שתף קטע נבחר

 

ATIV Book 9 - האולטרה פספוס של סמסונג

בשנים האחרונות האולטרהבוקים של סמסונג תמיד הכילו איזון טוב של ביצועים מול משקל, אך תמיד במחיר גבוה למדי. השנה סמסונג החליטה להוציא אולטרהבוק עם כונן SSD בפחות מ-4,000 שקל ומעבד מיוחד משלה. מדוע זו הייתה החלטה לא טובה?

עם עליית הפופולאריות של הטאבלטים וירידה במכירות ה-PC, יצרניות האולטרהבוקים מנסות למשוך את קהל הטאבלטים אליה עם מסכי מגע והבטחות לביצועים משופרים. בעוד שיש לא מעט דברים שניתן לבצע עם טאבלט, עדיין קשה להחליף את השימושיות של הלפטופ. אחד מהם הוא ה-ATIV Book 9 Lite מדגם NP915S3G.

 

נאה אך לא קליל במיוחד ()
נאה אך לא קליל במיוחד

 

עיצוב

סמסונג ממשיכה את אותו קו האולטרהבוקים שלה עם עיצוב דק ואלגנטי, בעל מסגרת מתכתית חלקה ומינימום הפתעות. כל החיבורים נמצאים בצידי המחשב כשפתח האוורור המרכזי פונה לאחור כך שניתן להניח אותו על הברכיים יחסית בנוחות. בחלקו הקדמי ארבע נורות המציגות מצבי הפעלה שונים ופד מגע הממוקם מתחת למקלדת בדיוק במרכז גוף המחשב. עוביו של ה-915 עומד על 1.7 סנטימטר, כשגם בדגם זה משתמשת החברה בטריק עיצובי שבו שולי המכשיר צרים יותר כדי לגרום לו להראות דק יותר ורק כשמרימים את המכשיר מבחינים בעובי האמיתי שלו.

 

דקיק רק למראית עין
דקיק רק למראית עין

 

שימוש

ה-915 בנוי בצורה נוחה ויחסית ארגונומית כך שניתן לעבוד עליו שעות ספורות ברצף ולא לחוש כאבים מיוחדים. המסך ניתן ליישור עד 180 מעלות ולא לקיפול מוחלט וכאן סמסונג מפספסת ובגדול. שהרי אם רק הייתה מוסיפה את האפשרות לסובב את המסך כמעט 360 מעלות אחורה, היא הייתה מייצרת מחשב היברדי שהוא גם טאבלט וגם נייד.

 

מסך המגע מוסיף לחוויה אך בעיקר כשהוא מהווה תחליף לפד המגע הבינוני. שכן לא מעט, מצאתי עצמי מתוסכל מניסיונות כושלים להניע את הסמן לנקודה מסוימת כשהפד מפספס אותי שוב ושוב, אז פשוט נגעתי במסך באותו אזור. עם זאת, לאור העובדה שאין למסך תמיכה מאחור, כל נגיעה בו גם דוחפת אותו מטה וגורמת לו להתנדנד, מה שהופך את כל קונספט המגע למיותר.

 

נוח לאחיזה ועבודה ממושכת
נוח לאחיזה ועבודה ממושכת
 

 

המעבד שלא יכול

לראשונה החליטה סמסונג לזנוח את סדרת מעבדי ה-Core של אינטל לטובת מעבד משלה שאותו יצרה בשיתוף עם AMD. לא ברור מה חשבה לעצמה החברה כשהחליטה לוותר על המעבדים הטובים ביותר לניידים, ולשים את הפרד העייף שלה במקום. בפועל זהו מעבד מרובע ליבות הפועל במהירות 1.0 גיגה הרץ המסוגל להגיע עד 1.4 גיגה הרץ. איך בדיוק? הם לא מספרים, אך הביצועים עונים בשמם בלחישה כמעט דוממת.

 

אתרי אינטרנט מעובדים בצורה איטית להחריד, כשאפשר לראות בבירור שהמידע הגיע למחשב, הוא פשוט מנסה לחשוב כיצד להציג אותו. כל לשונית חדשה, כל עיבוד קל שמחשב עם i3 היה מצליח לעשות בזרירות, נמתח כאן פי כמה. לולא היה כאן כונן SSD מהיר, גם מערכת ההפעלה הייתה עולה אחרי דקות ארוכות.

 

עם ביצועים כאלה בזמן שימוש בינוני באינטרנט, אתם יכולים לדמיין לעצמכם כמה איטי הוא בשימוש יותר אינטנסיבי כמו וורד, שלא נגיד פוטושופ. כשאתה מבין שאלו הביצועים שהוא מסוגל להגיע אליהם כמוצר חדש מהשקית, אחד יכול רק לתהות כיצד הוא יתנהג עוד שנתיים.

 

ביצועים של פנטיום, לוק של i7 ()
ביצועים של פנטיום, לוק של i7

 

תצוגה

ל-951 ישנו מסך מגע בגודל 13.3 אינץ' בהיר למדי, שלולא היה מתכסה כל כך בקלות בטביעות אצבע, היה משקף את הסביבה כמו מראה. התצוגה פועלת ברזולוציה סטנדרטית של 1366x768 כשהיא מציגה תמונה חדה ובהירה למדי. אפשר לראות סרטים בנוח וגם לקרוא טקסט מבלי לחוש עייפות בעיניים.

 

סוללה

סמסונג מצהירה על 5.5 שעות עבודה ואכן ה-915 כמעט מגיע לנתון הזה. כמו בשאר האולטרהבוקים של החברה, אפשר להחליף את הסוללה רק על ידי פתיחת המארז וזה דורש לגשת למעבדה כדי לשמור על האחריות.

 

Samsung SideSync

תכונה נחמדה למשפחת הניידים הזו היא הסייד סינק המאפשרת גיבוי ושיתוף מידע מהנייד ישירות למחשב אוטומטית. דרכו ניתן להשתמש במקלדת ובעכבר של המחשב כדי לשלוט בטלפון (זה עם מסך המגע, כן?) ולנהל אותו. בנוסף ניתן לראות תצוגה של הטלפון הנייד על מסך המחשב לשליטה נוחה יותר, אך לא להפך כך שהפוטנציאל המעולה של מסך שני הולך לאיבוד. שיתוף וגיבוי מידע אוטומטי כבר קיים מזמן אגב ושמו KIES Air. כשאנחנו ניסינו את סייד סינק עם גלקסי S4, הוא לא עבד.

 

מחשב בינוני ומטה באריזה מפוארת
מחשב בינוני ומטה באריזה מפוארת

 

קישוריות מוגבלת

ל-915 שתי יציאות USB, אחת מסוג 3 ואחת מסוג 2. ובנוסף חיבור מיני VGA הדורש מתאם שנמכר בנפרד, וחיבור מיני את'רנט הדורש מתאם הכלול בחבילה. בנוסף ישנו חיבור מיקרו HDMI שהפך נפוץ למדי בשנתיים האחרונות אז סביר להניח שיהיה לכם שימוש בכבל כזה, חוץ מבמחשב הזה ספציפית.

 


אולטרהבוק סמסונג NP915S3G

אולטרהבוק סמסונג NP915S3G
מערכת הפעלה

Windows 8 64 bit

מעבד מרובע ליבות, עד 1.4GHz
תצוגה 13.3 אינץ', מגע קפסטיבי 10 נקודות. 1366x768
זיכרון 4Gb DDR3, שמיש 3.65
אחסון 128GB SSD
כרטיס גרפי AMD Radeon Graphics החולק זיכרון עם המערכת
קישוריות

Wi Fi 802.11 b/g/n
חיבור רשת חוטי דרך מתאם

בלוטות' 4.0

חיבורים

USB 3.0X1

USB 2.0X1

יציאת אוזניות/מיקרופון קומבו

מיקרו HDMI

קורא כרטיסים

 

סוללה 2 תאים, עד 5.5 שעות לפי החברה
משקל 1.57 קילו

 

סיכום 

סמסונג מציעה את הדגם הזה עם מסך מגע ב-3,899 שקלים, וגם דגם זהה ללא מסך מגע ב-3,199 שקלים. התמחור הזה עושה אותו אחד האולטרהבוקים הזולים ביותר בשוק ובמיוחד עם מסך המגע, שכן דגם של חברה אחרת עם מסך כזה נמכר ביותר מ-6,000 שקל. עם זאת, בפועל, אתם מקבלים מחשב שלולא היה ארוז בצורת אולטרהבוק, היה נמכר בפחות מ-2000 שקל עם מעבד פנטיום חלש. זהו ללא ספק המחשב האיטי והמאכזב ביותר שסמסונג הוציאה בשנים האחרונות.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים