שתף קטע נבחר
 

קולינג! 10 מסעדות זולות ושוות בלונדון

כמו בכל סוכות, לונדון נמלאת ברבבות ישראלים. איך נהנים מכל הטוב הקולינרי של העיר היקרה הזו, ובזול? ליבי שפרלינג הייתה שם וחזרה עם 10 המלצות משתלמות. יש גם מתכון לפיש אנד צ'יפס

אני מתה על לונדון. תיאטרון מצויין, שלל מוזיאונים וגלריות, הקניות הכי שוות בעולם ובמיוחד תה, תה ועוד קצת תה. חלום. בשנים האחרונות היא סוערת גם מבחינה קולינרית, צבעונית, עזה ומאתגרת, ערה ושוקקת, עושה כבוד לכל מטבחי העולם ובכיף גדול.

 

עוד בערוץ האוכל:

צנים הפלאים: טוסטים משודרגים   

 

העליתי לפניכם כמה המלצות קולינריות במהלך חופשה בעיר, עם אוכל מרגש, כזה שעושה נעים בפה ובדרך כלל, גם נעים בכיס. חלק ניכר מהמסעדות שייכות לרשתות, הפזורות היטב ברחבי הבירה. תכנון מראש ימצא לכם את הסניף הקרוב אליכם ביותר.

 

עושים שם כבוד לאוכל. לונדון (צילום: MCT) (צילום: MCT)
עושים שם כבוד לאוכל. לונדון(צילום: MCT)

 

טיפ: הישארו מעודכנים. ההמלצה הראשונה שלנו עבורכם היא לשים יד על שבועון טיים אאוט לונדון המקומי מיד עם הנחיתה. הוא יפתח לכם צוהר לכל מה שחם באותו השבוע. קראו בעיון ולכו עם האינטואיציה.

 

בוסאבה איתאי (Busaba eathai)

רשת אסיאתית לוהטת שמנפקת אווירה שווה, שולחנות עץ מרובעים לישיבה משותפת ומנות יצירתיות מפתיעות. מככבים בה סלטים תאילנדים רעננים, מרקי ענק שהם ארוחה, מנות קארי, ווק או גריל ובמיוחד תוספות קטנות שאסור להחמיץ. האוכל מתובל מאד אבל במפתיע גם מאוזן להפליא.

 

אל תפספסו את התאי-קלמארי, את הכנפיים בעלי בננה וכן ברווז בגריל עם ברוקולי, ג'ינג'ר ושום. אין קינוחים אבל יש מיצים אקזוטיים שנסחטים במקום, חליטות תה עם עוגיית קשיו מספקת ויינות פשוטים במחירים טובים. הכי שווים הם הסניפים בוורדור סטריד וזה בבירד סטריט (צמוד לסלפרידג'ס). יופי של מבחר גם לצמחונים.

 

לאתר המסעדה. המחיר לסועד: כ-20 פאונד.

 

אחלה מיצים יש שם. בוסאבה איתאי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אחלה מיצים יש שם. בוסאבה איתאי(צילום: ירון ברנר)
 

 

פו (Pho)

רשת של מסעדות ויאטנמיות עם אוכל מצוין, בר עשיר ומוסיקה שעושה שמח. בערב צפוף ממש ותוזמנו להמתין בבר עד שיתפנה מקום (בינינו: זה לא כזה גרוע).

 

התפריט הוא גן עדן לצמחונים עם רולים מקסימים שמכילים שלל ירקות ועשבים בתוך עלי חסה, סלטים פריכים שחורקים מטריות ומרקים בוערים. אל תוותרו על סלט מנגו ירוק חריף עם שרימפס וחזיר פריך, מרק כדורי בשר ועשבים, קארי ויאטנמי ומתחלפים של היום. יש גם נודלס מקסימים שמוגשים פושרים ומענגים ולקינוח קפה שחור חזק עם חלב ציפורים בתחתית. נאם.

 

לאתר המסעדה. המחיר לסועד: כ-20 פאונד.

 

בפו יש אחלה כאלה, פושרים ומענגים. נודלס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בפו יש אחלה כאלה, פושרים ומענגים. נודלס(צילום: ירון ברנר)

 

ג'יימי'ז איטאליאן (Jamie's Italian)

מילד הפלא של השנים האחרונות, ג'יימי אוליבר, ציפינו לקצת יותר, אבל הוא נכנס לרשימה בגלל האווירה המעולה במסעדות שלו, השירות הנעים, הראשונות שיעיפו לכם את הסכך וקינוחים מרגשים, כל אלה ותמחור שפוי. המסעדה הומה ושוקקת, מתאימה מאד בחבורה וגם עם ילדים. לאיטלקיה רומנטית, המשיכו לקרוא (ע"ע טיקינו).

 

האיטלקייה שלו מתאימה גם לילדים. ג'יימי אוליבר (צילום:gettyimages ) (צילום:gettyimages )
האיטלקייה שלו מתאימה גם לילדים. ג'יימי אוליבר(צילום:gettyimages )

 

בראשונות חובה לטעום צ'יפס פולנטה שמקבל קריספ פרמז'ן מופלא בסוף וכדורי ארנצ'יני במילוי מוצרלה מעושנת ופורצ'יני. באגף הפסטות אהבנו את מיני מיט-בול קרבונרה. בעיקריות דגמנו סלט אגסים ופרשוטו עם פרמז'ן שהיה נהדר ומנת פריטו מיסטו נאמנה למקור. בקינוחים חובה לטעום טירמיסו משגע שהמסקרפונה שבו מלטפת גרידת תפוז, טארט לימון אמלפי ופאי משמשים ושקדים.

לאתר המסעדה. המחיר לסועד: כ-25 פאונד ויופי של חוויה. מי שסועד בקובנט גארדן, מוזמן לרדת לקומה למטה ולשזוף עיניים במטבח השקוף הענק.

 

האר וטורטוס (Hare & Tortoise)

רשת קטנה של אסיאתיות שוות וזולות, סטודנטיאליות משהו (חפשו את סניף בלומסברי, במרכז הקניות הפתוח brunswick) רועשות ומענגות. המנות ענקיות ומשביעות ממש, המחירים בפרקט והשמחה רבה. חומרי הגלם טובים והאוכל טעים ממש.

 

יש סושי מצוין אבל אנחנו מתמקדים במרקי הראמן הענקיים שיקנו לכם אושר מהביל ב-6 פאונד (ובמיוחד בקארי לאקסה הבוער שמכיל גם קוקוס גם קארי אדום, חזה עוף בגריל ועוד ים הפתעות).

 

הראשונות ומנות הצד שוות ואל תצאו בלי לנשנש גיוזות, טטאקי טונה אדומה פלילית וצלעות קטנות ברוטב סגול משגע. עד 15 פאונד בהשתוללות ופתוח עד 23 בלילה, שזה קסם בלונדון המתנמנמת.

 

טיקינו (Tikino)

האיטלקייה הקטנה והמשפחתית שוכנת אמנם בשכונה דודג'ית לאללה אבל לפחות ממוקמת ממש ביציאה מהטיוב. מנהלים אותה שני אחים אלבנים, שמבשלים, מגישים ומצחיקים תוך כדי. שווה להגיע בחבורה גדולה ולפתוח שולחן שמח.

 

התפריט ענק ומגוון לעילא. הרבה ירקות טריים (נסו סלט ירוק עם מוצרלה ואבוקדו), פירות ים ודגיגונים קטנים לצד בשר אנגלי משובח. הפסטות והפיצות אליפות ושווה במגרש זה , לתת לאחים להפתיע אתכם.

 

לזניה.  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לזניה. (צילום: ירון ברנר)

 

מכורים לניוקי או רביולי יתעלפו ממבחר המילויים והרטבים המגרים. עוד בתפריט לזניות ענקיות שוות. תפריט יין צנוע ושמח, קינוחים גדולים ומעולים ולימונצ'לו קפוא חופשי חופשי הופכים את הקטנה הזאת לפייבוריטית מנצחת.

 

לימלי (Imli)

הודית קטנה ומעוצבת שמגישה טאפאסים. נשמע כמו בדיחה אבל עובד מעולה במציאות. הרעיון הוא לקחת את המטבח ההודי המסורתי, על כל גווניו, להעניק לו טוויסט קטן בעלילה ולהגיש מפונפן ומעוצב.

 

התפריט יצירתי, הביצוע מוצלח וגם צמחונים ייהנו פה מאד. יש קטנות קרות וקטנות חמות, מהטנדורי שווה לטעום צלעות כבש מעולות או מיקס גריל לשניים. השרימפס זוכים לווריאציה סוערת של יוגורט, שום וג'ינג'ר עם הרבה לימון. אל תוותרו על ברווז צלוי בדבש ותבלינים חמים.

 

הסקשן הצמחוני לוהט במיוחד ותמצאו בו הרבה ירקות חיים ומאודים, עדשים, חומוס ועוד קטניות שזוכות לקרקס משלהן. הפחמימות בהתחלה הורסות אבל גם תופסות מקום יקר מפז. 20 פאונד.

 

פרינצ'י (Princi)

לא ממש מסעדה אבל לגמרי מזנון אורבני מעוצב, שאתם חייבים להכיר. ראשית, כי הם מגישים את הקפה הטוב בעיר (יחסית יחסית). שנית, למרות הויטרינה הארוכה מבעדה יציצו עליכם שלל מתוקים, מלוחים ומאפים, תרגישו בנוח לשבת ורק לשתות לפני או אחרי הצגה.

 

המבחר מגרה והוא מתחלף תדיר במהלך שעות היום. האוריינטציה הכללית איטלקית ויש שם פיצות מעולות, פלוטים חמימים עם זיתים וארוחת בוקר של מאפה תרד וריקוטה מושחת עם בית עין אפויה ממעל בטאבון. במתוקים אנחנו הכי אוהבים קרוסטאטה של אפרסקים או משמשים אבל באמת שכל אחד ימצא את הקיק שלו.

 

שיקאגו ריב שאק (Chicago rib shack)

ממש ממול הרוד'ס, בלב שכונת נייטסברידג', שוכנת האמריקאית הגדולה הזאת ומציעה צלעות ענקיות ברוטב מסורתי מעושן. הכי שוות הן צלעות הבייבי בק, אבל כל קומבינציה תצלח. ליד מציעים בירה אמריקאית מהחבית, קולסלואו, צ'יפס עבה ושאר מנות קלאסיות מהמטבח האמריקאי.

 

יש גם סטייקים והמבורגרים אבל קיר החזירונים המעוצבים בכניסה יזכיר לכם מה העיקר. והכי חשוב - אל תתביישו לבקש סינור. הקינוחים מושחתים ומסואבים, כמו שרק באמריקה יודעים. 25 פאונד.

 

ניקיטה (Nikita)

מסעדה רוסית עם בר שעומדת כאן, או לפחות כך זה מרגיש, מאז ותמיד. האוכל מסורתי, העיצוב גולש למחוזות הקיטש או האריסטוקרטיה, תלוי ביום והמלצרים אדיבים וידענים.

 

בראשונות אל תוותרו על בליני, חביתיות כוסמת עם קוויאר משובח לבחירה לפי סוגים וארץ המוצא.

 

יש פירושקי ראוי וגם פלטות דגים קרות. הוודקה האיכותית זורמת כמו מים ובעיקריות שווה ללכת על אפרוח פתוח על מחבת או ברווז משוטח בתבלינים. חוויה נעימה, מהנה מאד שלמי שאוהב הרבה הרבה שתיה לפני ולצד האוכל שלו. 30 פאונד בכיף.

 

וואחאקה (Wachaka)

רשת בוטיקית של מקסיקניות עולצות. רק שילובי הצבעים ועיצוב הפנים יטיסו לכם את הסרוטונין אבל חכו חכו לאוכל. בתפריט ניסו להביא את אוכל הרחוב של מקסיקו אל שולחנות מהוגנים בלב הממלכה וקיבלו חגיגה של טעם וצבע.

זוהי מסעדה הומה שמפוצצת תמיד ואנגלים שחולקים שלל מנות במרכז השולחן כאילו אין מחר. לצערנו המרגריטות חלשות ולא שוות את הכסף אבל כל השאר – כן ומאד. אל תוותרו על סלט קקטוס, בצלים מקורמלים וים של גבינה מותכת, סביצ'ה משגעת וקסדייה של עוף וצ'יפוטלה.

 

אם אתם שני זללנים או שלושה, תתחילו עם הוואחאקה סלקשן ותזרמו משם. בקינוחים גלידת שוקולד – צ'ילי שווה וצ'וקולטה חמה מחוזקת בצ'ילי ועוד הפתעות. הסניף הכי שווה - בקובנט גארדן. גם צמחונים ייהנו מאד.

 

לאתר המסעדה. המחיר לסועד: כ-25 פאונד.

 

ואחת יקרה לקינוח: אלאן דוקאס, דורצ'סטר (Alain Ducasse at the Dorchester)

בלונדון לא חסרות מסעדות מכוכבות מישלן. הכי שווה לתפוס את אלו שמגישות עסקיות צהריים במחירים אפשריים (ויש מלא כאלה). בדרך כלל אנחנו אוהבים אותן זולות, אבל גם בחופשה הכי לואו קוסט, צריך להתפרע לפחות אחת.

הלכנו על היהלום שבכתר: שף צרפתי בלובי של מלון מהדור הישן, פאר והדר בריטי במיטבו (מי שחלם להרגיש על סט של אחד הבונדים הראשונים, זה בשבילו ונדמה כי כל רגע סר שון קונרי ייכנס בדלת המסתובבת).

 

מסעדת דורצ'סטר של השף אלאן דוקאס מהודרת וחרישית, תהלום ארוחת צהריים שלוקחת את הזמן. תמורת 55 פאונד לסועד תקבלו ראשונה, עיקרית וקינוח לבחירה, שתי כוסות יין לבחירתכם (מתוך בחירה מצומצמת אך ראויה ביותר) מים מינרלים ושתיה חמה (מי שרוצה לשחק במשתלה, יזמין תה צמחים ויראה מה קורה). בין לבין יגישו לכם משעשעי חיך, פחזניות גרוייר חריפות, לחמים מופלאים והפתעות מתוקות כאלה לסיום שלא תאמינו (נגלה רק שיש שם מקרונים מופלאים, סוכריות טופי בהכנה מוקפדת ממולאות פסיפלורה או פטל טרי וכדורי שוקולד זכוכית משפריצי רום).

 

התפריט עונתי ומשתנה, השירות מצויין ואפילו ערכו לנו סיור בחדר היין בשמחה רבה. אם חורגים מהדיל שווה ללכת על עוד מהיינות המעולים. חובה להזמין מקום מראש.

 

פיש אנד צ'יפס - המתכון המושלם

המתכון המנצח של בן מחרובסקי, הבעלים של "פיר 23 " שבנמל תל אביב. מי שנשאר בארץ - שווה לו לתת לשם קפיצה, בזכות הבריזה הקרירה של מושבי הבר הנעים והפיש אנד צ'יפס, הלא פחות ממושלמים.

 

לפני הכל: מכינים רוטב רויי (Rouille)

קצת על רויי ("חלוד" בצרפתית): רוטב קלאסי שמקורו בפרובאנס, שם הוא מוגש באופן מסורתי לצד מרק הדגים בויאבז. שמו החלוד ניתן לו על שום צבעו הכתמתם-אדמדם, המגיע מצ'ילי יבש או זעפרן.

 

כמו כל רוטב, יש לו וריאציות רבות: לעתים מוסיפים לו פלפלים אדומים טריים או קלויים, לעתים קרובות יתווספו לחם לבן (ללא הקרום) לשם הסמכה.

 

 

זכרו להכין אותו מראש. רוטב רויי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זכרו להכין אותו מראש. רוטב רויי(צילום: shutterstock)

 

חסכתי מכם את הזעפרן והצ'ילי: הראשון מטעמי כיתות רגליים, והשני כדי שגם ילדים יוכלו ליהנות מהרוטב הנפלא הזה. תפוח אדמה מתפקד כאן על תקן המסמיך והופך את התוצאה הסופית לחלקה ואחידה יותר.

 

שימו לב: את רוטב הרויי רצוי להכין מראש

 

לרוטב:

500 גרם פלפלים אדומים

4 שיני שום

1 כף שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

500 מ"ל ליטר שמן קנולה

3 חלמוני ביצים

1 תפוח אדמה מבושל וקלוף

 

אופן  ההכנה:

  1. מכינים את הרויי: מטגנים בשמן עמוק את הפלפלים ומקלפים אותם מקליפתם.
  2. במעבד מזון טוחנים את הפלפלים, תפוח האדמה, השום ושמן הזית למחית חלקה.
  3. בעזרת מטרפה טורפים את החלמונים והשמן לקבלת מרקם מיונז. מוסיפים את מחית הפלפלים ומתבלים במלח ופלפל.

 

פיש אנד צ'יפס

ועכשיו - לעסק.

 

המרכיבים ל-6 סועדים:

 

לדג:

1 ק"ג פילה קוד, חתוך ל-6 נתחים מפולטים 

 

לבלילה:

250 גרם קמח

2 כוסות מים קרים

2 כוסות בירה לבנה

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות פפריקה חריפה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

לצ'יפס:

2 ק"ג תפוח אדמה מזן דזירה

 

שמן לטיגון עמוק

 

פאסט פוד איכותי. פיש אנד צ'יפס (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
פאסט פוד איכותי. פיש אנד צ'יפס(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הצ'יפס: מחממים את השמן לטיגון ראשוני בטמפ' של 160 מעלות צלזיוס. 
  2. חותכים את תפוחי האדמה למקלות ומטגנים אותם טיגון ראשוני של כ-3 דק' ללא קבלת צבע. מסננים את תפוחי האדמה על נייר סופג ולקרר לטמפרטורת החדר.
  3. מחממים את השמן לטיגון סופי לטמפ' של 180 מעלות צלזיוס.
  4. מטגנים בשנית עד לקבלת צבע חום-זהוב. מסננים, מתבלים במלח ומגישים מיד.
  5. מכינים את הדג: מערבבים את הקמח, המים, הבירה והפפריקות עד לקבלת בלילה בעלת מרקם סמיך ואחיד. ממליחים ומפלפלים את הנתחים לפי הטעם. לאחר מכן מקמחים את הנתחים ולנערם מעודפי הקמח.
  6. מחממים את השמן ל-180 מעלות. טובלים את נתחי הפילה המקומחים בבלילה ומטגן עד לקבלת צבע זהוב.
  7. מסננים לנייר סופג ומגישים מיד עם הצ'יפס ורוטב הרויי

 


 


פורסם לראשונה 21/09/2013 21:24

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לא רק! פיש אנד צ'יפס
צילום: ירון ברנר
מומלצים