שתף קטע נבחר

מרינה הרצליה: העירייה תתפשר עם הדיירים?

מזה שנים שמתנהל מאבק משפטי עיקש בין עיריית הרצליה לבעלי הנכסים במרינה בעיר, לאחר שהעליון קבע כי דירותיהם הן לצרכי נופש ולא למגורים. אולם ל-ynet נודע כי השבוע נפגש ראש העיר המכהן עם הדיירים, והודיע להם כי אחרי שייבחר - יקדם איתם פשרה בנושא מחוץ לכתלי בית המשפט

מידת איכותו של נכס נקבעת לפי שלושה משתנים: מיקום, מיקום ומיקום. ומה בדבר גורלו של נכס? נראה כי זה נקבע לפי תזמון, וברגעים שלפני בחירות - הכל נעשה גמיש להפליא. ל-ynet הגיעו סיכומי פגישות בנוגע לאחת מסוגיות הנדל"ן המרכזיות ביותר בעיר הרצליה בשנים האחרונות: מאבק העירייה נגד בעלי הנכסים במרינה הרצליה על אופי הדירות שבבעלותם.

 

 

מהמסמכים שהגיעו לידי ynet, הכוללים סיכומים של אסיפת בחירות בה לקחו חלק ראש עיריית הרצליה, יהונתן יסעור, ובעלי הנכסים במרינה הרצליה, עולה כי בכוונת העירייה להגיע לפשרה עם הדיירים, חרף ההתנהלות המשפטית העיקשת בין הצדדים לאורך השנים.

 

בשנה האחרונה ניהלו ארגונים ירוקים מאבק משפטי חריף מול בעלי הכנסים במרינה, ודרשו כי הדירות שבבעלותם ייחשבו כדירות נופש ולא כדירות מגורים. המאבק קיבל רוח גבית מעיריית הרצליה, שנוהלה אז על ידי ראש העירייה לשעבר, יעל גרמן, שכיום מכהנת כשרת הבריאות מטעם מפלגת יש עתיד.

 

דרישתם של הירוקים נעוצה בעובדה שבנייה למגורים אסורה בצמוד לחוף הים, כחלק מחוקים סביבתיים. בנוסף, על פי חוק, משאב הקרקע בסמוך לחוף שייך לציבור. למרות זאת, מותרת בנייה מצומצמת לייעודי תיירות ונופש בסמוך לחוף.

 

לפיכך, ולאחר שנים של מאבק, קבע בית המשפט העליון כי הדירות במרינה הרצליה יוגדרו כדירות נופש, ובעלי הנכסים יסתפקו במגורים בדירותיהם רק מספר חודשים מצומצם במשך כל שנה. בשאר הימים הנכס יעמוד להשכרה כדירת נופש (או יחידה מלונאית).

 

גרמן: "זה היה ישראבלוף"

פסיקת בית המשפט העליון נחשבה לניצחון סביבתי משמעותי שנזקף לזכותה של גרמן. בתחילת שנת 2010 פנתה העירייה לדיירים לאכוף את פסק הדין, אך אלה לא ויתרו, ובפברואר 2012 יצאו הדיירים להליך משפטי נוסף על מנת לצמצם את רוע הגזירה. בפועל, פסק הדין עדיין לא יושם.

 

השבוע פנה עו"ד קובי בן צבי, המייצג את הדיירים, למחלקה המשפטית בעירייה. ל-ynet סיפר כי אתמול התקיימה אסיפת דיירים בפרויקט "האי" במרינה, בהשתתפות ראש העיר יסעור וסגניתו ליאת תימור. לדבריו, יו"ר נציגות הדיירים עדכנה אותו כי יסעור ותימור הביעו עמדה, לפיה יש להסדיר את סוגיית דירות הנופש שלא בהליך המשפטי אלא במו"מ מול בעלי הדירות, ובכך לסיים את המלחמה ארוכת השנים לטובת שני הצדדים.

 

"הובהר שהואיל וכעת מדובר בערב בחירות, לא זה הזמן לנהל מו"מ, אם כי גם לא ראוי לקבל הכרעה משפטית שתחייב אחר כך את העירייה החדשה - גם אם מדיניותה בעניין תהא שונה", אמר. עוד הוסיף כי בפגישה סוכם על דחיית הדיון שאמור היה להתקיים ביום ראשון הקרוב, אך עניין זה לא התאפשר לאחר בירור עם המחלקה המשפטית בעירייה.

 

גרמן, שעדיין מתגוררת בהרצליה, אמרה ל-ynet כי "הדיירים שקנו את דירות הנופש ידעו שיהיו צריכים להשכיר את הדירות. מה שנעשה זה 'ישרא-בלוף', וכל מי שקנה דירה - ידע שיש הליך משפטי ברקע. משום מה אומרים במדינת ישראל תמיד שיהיה בסדר. לא יעלה על הדעת שאחד שיש לו כסף יקנה את הנוף לים והשני לא". 

 

צביקה הדר, יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה שמתמודד מול יסעור, הוסיף בשיחה עם ynet כי "מדובר בהתנהלות חמורה ביותר. אם זאת הבטחת בחירות, אז ראוי שיאמר אותה ראש העיר בגלוי ולא במחשכים. יש כאן עירוב בין פוליטיקה לאחריות ציבורית. זאת שערורייה".

 

ראש העיר יסעור מסר בתגובה כי לאחר הדיון ביום ראשון, הוא ייכנס להליך הידברות על מנת להגיע לפשרה מחוץ לכתלי בית המשפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לע"מ
מרינה הרצליה. הדיירים יגיעו לפשרה?
צילום: לע"מ
צילום: אפרים בראל
יעל גרמן
צילום: אפרים בראל
צילום: עידו ארז
יהונתן יסעור
צילום: עידו ארז
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
צביקה הדר
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
מומלצים