שתף קטע נבחר

 

דו"ח: זוועות בלתי ניתנות לתיאור בצ' קוריאה

דו"ח חריף ביותר של האו"ם מטיל על משטר האימים של צפון קוריאה אחריות למעשים מחרידים נגד מתנגדי המשטר הכלואים במחנות העבודה, ומדבר על מיצוי הדין עם בכיריו, בין השאר בגין "פשעים נגד האנושות". פיונגיאנג: "ניסיון אירופי ויפני להפיל אותנו"

העולם כולו עוסק בזוועות המתחוללות בסוריה, אבל מאחורי מסך הצנזורה והברזל במזרח אסיה מתחוללים לפי עדויות מעשים מחרידים לא פחות. חוקרי זכויות אדם של האו"ם פרסמו בצהריים (יום ג') דו"ח יוצא דופן בחריפותו, שבו הם קובעים כי ניצולי מחנות העבודה שאליהם שולח המשטר הצפון-קוריאני את מתנגדיו עוברים הרעבה ו"זוועות בלתי ניתנות לתיאור".

 

עוד חדשות מהעולם :

 

החוקרים שוחחו עם פליטים צפון קוריאנים גולים, בהם אסירים לשעבר במחנה מעצר פוליטי, ובנימה דיפלומטית-משהו קבעו כי עדויותיהם "מצביעות על מסגרות שייתכן שמגיעות לרמה של הפרת זכויות אדם נרחבת ושיטתית מצד המשטר". אבל מאחורי המילים המעורפלות הללו

מסתתרות התעללויות מקפיאות דם.

 

צפון קוריאה היא מדינה קומוניסטית מסוגרת שרק מעטים מהמערב זוכים לאישור להיכנס אליה, ולפיכך קשה מאוד לדווח על המתחולל בה. מאז הקמת המדינה ב-1950 שולטת בה שושלת קים ביד רמה תוך הפעלת טכניקות של שטיפת מוח כלפי האזרחים ולפי העדויות גם דיכוי אכזרי ביותר של מתנגדי משטר.

 

בשנים האחרונות החלו להגיע למערב עוד ועוד עדויות של פליטים צפון קוריאנים שסיפרו על המתחולל במחנות העבודה-בפרך שאליהם נשלחים מתנגדי משטר או בני משפחותיהם של עריקים. בשנת 2009 הוערך מספרם של הכלואים במחנות האלה ב-200 אלף. לפי דיווחים הם מועבדים 15-12 שעות ביום, מקבלים מזון דל ביותר ומחויבים לשנן את ספריו של המנהיג המנוח קים ג'ונג איל, שכיום שולט במדינה בנו קים ג'ונג און.

 

אוכלוסיית צפון קוריאה סובלת זה שנים מרעב קשה, ובשעה שהמשטר אינו מצליח לספק את צרכיה הוא משקיע הון עתק בבניית כוחו הצבאי (צבא צפון קוריאה נחשב לחמישי בחוזקו בעולם) ובקידום תוכנית הגרעין שלו. עם מותו של השליט קים ג'ונג איל לפני פחות משנתיים שידרה הטלוויזיה הממלכתית הצפון קוריאנית תמונות של אזרחים מתייפחים בבכי חסר-מעצורים, ועד היום מתקשים מומחים לקבוע אם היה זה ביטוי רגש אמיתי בעקבות שטיפת המוח ארוכת השנים או הצגה שארגן המשטר כדי לחזק את כוחו בעיני האזרחים עצמם. 

 

ראש ועדת החקירה העצמאית של האו"ם, מייקל קירבי, אמר כי אנשיו ינסו כעת לקבוע אילו מוסדות ואישים בצפון קוריאה אחראים לזוועות.

לדבריו אנשי האו"ם עדיין לא מקבלים גישה לצפון קוריאה מצד המשטר כדי לבדוק את הדברים מקרוב, ועל פיונגיאנג לספק "בדל ראיה" שיעמוד על הטענות. קירבי הדגיש כי חקירת האו"ם תתמקד בהבטחת מיצוי הדין עם מוסדות ואנשי ממשל צפון קוריאנים, ייתכן שגם בגין פשעים נגד האנושות.

 

שגריר צפון קוריאה באו"ם דחה את הדברים, ואמר כי מדובר בדו"ח מזויף כחלק ממסע הכפשה פוליטי שנועד להפיל את המשטר הצפון קוריאני. הוא האשים את האיחוד האירופי ויפן כי הם משווים אופי פוליטי לחקירה "במסגרת ברית עם מדיניות העוינות האמריקנית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
עצרת המונים לתמיכה במשטר בפיונגיאנג
צילום: AP
מומלצים