דיווח: בני שטיינמץ הסכים להיחקר בשוויץ
אתמול דווח כי המשטרה השוויצרית פשטה על ביתו של שטיינמץ בז'נבה, לבקשת ממשלת גינאה, שם מחזיק המיליארדר במכרה ברזל
איש העסקים בני שטיינמץ הסכים להיפגש עם הרשויות השוויצריות, במסגרת החקירה שהן מקיימות בנוגע לבעלותו על פרויקט מכרה ברזל בגינאה. כך עולה מדיווח שפורסם היום (ו') על ידי סוכנויות הידיעות, לפי דבריו של גורם המקורב לנושא.
לדברי הגורם, שטיינמץ צפוי להיפגש עם משרד התובע הציבורי של ז'נבה ב-4 השבועות הקרובים. הנרי דלה קאסה, דובר מטעם משרד התובע הציבורי, סירב להגיב על הידיעה. עורך דינו של שטיינמץ, מרק בוננט, מסר אתמול כי הוא משתף פעולה עם הרשויות השוויצריות.
שטיינמץ, שהונו האישי נאמד ב-7.4 מיליארד דולר לפי מדד המיליארדרים של סוכנות הידיעות בלומברג, וחברת BSG שבבעלותו, מחזיקים בנתח של 49% במיזם ששולט על מחצית מעתודות הברזל במכרה סימאנדו בגינאה.
"קמפיין של הפחדה ושקרים זדוניים"
השבוע נחשף כי במסגרת החקירה ובעקבות בקשה רשמית מממשלת גינאה, פשטו כוחות משטרה על ביתו של שטיינמץ בז'נבה. עם זאת, לא נלקחו מהנכס מסמכים. הפעולות של גינאה נגד שטיינמץ ו-BSG הן חלק "מקמפיין של הפחדה ושקרים זדוניים, וניסיון לפגוע במוניטין שלו", טען בוננט.
גינאה שבמערב אפריקה בוחנת מחדש רישיונות כרייה שהוענקו, כולל הרישיון של סימאנדו, שתואר בעבר כאתר עתודות הברזל הגדול ביותר בעולם. באפריל נפתחה בארה"ב חקירה סביב ההאשמות ש-BSG שילמה שוחד, לכאורה, לקבלת זכויות הכרייה בגינאה. עד כה לא הוגשו כתבי אישום בנושא.
שטיינמץ צבר את הונו במקור ממסחר ביהלומים, כך לפי האתר האישי שלו. בשנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת הוא חבר לאחיו דניאל שטיינמץ וערך עסקאות בדרום אפריקה, נמיביה, בוצוואנה והודו. שטיינמץ ומשפחתו עברו לז'נבה ב-2010. בנוסף לעסקי היהלומים והכרייה, המשפחה עוסקת גם בתחומי הנדל"ן, הפיננסים, הנפט והגז.