ורדרד וחגיגי: ג'לי רימונים
איך מעסיקים 35 זאטוטים קולניים בבישול, ואז גם משכנעים אותם שמה שהכינו באמת טעים? למיכל וקסמן הפתרונים. אז אחרי שקטפה את כל הרימונים שהיו על העץ שבגינת ביתה, היא מכינה איתם קינוח ג'לי יפהפה ומושקע שעושה את העבודה
עוד בערוץ האוכל:
- ממלכת חבוש: 5 מתכוני חבושים
- הקלאסי, הטרי והאקזוטי: 3 מתכוני קומפוט
- על האש ועל הפלאנצ'ה: שווארמה כמו שצריך
כשליאת, המורה, התקשרה לשאול אם מתחשק לי לעשות פעילות בישול לחג איתה ועם ילדי ב'3, התקשיתי לסרב. "אין בעיה", אמרתי בשיא הקוליות. עכשיו נותר רק להמציא משהו שאפשר להעסיק איתו 35 רעשנים אקטיביים, שגם ישתכנעו שיהיה להם טעים בסוף, וכל זה בעזרת מינימום ציוד ומקסימום משימות רבות משתתפים.
מכאן ועד עשרות גביעים ורדרדים של ג'לי מתוק, קריר, רוטט ומשובץ ביהלומי רימונים - נראתה הדרך קצרה ופשוטה.
הנה וידוי קטן: אף פעם לא הכנתי ג'לי. לא צבעוני ולא שקוף, לא מאבקה ולא מעלים. אפילו לא כחלק מקינוח קרמי כזה או אחר.
מה עושים? בדקתי, קראתי, קניתי, ערבבתי, חיממתי, המסתי, המתקתי, קיררתי. כמובן שלא מעט זרקתי. מעבדת ג'לי רימונים במטבח שלי. בסוף יצא יפה וחגיגי והילדים שלי אמרו שאפילו טעים.
בעזרת רן הגנן קטפתי את כל הרימונים מהעץ בחצר, ארזתי ציוד ועשיתי את דרכי לבית הספר.
פרסנו ניילונים על כל השולחנות בכיתה. הילדים הצטיידו בחולצות שאפשר להכתים בלי לבכות עליהן אחר כך. בצענו רימונים ונתנו להמוני אצבעות קטנטנות ונלהבות לפרק מהן את הגרגירים האדומים. כולם עבדו במרץ. כמה אלופי פירוק בלטו במיומנותם ובמרצם. הקערות התמלאו גרגירים, השולחנות התמלאו פסולת וקליפות, הריצפה התמלאה מיץ שהשפריץ ופיות הילדים התמלאו גרגירים שנטעמו לוודא שהכל בסדר איתם. בלגן גדול ושמח.
מעכנו גרגירים כדי לסחוט מהם מיץ אדום מיין. ערבבנו ג'לי והמסנו סוכר, מלאנו גביעים ופיזרנו גרגירים ובסוף שלחנו את התוצרת כולה להתקרר ולהתייצב במקרר הישן בחדר המורים. בסוף היום קיבל כל ילד גביע של ג'לי רימונים ורדרד, משובץ בגרגירי רימון אדומים. בגאווה רבה יצאו מביה"ס כשחיוך אדום ומתוק על פניהם.
פרויקט הרימונים הוכתר כהצלחה. עכשיו יכולה לנוח ולהתכונן לסופגניות של חנוכה.
ג'לי רימונים
אם גם אתם מיציתם עד תום את חופשות הקיץ והחגים, ושוברים את הראש איך להעביר עוד יום של חום וחוסר פעילות עם הילדים - ג'לי רימונים הוא אופציה חביבה לתעסוקה ששכר בצידה. יהיה בלגן וקצת לכלוך אבל יהיה שמח.
המרכיבים ל-10 גביעונים קטנים או 6 גדולים:
2 רימונים עסיסיים בעלי צבע עז, מפורקים לגרגירים2 כוסות מים
לג'לי:
1 חבילה אבקת ג'לי ללא צבע וטעם (2 השקיקים)
1/2 כוס מים להמסת הג'לי
לסירופ סוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את סירופ הסוכר: מערבבים מים וסוכר בסיר קטן מעל להבה בינונית, עד שכל הסוכר נמס במים. מקררים לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הג'לי: שופכים את תוכן שקית הג'לי לתוך 1/2 כוס מי ברז. מערבבים היטב ומניחים לעמוד בין 20-30 דקות, עד שהג'לי סופח את המים ומתגבש.
- את הכלי שבתוכו הג'לי מכניסים לתוך סיר או קערה עם מים רותחים, ונזהרים שהמים לא יחדרו אל הג'לי המיוצב. מערבבים בעדינות את הג'לי עד שהגרגיריות שלו נעלמת והוא הופך לנוזל חלק וסמיך.
- מכינים את מיץ הרימונים: שמים כ-2/3 מגרגירי הרימונים בקערה או במכתש גדול. את יתר הגרגירים שומרים בצד.
- בעזרת עלי, מערוך או תחתית של כוס עבה לוחצים על הגרגירים על מנת שישתחרר מהם המיץ. אין צורך לכתוש בחוזקה, לחיצות עדינות יספיקו וימנעו כתמים מיותרים.
- מסננים את המיץ. סוחטים את הגרגירים בידיים סחיטה אחרונה למיצוי שאריות המיץ שבתוכם, (בסך הכל תצטרכו כוס מלאה של מיץ רימונים, נקי מגרגירים ומקליפות לבנות ומרירות).
- מרכיבים את המנה: מערבבים היטב בקערה גדולה 1 כוס מיץ רימונים, 1 כוס סירופ סוכר, 2 כוסות מים ואת נוזל הג'לי השקוף. אם התערובת לא מספיק מתוקה, מוסיפים עוד מעט סירופ סוכר, (בקירור המתיקות יורדת מעט, אז קחו בחשבון שהטעם צריך להיות קצת יותר מתוק מהרצוי בשלב הזה).
- מסדרים גביעים שקופים על צלחת שטוחה או בתבנית, יוצקים לתוך כל גביע את נוזל הג'לי ומיץ הרימונים ומפזרים בכל גביע מלוא האגרוף גרגירי רימון.
- מכניסים למקרר לשעה או יותר על מנת שהג'לי יתמצק ויהפוך קר, רוטט ומשובץ ביהלומי רימונים אדומים.
- לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים".
- לכל הטורים של מיכל וקסמן
.