדינה ורבים מהם סטודנטים. "אני רוצה שכולם יוכלו לקחת חלק במשחקים, ללא קשר לגילם, מינם או היכולת הפיזית שלהם", הדגיש. "כשאתה צופה בספורט, הכול סובב סביב טכניקות ומיומנויות שוברות שיאי עולם. אך יש עוד ענפי ספורט. מחבואים הוא ספורט שכל אחד יכול לשחק מגיל 4 עד בני 80".
לפי ה"טלגרף", קבעה הוועדה בראשותו חוקים רשמיים השונים מהלך המשחק המקורי, לפיהם יחולקו השחקנים לשתי קבוצות בנות שבעה שחקנים כל אחת. הקבוצות יתמודדו אחת נגד השנייה במשחק בן 10 דקות. במחצית הראשונה של המשחק, לקבוצה אחת יינתנו שתי דקות להתחבא ב"מקום מסתור" שגודלו כ-20 מטרים רבועים. בתום פרק הזמן הזה, הקבוצה השנייה תצטרך לחפש אחר המסתתרים ולתפוס אותם.
במשחק המכוון לילדים מתחת לגיל 12, קבעה הוועדה כי גודל מקום המסתור יהיה כ-17 מטרים על 27 מטרים. לדברי פרופ' האזקי, שארגן משחקי מחבואים תחרותיים בגנים ואפילו בחופים, "אחד הדברים היפים בספורט הזה הוא שאפשר לשחק אותו בכל מקום".
למרות האופטימיות העולה מדבריו, סבור ראש הוועדה כי יהיה קשה להכניס את המשחק לאולימפיאדה שכן לא מזמן הוצא ענף ההיאבקות מהמשחקים. "אבל אני חושב שטוקיו 2020 היא ההזדמנות הגדולה שלנו", הצהיר.