שתף קטע נבחר

 

פודקאסט: לשמוע דברים מעניינים

שימור מידע דיגיטלי, סיפורים ישראלים, קרב מגידו והאם להיות עצובים או לצהול על חלב שנשפך: מקבץ תוכניות מעולות בעברית. הורידו והאזינו

בחיים שלנו יש המון שעות אבודות. שעות שאחרי שהן מסתיימות יש הרגשה נוראית ומעיקה של בזבוז זמן. לרוב קשורות השעות הללו במכונית, אם בנסיעות ארוכות ואם בעמידה בפקקים אינסופיים. החגים הבאים עלינו לטובה מזמנים לרובנו לא מעט שעות אבודות כאלה, והשאלה הנשאלת היא איך אפשר להפוך את אותן שעות אבודות לשעות מהנות. וכאן בא לעזרתנו הרדיו.

 

מאז הומצא, כבר הוספד הרדיו כמה וכמה פעמים. אמנם כוכבו דעך מאז הופעת הטלוויזיה, אבל הוא עדיין כאן, איתנו, בזכות העובדה הפשוטה שאנחנו, בני-האדם, מסוגלים לעשות עוד דברים נוספים בעודנו מאזינים. אך עדיין אחת הבעיות הגדולות עם הרדיו היא אי היכולת להאזין לתוכניות אהובות מתי שאנחנו רוצים או מתי שנוח לנו. משהו בסגנון "רדיו VOD".

 

הפתרון למגבלה זאת הגיע בצורת פודקאסט (Podcast) - תוכנית רדיו שמופצת באינטרנט ואפשר להוריד אותה, כמו שמורידים שירים, כקובץ שמע, ולהאזין לה בעזרת נגני ה-MP3.אי התלות בתחנות רדיו להפצה של תוכן, והקלות היחסית שבה כל אחד יכול ליצור פודקאסט, פתחה בפני אנשים רבים את הדרך לייצר ולהפיץ תוכניות רדיו בכל נושא אפשרי. בארצות הברית יש פודקאסטים שיש להם קהל מאזינים של מיליוני אנשים, שגם תומכים ביוצרים ע"י תרומה או ע"י תשלום (לרוב 99 סנט) עבור פרקי הפודקאסט.

 

בארצנו הקטנטונת, מספר הפודקאסטים הוא יחסית קטן, אך בשנה-שנתיים האחרונות החלו אפילו תוכניות רדיו "אמתיות" להפיץ את הפרקים שלהם גם כפודקאסטים. תוכניות כמו "הבוקר עם טל ברמן ואביעד קיסוס", "חותרים למגע עם שרון טייכר וערן זרחוביץ'" ו "חיים של אחרים עם ערן סבאג" אפשר למצוא באתר הפודקאסטים הישראלי – iCAST - באתר יש גם הסברים מפורטים איך מאזינים ואיך אפשר לייצר פודקאסט.

 

כדי לתת במה דווקא ליוצרים עצמאיים, שאין מאחוריהם תחנת רדיו מסחרית, להלן רשימה של חמישה פודקאסטים פעילים ואיכותיים, שאני ממליץ להאזין להם בזמן שאתם יושבים בפקק בדרך לחותנת. איך? פשוט גלשו לאתרים של הפודקאסטים שמעניינים אתכם והורידו לסמארטפון, למחשב או לנגן ה MP3 שלכם את הפרקים. ישנן גם אפליקציות שמפשטות את תהליך האזנה כמו למשל Podcast Addict.

 

  • עושים היסטוריה עם רן לוי (תוכנית רדיו על מדע, טכנולוגיה והיסטוריה) - בעולם הפודקאסטים הישראלי רן הוא הכוכב. בכל פרק לוקח רן נושא אחר שקשור במדע וטכנולוגיה, ומצליח להעביר אותו בצורה שכל אחד או אחת יכולים להבין. רן הוא סופר שכתב שלושה ספרים, נשוי, אב לשלושה ילדים וגם עובד במשרה מלאה. כאשר שואלים אותו מאיפה יש לו זמן הוא משיב תשובה קבועה: "אני לא רואה טלוויזיה ואני מאד יעיל".

מספר הפרקים שיצאו עד כה: 130.

 

 

פרק ששווה לשמוע: פרק 127: להציל את פרויקט דומסדיי - על שימור מידע דיגיטלי.

 

  • סיפור ישראלי –  זה הפודקאסט היחיד שהתחיל כפודקאסט עצמאי ואחר כך עבר לרדיו (כל יום שישי ב 13:00 בגל"צ). כל פרק מוקדש לנושא אחר, ומכיל כמה סיפורים הקשורים באותו נושא, כמו למשל בנושא זיוף. הפודקאסט מבוסס על הפורמט של This American Life- הפודקאסט בה'-הידיעה.

מספר הפרקים שיצאו עד כה: 4.

פרק ששווה לשמוע – פרק 4: כלא.

 

 

  • קטנים בהיסטוריה עם יובל מלחי  - (פודקאסט על אירועים, דמויות, מוסיקה וסיפורים). אפשר לקרוא ליובל "יורשו" של פרופסור מיכאל הרסגור המנוח, שכן הוא יגרום גם למי ששנא את שיעורי ההיסטוריה בבית-הספר להיות מרותק למה שקרה בעבר.

מספר הפרקים שיצאו עד כה: 77.

 

פרקים ששווה לשמוע - פרקים 76 ו 77 – שעוסקים בקרב מגידו 1918   

 

  • ספק סביר – פודקאסט לחשיבה ביקורתית, ספקנות ומדע. בכל פרק מתנהלת שיחה ערה בין קבוצה של אנשים, אשר מטילים ספק במשהו. חשוב לציין שרוב הפרקים מכילים, לעיתים קרובות, שפה גסה וגם משפטים לא מעטים בשפה האנגלית.

מספר הפרקים שיצאו עד כה: 140.

 

פרק ששווה לשמוע - בהלת החלב – מישהו עדיין מאמין למעשיות ביוטיוב?

 

 

 

  • פה ושם בארץ ישראל - פודקאסט על היסטוריה, מדע ותרבות, שיוצר ומגיש יפתח מזור. כמדריך טיולים בעברו וכדוקטורנט לביולוגיה מביא יפתח סיפורים מעניינים על ארץ ישראל.

מספר הפרקים שיצאו עד כה: 21.

פרק ששווה לשמוע - פרק רביעי: תרבות הנגד בישראל- ההיית או חלמתי חלום?!

 

עוד פודקאסטים ששווים אזכור – עושים רוח (תרבות, איזוטריה, ספרים, היסטוריה וטרחנות)  ורברס עם פלטפורמה (טכנולוגיה, תכנה ואינטרנט).  

 

בזמן שניר לא מאזין לפודקאסטים הוא נהנה גם לצלם את כבישי ישראל, ואפילו יש לו ערוץ ביו-טיוב, שנקרא IsraelRoads. למה? כי הוא מוזר. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים