מהומות דמים ביוון: ניאו-נאצים רצחו ראפר
במהלך עימותים בין פעילי ימין ושמאל נדקר מוזיקאי אנטי-פאשיסטי למוות על ידי פעיל של מפלגת "השחר המוזהב". בעקבות כך פשטה המשטרה על סניפי המפלגה ושר בממשלה הצהיר: "נקדם חקיקה שתוציא אותם מחוץ לחוק"
כתבות נוספות מהעולם בערוץ החדשות של ynet:
- רוחאני: רוצים שלום, ישראל מחרחרת מלחמה
- האפיפיור: הכנסייה אובססיבית לגבי הומואים
- ארה"ב: זוכה יחיד ב-400 מיליון דולר בלוטו
- יא אללה: מיס העולם המוסלמי היא...
במהלך הפגנה שהתקיימה בפרבר של אתונה נדקר למוות הראפר פאבלוס פייסאס, שהיה מוכר בפעילותו נגד הניאו-פאשיזם במדינה. השר האחראי על הסדר הציבורי, ניקוס דנדיאס, ביטל בשל כך נסיעה מתוכננת לחו"ל וציין שהממשלה תבקש לקדם חקיקה שתוציא את "השחר המוזהב" מחוץ לחוק, על ידי בחינה מחודשת של ההגדרה "קבוצה עבריינית".
"המדינה לא תסבול והחברה לא תקבל פעולות שחותרות תחת החוק", אמר דנדיאס לעיתונאים, והוסיף שרצח פייסאס המחיש את המטרות האמיתיות של מפלגת השחר המוזהב. כבר אתמול פשטה המשטרה על משרדי המפלגה, בין השאר בסלוניקי, בכרתים ובפטרס. בהתייחסות נדירה לנושא התבטא גם נשיא יוון, קרולוס פפוליאס, ואמר: "זאת המחויבות שלנו לא לאפשר מקום לפאשיזם, אפילו לא אינץ'".
בבחירות הכלליות שנערכו בשנה שעברה ביוון זכתה מפלגת "השחר המוזהב" הקיצונית ב-18 מתוך 300 מושבי הפרלמנט, אחרי שקיבלה יותר מ-6 אחוזים מהקולות, וכך נכנסה לראשונה אי-פעם לבית הנבחרים. היא עשתה זאת תוך שהיא מנצלת כמו מפלגות קטנות אחרות את אכזבת היוונים מהמפלגות הגדולות, שלא הצליחו לייצב את הכלכלה היוונית.
פעילים של "השחר המוזהב" היו מעורבים בשורה של אירועים אלימים לאורך התקופה האחרונה. בתחילת השבוע התקיפו 50 מאנשיה חברים מהמפלגה הקומוניסטית (KKE) ביוון. התוקפים היו חמושים באלות ומוטות ברזל. תשעה בני אדם נפצעו והם פונו לטיפול בבית החולים.
פייסאס בן ה-34, שהופיע בשם הבמה "קילה P", הוא הקורבן היווני הראשון שנפגע על ידי פעילים ממפלגת השחר המוזהב, שעל פי רוב תוקפים זרים. הוא מת דקות לאחר שנדקר בחזהו בעת עימות מול כ-30 תומכי המפלגה ברובע הפועלים בעיר הבירהה. עדי ראייה סיפרו שהוא נדקר כמה פעמים על ידי אדם שהופיע במקום אחרי שנקרא לשם על ידי מפגיני הימין.
הדוקר, בן 45, נעצר במקום על ידי שוטרים שהוזעקו למקום, ובמהלך חקירתו הודה שהוא חבר ב"שחר המוזהב". לאחר מכן נעצרה גם אשתו של החשוד והיא הודתה שבעלה התקשר אליה בסערה אחרי הרצח. למשטרה היא סיפרה שניסתה להחביא ממצאים מפלילים נגד בעלה, כולל מסמכים הקושרים אותו לארגון הקיצוני. התקשורת ביוון ציטטה גורם משטרתי שטען שהחשוד נהג לבקר בסניף המפלגה "חמש או שש פעמים בשבוע".
Read this article in English