שתף קטע נבחר

נלחם ביוקר המחיה ולומד מדע המדינה. הכירו

כמו רבים מהסטודנטים שלומדים מדעי המדינה, גם איתן שפיר חולם להשתלב בתחום הפוליטי. בינתיים הוא מגשים זאת כרכז המתפקדים והתורמים של תנועת מרצ ובפעילויות מחאה שונות. ממה הוא הכי נהנה בלימודים ואיזו מילה טובה יש לו להגיד לאוניברסיטת תל-אביב? סטודנט בשבוע

איתן שפיר, 25, סטודנט למדעי המדינה וסוציולוגיה-אנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב

 

עוד במדור סטודנט בשבוע :

לומדת נצרות ומבטיחה: "עוד תשמעו עלי"

לומד משפטים וכלכלה ומקפיד לאכול בריא. תכירו

"האגודה? מה הם עושים?"

 

 

מגורים: בדירה שכורה עם שני שותפים במרכז תל-אביב.

 

במקור: קריית מוצקין.

 

למה בחרתי ללמוד מדעי המדינה וסוציולוגיה-אנתרופולוגיה: התחום הפוליטי תמיד ריתק אותי, נהגתי להתעניין ולהיות פעיל. בשירותי הצבאי עבדתי עם שגרירויות, ארגונים בינלאומיים ודיפלומטים. העבודה של הארגונים עניינה אותי וברצוני לפנות לתחום הפוליטי בעתיד, ואני מאמין שהתואר יעניק לי כלים לעסוק בו.

 

הדבר שאני הכי נהנה ממנו בלימודים: גיבשנו חבורה של שמונה סטודנטים מכל פקולטות מדעי החברה, ואנחנו מכנים את עצמנו "נבחרת אוניברסיטת תל-אביב". אנחנו נפגשים אחת לחודש בבית של אחד מחברי הקבוצה, אוכלים, שותים ומרכלים על המרצים.

 

מילה טובה לאוניברסיטה: היא מאוד ירוקה - מעודדת שימוש בתחבורה ציבורית ומספקת שפע של חניה לאופניים. יש מגוון אירועים והרצאות שפתוחים חינם לסטודנטים, כמו כן המזכירות מאוד נגישה ונעשה מאמץ אמיתי לעזור לסטודנטים שנתקלים בבעיות במהלך לימודיהם.

 

מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: הייתי מוסיף לתואר חובת התמחות או סיורים לימודיים שייתנו לסטודנטים יותר מושג על האופן שבו הדברים מתנהלים בחיים האמיתיים ולא רק בין כותלי האקדמיה.

 

הקושי בלימודים: לשלב בין חובות הלימודים לעבודה במסגרת תובענית ולשמור על חיי חברה מפותחים. תמיד יש הרגשה שהאחד בא על חשבון השני.

 

 

מה אני אוכל בהפסקה: בקפיטריה בבניין נפתלי יש אפשרות לבניית סלט בהרכבה אישית, עם כל סוגי הירקות והדגנים. אתה יכול לקנות כרטיסיה שמקנה סלט חמישי בחינם. לפעמים אני מביא כריך שאני מכין בבית.

 

הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: עזרה בתשלומי שכר הדירה. חלק גבוה מההכנסה שלי מתבזבז על תשלומי לדירה, הייתי שמח אם המדינה הייתה מקצה יותר מגורים לסטודנטים במרכז העיר.

 

קורס אהוב: "חינוך וחברה" בהנחיית פרופ' יוסי שביט. הקורס מעניק ראייה ביקורתית על מערכת החינוך בישראל ובעולם. הוא עוסק במכלול היחסים שבין מערכת החינוך לבין מוסדות חברתיים אחרים.

 

קורס שנוא: סטטיסטיקה.

 

מרצה אהוב: פרופ' תמר מייזלס. למדתי שני קורסים בהנחייתה - מרצה מעולה שמביאה רעיונות מעניינים לכיתה, נגישה לסטודנטים ומשלבת דיון עם הסטודנטים בהרצאות.

 

אם לא הייתי לומד מדעי המדינה וסוציולוגיה-אנתרופולוגיה הייתי לומד: משפטים ומזרח אסיה.

 

עבודה: אני עובד במטה הארצי של מפלגת מרצ כרכז המתפקדים והתורמים. אני בר מזל לעסוק בתחום הפוליטי בזמן שאני לומד על פוליטיקה, אני מנסה ליישם את התיאוריה הנלמדת בכיתה בחיים האמיתיים למרות שלעתים זה קשה.

 

בעבודה עם ניצן הורוביץ (איתן משמאל) ()
בעבודה עם ניצן הורוביץ (איתן משמאל)

 

פעילות מעבר ללימודים: אני מקפיד ללכת לחדר כושר, לרכוב על אופניים ולהיפגש עם חברים. אני פעיל בהפגנות על יוקר המחיה בישראל ועל המאבק לדיור בר השגה וכמו כן סיורים לימודיים שמפלגת מרצ עושה.

 

בחופשה בין הסמסטרים: עובד במשרה מלאה במשרדי מרצ, אך מנסה לשלב טיולים בארץ ולעתים בחו"ל.

 

נסיעות אחרונות לחו"ל: בחופשה בין שנה א' ל-ב' טסתי עם עוד שלושה חברים לירדן, ביקרנו בעיר עקבה ומשם המשכנו לפטרה. היינו שלושה ימים באתר - הנוף עוצר נשימה, האוכל בירדן קצת פחות.

 

תוכניות לעתיד: לעבוד בארגון בינלאומי הומניטרי שבעזרתו אוכל להילחם על שמירה על זכויות אדם, קידום נשים וקידום זכיות הלהט"ב (לסביות, הומואים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) ברחבי העולם.

 

סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-

one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים