שתף קטע נבחר
 

מאסטר שף, גרסת השושו

היא כוללת 70 מדינות ומתחרים בה 24 מתמודדים על הפרס היוקרתי שעומד על מאות אלפי שקלים. הכירו את "תחרות השף הצעיר" של מסדר אבירי הגריל, האוליפיאדה החשאית של הקולינריה העולמית. לאיזה מקום הגיע הנציג הישראלי בתחרות שבאיסטנבול? כל הפרטים לפניכם

לדאבונם של טורקים רבים, גם הפעם לא נבחרה איסטנבול לארח את המשחקים האולימפיים ב-2020. תושבי העיר יכולים להתנחם בכך שבשבוע שבו נתבשרו על ההפסד לטוקיו, נערכה באיסטנבול המקבילה הקולינרית של האולימפיאדה - "תחרות השף הצעיר" (Concour des jeunes rotisseurs) של "מסדר אבירי הגריל ".

 

עוד בערוץ האוכל:

  • הכרוב שכבש אותי: מבשלים עם כרוב כבוש
  • הפתעה בשקית: 4 מתכונים בקלי קלות
  • קלות ונפלאות: עוגיות של מרתה סטיוארט

     

    התחרות נערכת על ידי מסדר אבירי הגריל (Chain de Rotisseurs) ובחסות בית הספר הנודע לבישול קורדון בלו ומתקיימת מדי שנה מאז 1976, בכל פעם בעיר אחרת ברחבי העולם. מלבד הכבוד שהשף זוכה מביא לחברי המסדר המקומיים בני ארצו, הפרס הראשון שמוענק לשף הצעיר, שעל פי רוב עובד במוסד המשתייך למסדר הקולינרי והמסתורי הזה, כולל שנת לימודים שלמה על הציוד, המגורים והכלכלה בבית הספר קורדון בלה, פרס שמתומחר בלא פחות ממאות אלפי שקלים.

     

    יש מסדרי אבירים על שמו. בשר בגריל (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    יש מסדרי אבירים על שמו. בשר בגריל(צילום: תום להט)

     

    ‮ועדיין, על אף הפרסים הנוצצים, ההילה היוקרתית והפאסון הבינלאומי, מסדר אבירי הגריל שומרים על פרופיל נמוך בכל הקשור לאירוע . התחרות נחשבת לאירוע כמעט סודי ואין סיקור עיתונאי של האירועים, לא כל שכן של שלבי התחרות. חגיגה פרטית של מסדר מסתורי, שמקדש אוכל טוב, שתייה מעולה ודיסקרטיות.

     

    המעט שכן ידוע על התחרות, היא שהיא מתקיימת בכמה שלבים - הראשונים מקומיים והסופיים - בינלאומיים ומתקיימים בעיר המארחת. בישראל חברות כ-30 מסעדות עילית במסדר (שמקבל אליו מוסדות וכן שפים). רובן שלחו נציג לשלב הראשון של התחרות, שהתקיים בתל אביב, במרכז ”דן גורמה" וכלל סימולציה של התחרות המקורית - הרכבת ארוחה מלאה ל-4 משתתפים מחומרי גלם לא ידועים, שמגיעים בקופסה שחורה.

     

    הדירוג ניתן על אופי העבודה של כל שף, תכנון נכון של ההכנה (לשפים יש חצי שעה להתכונן לבישול), אופן השימוש במרכיבים, כשעל שימוש חסכוני והקפדה על פוד קוסט ניתנות נקודות זכות נוספות. ‮את המנות מכינים רק בעזרת סכין וללא עזרים טכניים, גם לא מנדולינה שתעצב קיסמי ירקות קטנטנים למטרות אסטתיות.

     

    מתוך 24 המועמדים, עלה אחמד (חמודי) אוקלה (25), שמשמש כסו שף של השף רונן דברת בלוך בקייטרינג “נצר סירני“. אוקלה הגיע בתחרות הסופית למקום הרביעי והמכובד. לפניו בדירוג הגיע נציג המדינה המארחת, שלהם זו זכייה ראשונה בפרס בתחרות זו (שהחל מהשנה גם נפרסת עליה החסות של ”טרקיש איירליינס“, שמקדמת את האוכל הטורקי ברחבי העולם) שזכה במדליית הארד ובזהב זכה ז’אן-פיליפ ברנר, נציג גרמניה,

     

     (צילום: נועם שלמה)
    (צילום: נועם שלמה)

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מסדר אבירי הגריל
    צילום: נועם שלמה
    מומלצים