שתף קטע נבחר
 

שמים עלינו יין: 10 טיולי יקבים ומבשלות בחג

תארזו את המשפחה ותנו גז: 10 מבשלות בירת בוטיק ויקבים רוצים שתטעמו את מה שיש להם להציע. בתפריט: בירת בוטיק צוננת במרומי הכרמל, הפעלות עם תירוש לילדים בחולדה יום חג לזן ענבים כריזמטי בהרי יהודה ועוד

את חג הסוכות הזה, שהוא אחד משלושת הרגלים, שווה לנצל כדי לבקר ביקבים ובמבשלות הבירה. מזג האוויר מצויין ושפע הזמן הפנוי, פשוט מפצירים בכם לצאת ולטייל בטבע, לסייר בכרמים וביקבים שווים וכן לקחת חלק בשלל פעילויות מיוחדות לקראת החג. סקרנו את המעניינות שבפעילויות. מומלץ מאד גם למשפחות עם ילדים אבל ממש לא רק.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בואו לדרוך עליהם! ענבים (צילום: אפי שריר) (צילום: אפי שריר)
בואו לדרוך עליהם! ענבים(צילום: אפי שריר)

 

1. יקב בנימינה | בנימינה

במהלך החג תתקיים במרכז המבקרים של בנימינה פעילות לכל המשפחה. במרכז, ששופץ לאחרונה בהשקעה ניכרת, מתקיים סיור המתחקה אחר תולדות המקום החל משנת 1925 כאשר פעל בו בית חרושת לבושם מפרחי היסמין, דרך מפעל ההתיישבות של הברון רוטשילד בבנימינה ועד מרתף החביות של ימינו. בסיום הסיור מציעים טעימת יין מודרכת למבוגרים ותירוש לילדים.

 

פעם זה היה מפעל בושם. יקב בנימינה ההיסטורי
פעם זה היה מפעל בושם. יקב בנימינה ההיסטורי

 

מה שותים? קנו הביתה יינות קינוח מוצלחים (למשל, גוורצטרמינר בציר מאוחר) וקריניאן רזרב משגייע או את הרוסאן, הלבן והמוצלח.

 

  • יקב בנימינה. בחול המועד פתוח בין 10-18 ובערב חג שני בין 9-13. משך הסיור כ-45 דקות והוא בתשלום. פרטים נוספים במרכז המבקרים 04-6107535.

 

 

2. יקבי ברקן | חולדה

מרכז היין החווייתי של היקב הגדול שבקיבוץ חולדה מרחיב את פעילותו במהלך סוכות ומציג פעילויות מיוחדות לילדים: בישול לילדים, סדנת ציור תוויות, פיסול בסוכריות וממתקים ועוד. המחיר נע בין 15-25 שקלים לסדנה וכל ההכנסות יתרמו לנוער בסיכון. למבוגרים מוצעים מבחר סיורים ביקב, כולל סיור בליווי הייננים עצמם וביקור בכרמים.

 

מה שותים? התעקשו על טעימת פינוטאז' ופטי ורדו, לא משנה מאיזו סדרה. 

 

  • יקב ברקן. לפרטים נוספים : טל' 08-9447790.

 

יקבי ברקן כבר שם. חולדה (צילום: עמית מגל)
יקבי ברקן כבר שם. חולדה(צילום: עמית מגל)

 

 

3. יקב דלתון | דלתון

כאן מציעים לכם סיור הכולל הסבר על היקב, אופן פעולתו ותהליכי הייצור, תוך סיור במתקני היקב ולאורך קו הייצור, חדר החביות וחדר הביקבוק. בסיור תפגשו גם כרם לדוגמה, המציג 5 זנים שונים של ענבים ומגוון סוגי אדמה. בתום הסיור תוזמנו לטעימה מושקעת. בתוספת תשלום והזמנה מראש ניתן להזמין סיור ג'יפים בין הכרמים. 15 שקלים.

 

מה שותים? אל תוותרו על הלבנים המקסימים שלהם וקנו הביתה רוזה כיפי במחיר זערורי.

 

  • יקב דלתון. פארק תעשייה דלתון (מרום הגליל). בחוה"מ סוכות פתוח בין השעות 9:30-17 ובערב סוכות עד 14. ביום שישי פתוח בין 11-14. להזמנות : 04-6987683 שלוחה מס' 2.

 

 

4. יפתחאל | אלון הגליל

כל המשפחה מוזמנת לפעילות בציר והכנת יין בכרם ביקב יפתחאל מבציר הענבים הידני בכרמים עבור בהפרדתם מהשדרות ומעיכתם וסחיטתם ועד למילוי בקבוק אישי ויצירת תוית אישית לבקבוק.

 

הפעילות תלווה בהדרכה צמודה ולאחריה יתקיים ביקור ביקב המלווה בהסבר על תהליך הכנת היין. במקביל יתקיימו טעימות יין למבוגרים.

 

מה שותים? רוזה סמוק, אלא מה.

 

  • יקב יפתחאל. בחול המועד סוכות בין 10-15 ובערבי חג עד 14. לפרטים נוספים : 052-4641849.

 

 

5. סוסון ים | בר גיורא

יקב הבוטיק שבהרי יהודה היקב מצטרף לחגיגות יום הגרנאש הבינלאומי שנחגג ממש השבוע. בשישי (20/9), יציעו היכרות אינטימית עם הענב שסבל פה שנים מתדמית חיוורת ובעייתית, אלא שעכשיו הוא חוזר ובגדול עם גישה כריזמטית והשפעה עסיסית.

 

משעות הבוקר יפתחו בסוסון ים חבית של 100% גרנאש מבציר 2012 ויאפשרו טעימה של יין מעניין ולא שגרתי מהכרם האורגני שצמוד ליקב. במקום יוצע יין במכירה עתידית ושוה מאד לשים יד על כמה מ- 600 הבקבוקים שעתידים להתבקבק בשנת 2014, כחלק מסדרת אנדרגראונד הראויה.

 

מה שותים? בהזדמנות זו אל תוותרו על טעימה מהלבנים המעולים ג'יימס והאחים רייט.

 

  • סוסון ים. בר גיורא לפרטים: 054-7283210.

 

 

6. יקב תבור | תל אביב

בין התאריכים 17-24/9 ייערך בתל אביב, זו השנה השנייה, פרוייקט "נפגשים עם פסנתר" ביוזמת יקב תבור ובשיתוף עיריית תל אביב יפו. במסגרת היוזמה המרעננת יוצבו 12 פסנתרים ברחבי העיר להנאת הציבור שיוזמן להתקבץ סביבם, לנגן ולשיר.

 

הפעילות תלווה בסדרת יינות אדמה המשובחת של היקב. הפסנתרים יוצבו, בין היתר, ברחבת הסינמטק, מתחם התחנה, שוק הפשפשים, פארק הירקון (אזור בני דן), נמל תל אביב (ליד שוק הנמל) סוזן דלל, רחבת הבימה ועוד. 

 

מה שותים? רוסאן למשל, מהמוצלחים ביינות הלבנים שהושקו השנה בישראל.

 

מגיעים לתל אביב! יקב תבור (וברקע - ההר שהעניק ליקב את שמו) (צילום: רני לוריא) (צילום: רני לוריא)
מגיעים לתל אביב! יקב תבור (וברקע - ההר שהעניק ליקב את שמו)(צילום: רני לוריא)

 

7. יקב יפו | נווה מיכאל

היקב, שעל אף שמו נמצא בעמק האלה, יהיה פתוח למבקרים בסוכות, בימים שישי עד שלישי (20-24.9), מ-12:00 עד 17:00. יושקו לראשונה קברנה 2011, סירה מרלו 2011 וסובאז' 2011, בלנד חדש של ענבים מזן קברנה סוביניון, שיראז ומרלו. במהלך החג יהיה ניתן לסייר ביקב ,לקבל הסברים על עשיית יין ולרדת לכרמים.

 

  • יקב יפו. מושב נווה מיכאל. להזמנת מקומות:0544523201

 

 
יקב יפו (צילום: רועי קטאלן) (צילום: רועי קטאלן)
יקב יפו(צילום: רועי קטאלן)

 

וגם 3 מבשלות לקינוח:

 

7. מבשלת פאבו | זכרון יעקב

במרומי הכרמל, יושבת לה אחת ממבשלות בירת הטובות בישראל. ב-"פאבו" שבזכרון יעקב מייצרים 6 סוגי בירה, כשהידועה והמוצלחת ביותר מביניהן היא בירת הפילסנר הצוננת, שלא מביישת את הסטנדרט של אחיותיה ממרכז אירופה.

 

במהלך חול המועד מתקיימים סיורים במרכז המבקרים של המבשלה בזכרון יעקב. ניתנות טעימות מכל הבירות שמייצרים כאן ומי שמעוניין גם יכול לשתות אותן במסעדת המבשלה, שממוקמת בגג המבנה ומשקיפה אל מורדות הכרמל. בתפריט - כריכים, המבורגרים ונקניקיות (לא רק לילדים). מומלץ ורצוי להצטייד בדרך לפיקניק בצפון או בסביבה.

 

  • מבשלת פאבו. זכרון יעקב. פתוח בשישי עד 15:00, חוה"מ 10:00-19:00. המסעדה מדי יום החל מ-10:00 ועד לקוח אחרון. לפרטים נוספים: 04-6398988

 

 

 

9. מבשלת אביר האלה | צפרירים

לא תואר לה ולא הדר, לא חדשנות מפוארת ולא מרכז מבקרים מצוחצח וזה כל היופי. באוירה כפרית רוגעת, מעל מרתף בו מתיישנות גבינות עיזים מופלאות, שוכן חלל הייצור והטעימות של המבשלה. ארם דקל מבשל בירות חזקות ומודגשות, מתובלות ומלאות טעם, ששווה מאוד להכיר וגם להתחיל לבשל עמן קדירות סתיו ועופות צלויים.

 

יפה שם, באיזור של צפרירים. תצפית על מטה יהודה (צילום: בועז לביא)
יפה שם, באיזור של צפרירים. תצפית על מטה יהודה(צילום: בועז לביא)

 

בחוה"מ סוכות ייערכו במבשלה טעימות ויינתנו הסברים על התהליך. מי שיגיע יוזמן לסעוד מול הנוף הפתוח גבינות שוות או בשרים על האש.

 

  • מבשלת אביר האלה. צפרירים. לפרטים 054-7000512.

 

10. מבשלת שריגים | שריגים

מבשלה יפהפייה ומרשימה שהקימו שני פורשי היי-טק שהתאהבו בבירה ובאמנות הבישול. הדוודים המבריקים עושים חשק לטעום את תוכם פנימה והחלל המרווח מאפשר טעימה נינוחה של כל 7 סוגי הבירות המרתקות בליווי נשנושים מהנים.

 

המבקרים יזכו לסיור קצר ובו הסברים על המבשלה והמקום, סוגי הבירות והכשות וכן טעימה יסודית. אל תוותרו על מארז בירות הביתה.

 

מבשלת שריגים. מושב שריגים. לפרטים נוספים : עופר 052-6227679. אוהד 052-5938287.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענבל רוז
במבשלה, בטח שבמבשלה. בואו לשתות בירה
צילום: ענבל רוז
מומלצים