שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, MCT, AFP , רויטרס, סי די בנק

הפאניקה במספרים: כמה פנו לפיקוד העורף?

האמריקנים עוד לא תקפו בסוריה ועדיין לא בוצע ירי לכיוון ישראל, אבל כ-213 אלף ישראלים מודאגים הציפו את המוקד בתשעת הימים האחרונים. לשם השוואה, לכל אורך הלחימה ב"עמוד ענן" פנו למוקד רק כ-120 אלף איש

זינוק בכמות הפניות של אזרחים למוקד פיקוד העורף על רקע תקיפה אפשרית של ארה"ב בסוריה. מנתונים שהגיעו היום (א') ל-ynet עולה שבמהלך תשעת ימי ההמתנה האחרונים נרשם במוקד מספר כפול של פניות בהשוואה לשמונת ימי הלחימה במבצע "עמוד ענן", שבמהלכם בוצע ירי רקטות מסיבי לעבר מיליוני תושבים בעוטף עזה, בנגב, ואפילו באזור ירושלים ובגוש דן. בתשעת הימים האחרונים (בין 25 באוגוסט ל-2 בספטמבר) נרשמו 213,300 פניות של אזרחים, לעומת 122,832 פניות במהלך המבצע בנובמבר שעבר.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

יותר מ-60 אלף פניות ביום השיא (צילום: EPA) (צילום: EPA)
יותר מ-60 אלף פניות ביום השיא(צילום: EPA)

 

הפניות בימים האחרונים עסקו מן הסתם במיקום המוקדים לחלוקת ערכות מגן, זמני הפעילות והצורך ברענון.

במהלך "עמוד ענן" השאלות היו מגוונות - מאופן המיגון מפני טילים ועד הנחיות לזמן אזעקה.

 

היום העמוס ביותר בשבועות האחרונות היה 28 באוגוסט, ובו נרשמו 61,012 פניות. למחרת בוצעו 59,923 פניות, ובמהלך היומיים הללו חולקו 40 אלף ערכות מגן. היום העמוס ביותר במהלך עמוד ענן היה 16 בנובמבר, ובו נרשמו 26,261 פניות לפיקוד העורף.

 

על רקע הלחץ בתקופה האחרונה תוגבר המוקד בפיקוד העורף ביותר מ-100 עמדות, ובסך הכול היו אלה כ-150 חיילים שענו לפניות האזרחים. המוקדנים הם חיילים שהוקפצו מקורסים איכותיים של צה"ל, לרוב מאגף המודיעין. רק אזרחים מעטים בחרו לקבל את המידע באמצעות דף הפייסבוק של פיקוד העורף או באתר האינטרנט שלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב זיתון
ארכיון. מטה פיקוד העורף
צילום: יואב זיתון
מומלצים