שתף קטע נבחר

 

אחרי הבג"ץ: אריתריאית ראשונה משתחררת

הראשונה מבין 1,811? בית דין סירב לבקשת משרד הפנים להאריך את מעצרה של מבקשת מקלט וקבע כי הוא מתבסס על פסילת התיקון לחוק המסתננים. במוקד הסיוע לעובדים זרים מברכים: "מקווים ששאר העצורים ישוחררו לאלתר"

יממה אחרי שבג"ץ פסל את התיקון לחוק ההסתננות , הפסיקה מקבלת ביטוי ראשון בשטח: בית הדין לביקורת משמורת של משרד המשפטים הסתמך על החלטת בג"ץ והורה היום (ג') לשחרר אזרחית אריתריאה שהייתה כלואה במתקן סהרונים מאז 2012.

 

סערת חוק ההסתננות - כתבות אחרונות ב-ynet:

 

עניינה של האישה הובא לבית הדין דווקא על ידי משרד הפנים, שביקש לבטל החלטה שהתקבלה לפני כמה ימים ולפיה יש לשחרר אותה. משרד הפנים רצה למנוע את השחרור בנימוק שבקשת המקלט שלה נדחתה, אולם הדיין רג'א מרזוק את ההיפך: עניינה של האישה ייבחן מכוח חוק הכניסה לישראל, ולא מכוח התיקון לחוק - שכאמור נפסל אתמול בבג"ץ.

 

"רוצה תעודת מסתננים": נציג דרום ת"א בכנסת

"רוצה תעודת מסתננים": נציג דרום ת"א בכנסת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דיון באולפן על חוק המסתננים    (צילום: חגי דקל, אסי כהן וניצן דרור)

דיון באולפן על חוק המסתננים    (צילום: חגי דקל, אסי כהן וניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

משמעות הדבר שגם במקרים עתידיים שבהם יידונו ענייניהם של מי מבין 1,811 מבקשי המקלט והמסתננים העצורים

בישראל, עשוי בית הדין להורות על שחרורם לאלתר. אתמול קבע הרכב מורחב של תשעת שופטי בג"ץ שהתיקון לחוק למניעת הסתננות, שמאפשר להחזיק מסתננים במשמורת לתקופה של שלוש שנים, אינו חוקתי. על פי השופטים, מדובר בהסדר שפוגע באופן שאינו מידתי בזכות החוקתית לחירות הקבועה בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.

 

הדיין קבע שעובדת היותה אזרחית מדינה שלא ניתן לגרשה אליה היא טעם הומניטרי מיוחד המצדיק את שחרורה. הוא הזכיר כי "מספר שעות קודם להגשת הבקשה דנן (של משרד הפנים, ע"א), ניתן פסק דין על ידי בית המשפט העליון". הוא ציין כי פסק דין זה תקף גם לתיק המדובר, ולכן לפי חוק הכניסה לישראל,"יש למוחזקת כמה עילות לשחרור".

 

מנכ"לית מוקד הסיוע לעובדים זרים, עורכת הדין רעות מיכאלי, בירכה על ההחלטה והוסיפה: "אנחנו מצפים שתהיה זו סנונית ראשונה. בהתאם לפסק הדין של בג"ץ,

על משרד הפנים לבחון לאלתר את עניינם של כל הכלואים ולסיים בתוך 90 ימים את הבחינה ביחס לכל העצורים. אני מקווה שמשרד הפנים לא יגרור את רגליו וישחרר את הכלואים לאלתר".

 

בינתיים, נראה שהמדינה מתקשה להתמודד ההחלטה הדרמטית של בג"ץ. בדיון בוועדת הפנים של הכנסת אמר ראש רשות האוכלוסין במשרד הפנים, אמנון בן עמי: "הנדבך העיקרי בתוכנית שלנו היה החוק הזה, והוא שהביא לרמת ההסתננות (הנמוכה). אחרי שהיועץ המשפטי לממשלה אישר לנו לחזור ליציאה מרצון אנחנו מוציאים מאות בחודש וכמובן מדינות שלישיות, כל התוכנית היא של כלים שלובים והנדבך העיקרי זה החוק למניעת הסתננות. השרה לביטחון המולדת האמריקאית אמרה - אל תסתמכו על הגדר, ויש להם ניסיון בארה"ב".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
מתקן הכליאה סהרונים
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים