שתף קטע נבחר
 

מועדון הבראנץ': 3 מתכונים מפנקים

זו לא ממש ארוחת בוקר שאוכלים לפני שיוצאים לעוד יום עבודה אלא יותר ארוחה מפנקת ועשירה שאוכלים לאט ונהנים בה מכל ביס. שלוש מנות מפתות לארוחת בראנץ' שאף אחד לא ירצה לסיים

בראנץ' הוא שילוב מושלם בין ארוחת בוקר לצהריים, ופתרון מצוין לבילוי קייצי בסוכה. זוהי סיבה מספיק טובה להיכנס למטבח ולהכין בראנץ' חלבי עם מנות מיוחדות ומובחרות לארוחת פינוק אמיתית.

 

ברוסקטה לחם צימוקים ואגוזים עם ברי פקאן, אגסים ביין לבן ודבש

הברוסקטה היא פתרון מעולה ללחם שנשאר מליל אמש ואולי קצת התייבש או איבד מהייחודיות שלו. זו מנה מפנקת וקלה להכנה שמשדרגת כל ארוחת בוקר או בראנץ'.

 

פתרון מצוין ללחם של אתמול -ברוסקטה מפנקת (צילום: איתיאל ציון ) (צילום: איתיאל ציון )
פתרון מצוין ללחם של אתמול -ברוסקטה מפנקת(צילום: איתיאל ציון )

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 פרוסות עבות של לחם צימוקים ואגוזים

2 כפות שמן זית

2 אגסים קלופים

יין לבן יבש

מקל קינמון

כף אגוזי פקאן קלויים

4 כפיות דבש

מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס

כיכר ברי פקאן פרוסה ל-4 פרוסות עבות

  

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור לחום של 250 מעלות עם גריל עליון.
  • מורחים את פרוסות הלחם במעט שמן זית וקולים היטב בתנור משני הצדדים.
  • חוצים את האגסים ומוציאים מהם את הליבה.
  • מעבירים את חצאי האגסים לסיר קטן, מכסים ביין לבן ומוסיפים את מקל הקינמון. מבשלים על אש נמוכה עד שהם מתרככים מעט, מסירים מהאש ומניחים ומקררים.
  • פורסים את חצאי האגסים הקרים למניפה דקה, מניחים על כל ברוסקטה פרוסה נדיבה של ברי פקאן ומעליה מניחים חצי אגס פרוס.
  • מעטרים במעט אגוזי פקאן ומזלפים מעט דבש. מתבלים בקורט מלח ופלפל.

 

מאפה בצק עלים עם ריקוטה פלפלים

מאפה בצק עלים פתוח עם ריקוטה פלפלים, טבעות חציל קלוי, פלפלונים אדומים מוחמצים, שבבי פקורינו ובזיליקום. אל תתנו למראה היוקרתי להטעות אתכם, מדובר במנה קלה להכנה שתמיד קוצרת מחמאות.

 

מאפה טעים עם ניחוח נפלא (צילום: איתיאל ציון ) (צילום: איתיאל ציון )
מאפה טעים עם ניחוח נפלא(צילום: איתיאל ציון )

 

המרכיבים (למאפה 1 גדול):

500 גרם בצק עלים (עדיף על בסיס חמאה)

ביצה טרופה להברשת הבצק

חציל אחד פרוס לטבעות בעובי של 1/2 ס"מ

2 כפות שמן זית להברשה

250 גרם ריקוטה פלפלים של מחלבות גד

10 פלפלונים אדומים מוחמצים, חתוכים לפרוסות

100 גרם גבינת פקורינו של גד פרוסה ל'קולפניות' בעזרת קולפן ירקות

כף עלי בזיליקום שטופים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור אפיה לחום של 200 מעלות.
  2. מרדדים את בצק העלים לעובי של 3 מ"מ וחותכים אותו למלבן מוארך בגודל של 15X25 ס"מ.
  3. יוצרים 'מסגרת' בעזרת רצועות של בצק ברוחב של 3 ס"מ ו'ממסגרים' את מלבן הבצק.
  4. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים אותו 30 דקות עד שהוא מזהיב, מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים לו להתקרר כחמש דקות.
  5. מברישים את פרוסות החציל בשמן הזית וקולים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות למשך כעשר דקות, הופכים ואופים עשר דקות נוספות. מוצאים מהתנור ומצננים.
  6. ממלאים את מאפה בצק העלים בגבינת הריקוטה ומסדרים מעל הגבינה את פרוסות החציל. מחזירים את המאפה - לתנור שחומם לחום של 180 מעלות - למשך 3 דקות עד שהחצילים מתחילים להזיע.
  7. מוציאים את המאפה מהתנור, מקשטים בפלפלונים מוחמצים, קולפניות פקורינו ועלי בזיליקום טריים.

 

מוזלימפנק

מנה שהיא שילוב מנצח של בריאות ואיכות.

 

מוזלי מפנק (צילום: istockphoto) (צילום: istockphoto)
מוזלי מפנק(צילום: istockphoto)
 

 

המרכיבים:

1/2 כוס פירות הדר חתוכות לקוביות

100 גרם גבינת קרם שמנת טבעית מוקצפת עם כפית אבקת סוכר

1 כף ליקר תפוז

כף גרנולה

 

הרכבת המנה:

  1. מניחים את גבינת קרם שמנת טבעית מניחים בתחתית כוס גבוה, מעל מניחים כף גרנולה ומעל מניחים את הפירות החתוכים ומזליפים מעל את כף ליקר התפוז.

 

  • רוצים עוד מתכונים מיוחדים לארוחת בוקר מפנקת? היכנסו לעמוד גד מורנינג

 


פורסם לראשונה 16/09/2013 11:03

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתיאל ציון
ברוסקטה לחם צימוקים ואגוזים עם ברי פקאן, אגסים ביין לבן ודבש
צילום: איתיאל ציון
מומלצים