עטוף באהבה: קרפ מסקרפונה, וניל וצימוקים
לפעמים מתחשק לנו משהו מתוק שירים לנו את מצב הרוח וילווה אותנו לאורך כל היום, ולפעמים מתחשק לנו קינוח מושחת לסיום הארוחה - המנה הבאה של קרפ מסקרפונה, וניל וצימוקים עומדת בכל הקריטריונים
קרפ מסקרפונה, וניל וצימוקים
מנת ילדות מתוקה, שמקבלת במתכון זה, של מסעדת אגס ותמר, פרשנות חדשה וטעימה במיוחד
המרכיבים (ל-10 קרפים):
3 ביצים
כוס חלב
כוס מים
כוס קמח
חמאה לטיגון
500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה גד
3 כפות גבינת מסקרפונה גד
חופן צימוקים
זרעים מתרמיל וניל
5 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרפ: מערבבים בקערה עמוקה את הביצים, החלב, המים והקמח עד לקבלת בלילה אחידה.
- מחממים מחבת שקוטרה מתאים לקוטר קרפ, משמנים במעט חמאה, ושופכים בלילה (כמות של כף מצקת אחת, בערך), עד שהיא מצפה את תחתית המחבת בשכבה דקיקה. כששולי הקרפ משחימים מעט הופכים אותו ומטגנים עד שהוא עשוי משני הצדדים. קחו בחשבון שייקח לכם ניסיון אחד או שניים עד שתיכנסו לעניינים.
- מערבבים בקערה את רכיבי המלית: ריקוטה פרסקה, מסקרפונה, צימוקים, וניל ואבקת סוכר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות מניחים במרכז כל קרפ תלולית נדיבה של מלית, סוגרים ומסדרים על גבי תבנית אפייה.
- אופים בתנור כ-3 דקות, מגישים מיד.
- רוצים עוד מתכונים מיוחדים לארוחת בוקר מפנקת? היכנסו לעמוד גד מורנינג
קרפ מסקרפונה, וניל וצימוקים
צילום: istockphoto
מומלצים