השיטה לחסוך בתשלומי ההורים לגני הילדים
תשלומי ההורים בגני הילדים כבדים עליכם? פרויקט חדש של תאגיד המחזור אל"ה מאפשר לאסוף בקבוקים - ולקבל עבורם את דמי הפקדון לטובת קופת הגן. גן רקפת מקרית אונו עשה מזה עסק של ממש - והרוויח 7000 שקלים
תשלומי ההורים ממשיכים לתפוח, אך בגני ילדים רבים ברחבי הארץ מצאו לכך פתרון פשוט - שאפילו תורם לסביבה: מיחזור בקבוקי שתייה. מנתונים שמפרסם היום (ב') תאגיד המיחזור אל"ה עולה כי בשנה שעברה נאספו 500 אלף בקבוקי שתייה במסגרת פרוייקט "מחזור זה משחק ילדים" של תאגיד המיחזור, אשר זיכו אותם בסכום של 150 אלף שקלים.
אמנם מדובר בסכום כולל לכל גני הילדים, אך ישנם מספר גנים שעשו מכך "עסק" של ממש והצליחו לאסוף כמות בקבוקים למיחזור אשר זיכתה כל אחד מהם באלפי שקלים, מה שאפשר להם לממן רכישת ציוד ופעילויות - וכמובן להפחית בתשלומי ההורים לגן.
כך, למשל, גן רקפת מקרית אונו, שהוביל בין הגנים במיחזור ומיחזר בשנה שעברה 23,400 בקבוקים, שזיכו אותו ב-7,000 שקלים עבור דמי הפיקדון. הכסף שימש את הגן לקניית משחקים, טלוויזיה חדשה ומגוון פעילויות שנערכו במהלך השנה. למקום השני הגיע גן התאנה מראש העין, שמיחזר 14,447 בקבוקים וקיבל פיקדון של 4,500 שקלים. למקום השלישי הגיע גן חמד מקציר-חריש, שמיחזר 13,000 בקבוקים וקיבל פיקדון של כמעט 4,000 שקלים.
פרויקט "מחזור זה משחק ילדים" מתקיים בעשור האחרון בבתי הספר ובשנה שעברה הוכנס גם לגני הילדים. הפרויקט מאפשר לילדים להביא מהבית בקבוקי שתייה למיחזור, ובכך מלמד אותם על משמעות המיחזור ותוצאותיו. תאגיד המיחזור אל"ה אוסף מהגנים את הבקבוקים ונותן להם בתמורה את דמי הפיקדון המגיעים להם בגינם (30 אגורות לבקבוק). בנוסף לדמי הפיקדון מעניק תאגיד המיחזור מתנות שונות למוסדות החינוך העומדים ביעדי האיסוף. מנתוני תאגיד המחזור אל"ה עולה כי בגני הילדים נרשמה עלייה משמעותית, של 58%, בהיקף המחזור מאז נכנס הפרויקט לגנים.
"ישראל היא בין המדינות בעלות שיעור המיחזור הגבוה בעולם ולילדים יש חלק משמעותי בהישג הזה בשל היותם סוכני השינוי", אומרת נחמה רונן, יו"ר תאגיד המיחזור אל"ה. "500 אלף מיכלי משקה הם ההוכחה למחוייבות של הילדים ושל המחנכים שלהם לעתיד ירוק יותר".