שתף קטע נבחר

"גשר" לילדים, "תיק" להורים: "בלתי אפשרי"

שבועיים לאחר פתיחת השנה, נהנים ילדי ישראל משלושה ימי חופשה נוספים - כולם בימי חול. ההורים חזרו לעבודה והביעו זעם על הסיטואציה. "אנו מוצאים את עצמנו מתעסקים יום ולילה במציאת פתרונות", התלוננו

"הגשר" בין יום כיפור לסוכות, שהביא עמו הבוקר (יום א') חופשת לימודים נוספת לתלמידי ישראל, עורר זעם וביקורת רבה בקרב הורים. אלו נאלצו למצוא פתרון לילדיהם, שבועיים בלבד לאחר פתיחת שנת הלימודים. הם דחו את ההסברים - שלושת הימים הם תוצאה של קיצור החופש הגדול בחמישה ימים - ומתכוונים להפגין מחר מול משרד החינוך בירושלים, תחת הכותרת: "הגשר הזה הוא תיק".

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

הטייסת שהוזנקה למשימת התאבדות ב-11/9

קייהנאיקוקאוקהיהוליהיקהאונאילי? ארוך מדי

 

"זה פשוט בלתי אפשרי", אמרה יערה ישורון, יו"ר ארגון "הורים עובדים לשינוי" ואם לארבעה ילדים. "ההסתגלות של הילדים מאוד קשה. מתחילת השנה הם שבוע בבית הספר, שבוע בבית, ובפועל הם מתחילים את הלימודים רק אחרי סוכות, זה מערער אותם".

 

ההורים, הסבירה ישורון, סובלים לא פחות. "ימי החופשה שלנו לא תואמים לימי החופשה של הילדים. אנחנו עובדים בימים האלה ומוצאים את עצמנו מתעסקים יום ולילה במציאת פתרונות. אז היום בעלי עם הילדים, מחר אני לוקחת חופש מהעבודה ואני עדיין בודקת מי יכול להיות איתם ביום שלישי. זה פשוט סיוט. איך שלא מסתכלים על זה אנחנו מפסידים: או ימי עבודה, או כסף או פעילות טובה לילדים".

פתיחת שנת הלימודים באשדוד. "מצב אבסורדי" (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
פתיחת שנת הלימודים באשדוד. "מצב אבסורדי"(צילום: אבי רוקח)
 

מלאכי בעדיני, תושב ירושלים ואב לארבעה ילדים, הוסיף כי "החופש הזה מגיע אחרי תקופה מאוד קשה מבחינה כלכלית. יש נטייה להגיד 'זה רק עוד שלושה ימים', אבל זה מצטרף לעוד ימי חופשה במהלך השנה. נמשיך להיאבק עד שיימצא פתרון למצב האבסורדי הזה".

 

אחד הפתרונות שמציעים ההורים הוא קיצור שבוע הלימודים לחמישה ימים, וביטול הלימודים בימי שישי. "ישנם בממוצע 37 ימי שישי בשנה. אנחנו מציעים לקחת 27 מהם ובאמצעותם לסגור את החופשות, לקצר את החופש הגדול בשלושה שבועות ולבטל את האיסרו-חגים", הסבירה ישורון.

 

מלבד ההורים, הביע גם אריה לוקר, מנהל תיכון חדרה ויו"ר איגוד המנהלים הארצי, ביקורת נגד "הגשר" והפגיעה שהוא נושא עבור התלמידים. "זו בהחלט חופשה מיותרת. התחלנו בעבודה שוטפת ופתאום אנחנו יוצאים לשבועיים. עד שהצלחנו להכניס את הילדים לתלם, שוב יש חופש. זו חופשה ארוכה מדי, בייחוד השנה כשהחגים כל כך קרובים. היינו יותר משמחים למתכונת הישנה".

 

שר החינוך שי פירון התייחס לפני יום כיפור לנושא והביע בדף הפייסבוק שלו הזדהות עם טענות ההורים. "אתם צודקים. רק

חזרנו וכבר חופשה. זה לא נראה ראוי ונכון. צריך להתאים את ימי החופשה לימי התעסוקה ואני מתחייב לעשות שינויים בנושא. זה לוקח זמן. זה יקרה בשלבים אבל אני מתחייב".

 

בבית הספר הדו-לשוני בירושלים יצאו התלמידים לחופש ביום רביעי. "ההורים קובעים עם ההנהלה יחד את לוח החופשות לשנה הבאה", הסביר פז כהן, יו"ר ועד ההורים בבית הספר. "אצלנו לא לומדים בימי שישי ואנחנו מתאימים את לוח החופשות לשלוש הדתות. מספר ימי הלימודים זהה למספר ימי הלימוד במערכת החינוך בכל בתי הספר במגזר היהודי. החופשות הן לא גזירת גורל וההורים צריכים לקחת חלק אקטיבי בבניית לוח החופשות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
פתיחת שנת הלימודים
צילום: הרצל יוסף
מומלצים