שתף קטע נבחר

 

לראשונה: חללית יצאה ממערכת השמש

"וויאג'ר 1" הפכה לחפץ הראשון מעשה ידי אדם שיצא ממערכת השמש, נאס"א חגגה את ההישג עם נעימת "מסע בין כוכבים". על סיפון החללית תקליט המכיל שירים וברכות, למקרה שהגשושית תפגוש יצור מכוכב אחר

36 שנים לאחר ששוגרה מכדור הארץ: גשושית החלל "וויאג'ר 1" חצתה גבול נוסף והפכה לחפץ הראשון מעשה ידי אדם שיצא ממערכת השמש. כך פרסמה היום (יום ה') סוכנות החלל נאס"א.

 

עוד חדשות בעולם:

צפו: חצה אגם בשחייה בתוך שקית

פולנים הרסו מחבוא מהנאצים: שיפצנו מטבח  

 

"וויאג'ר 1", ששוגרה לחלל בשנת 1977 למסע בין כוכבים, נעה כעת במרחק של יותר מ-18 וחצי מיליארד קילומטרים מהשמש, בחלל המוגדר על ידי מדעני נאס"א כחלל בין כוכבי - הריק הגדול והקר שבין הכוכבים. נאס"א חגגה את ההישג במסיבת עיתונאים בוושינגטון שבו הושמעה הנעימה המפורסמת של מסע בין כוכבים.  

 

כבר לא במערכת השמש. המסע של וויאג'ר 1    (youtube)

כבר לא במערכת השמש. המסע של וויאג'ר 1    (youtube)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אילוסטרציה של "וויאג'ר 1" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אילוסטרציה של "וויאג'ר 1"(צילום: רויטרס)
 

לפי נאס"א, "וויאג'ר 1" עזבה את מערכת השמש לפני שנה. אך באין גבול ברור, נאס"א לא יכולה הייתה להכריז על כך רשמית. בחודש שעבר סיפק מכון מחקר חיצוני הוכחה חותכת לנאס"א שהחללית אכן פילסה דרך בועת הפלסמה החמה הסובבת את הכוכבים ונפלטה מהמערכת המושפעת על ידי השמש.

 

"זו פריצת דרך משמעותית ותחילתו של מסע חדש", אמר מנהל המשימה, המדען אד סטון. כעת תלמד "וויאג'ר 1" חלקיקים אקזוטיים ותופעה נוספת בחלק ביקום שעדיין לא נחקר ותשדר את הנתונים בחזרה לכדור הארץ, שבו מחכה בשקיקה צוות המשימה לגילויים המרתקים. החללית נושאת עליה תקליט המכיל ברכות, שירים ותמונות מתרבויות שונות, במקרה שתפגוש במינים אינטליגנטיים בפלנטות אחרות. בין השירים בתקליט נמצא "ג'וני בי גוד" של צ'אק ברי, וכן נעימות של בטהובן, באך ומוצארט.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

  

האודיסיאה של "וויאג'ר 1" החלה בשנת 1977, כשהחללית והחללית התאומה שלה, "וויאג'ר 2", שוגרו למסע לכוכבי הגזים הענקיים שבתוך מערכת השמש. לאחר ששידרו תמונות מרהיבות של כוכב צדק והטבעות של שבתאי, "וויאג'ר 2" נעה

 לעבר אורנוס ונפטון. בינתיים, השתמשה "וויאג'ר 1" בשבתאי כקלע גרביטציוני (כבידתי) כדי להניע עצמה מעבר לפלוטו.

 

גודלה של ה"וויאג'ר 1" הוא בערך כגודלו של מכונית קומפקטית, והוא מוביל מכשירים ללמידת שדות מגנטיים, אלומות אור קוסמיות ורוח סולארית.

 

"וויאג'ר 2" נשרכת אחר "וויאג'ר 1" ונמצאת כ-15 מיליארד קילומטרים מהשמש. ייתכן שיעברו עוד שלוש שנים עד שתצטרף לחללית התאומה שלה מעבר למערכת השמש. בסופו של דבר, ייגמר הדלק הגרעיני המניע את שתי הגשושיות, והן ייאלצו להשבית את מכשיריהן. הדבר עלול לקרות ב-2025.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים