החמישייה האיטלקית: 5 מתכוני בוקר
מנה שטרום משדרג לכם את ארוחת הבוקר עם מתכונים מושקעים: בטטה עם פטה, חציל קלוי עם טחינה ויוגורט ועוד
בטטה במילוי גבינת פטה, זיתים וטימין
המרכיבים:
6 בטטות קטנות
200 גרם פטה עיזים של, מגורדת
1/4 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים
1 ביצה + חלמון
1 חבילה טימין
אופן ההכנה:
- מקלפים את הבטטות וחוצים אותם לארכן. מסדרים אותן בתבנית משומנת, זורים מעל מעט מלח גס ועוד מעט שמן זית.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהבטטות רכות אך לא שחומות.
- מרוקנים בעזרת כף את חצאי הבטטות, מעברים את התוכן לקערה ומועכים בעזרת מזלג.
- מוסיפים לפירה הבטטה גבינת פטה, זיתים וביצים ומערבבים היטב
- ממלאים את הבטטות בתערובת ומחזירים אותן לתנור שחומם מראש ל -220 מעלות למשך 7 דקות.
- מקשטים בעלי טימין ומגישים.
חציל קלוי עם קשקבל ברוטב טחינה ויוגורט
המרכיבים:
6 חצילים בינוניים
150 גרם קשקבל
600 גרם יוגורט טבעי
4 כפות טחינה גולמית
2 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל
2-3 עלי אורגנו לקישוט
10 זיתים שחורים מגולענים וחצויים - לא חובה
אופן ההכנה:
- קולים את החצילים, על האש או בתנור חם מאד, ומקלפים.
- מערבבים היטב יוגורט, טחינה שום ושמן זית.
- מסדרים בצלחת את תערובת היוגורט, מניחים מעל את החציל ומקשטים בעלי אורגנו ושמן זית.
סלט פסטה ביוגורט כבשים, תרד וגבינת קשקבל
המרכיבים:
1 חבילה פסטה מסוג מצי רגטוני (mezze rigatoni), או פסטה קטנה אחרת
600 גרם יוגורט כבשים
1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
300 גרם עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
200 גרם עלי בייבי תרד
1/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- במקביל מערבבים את היוגורט עם שמן הזית עד לקבלת תערובת חלקה ומוסיפים את שאר החומרים.
- כשהפסטה מוכנה - מסננים ומערבבים עם תערובת היוגורט. מגישים פושר או קר
פריטטה חצילים ובייבי מוצרלה
המרכיבים ל-6 סועדים:
8 ביצים
100 מ"ל שמנת
100 גרם גבינת פקורינו מגורדת
מלח, פלפל
1 חציל גדול, חתוך לקוביות
250 גרם בייבי מוצרלה
6 שיני שום חצויות
10 עלי בזיליקום
1 כוס עגבניות שרי חצויות
מעט שמן זית לשימון התבנית
אופן ההכנה:
- קולים את קוביות החציל בתנור עם שמן זית ומלח גס. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ביצים, שמנת, מלח ופלפל.
- מסדרים על תבנית משומנת עגבניות שרי, חצילים, שום ועלי בזיליקום.
- יוצקים מעל את תערובת הביצים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 10 דקות או עד להשחמה מלאה.
קרפ במילוי מסקרפונה ונוטלה
המרכיבים ל-12 קרפים:
3 ביצים גדולות
150 גרם קמח
2 כפות סוכר
קורט מלח
1/2 1 כוס חלב
4 כפות חמאה, מומסת
למילוי:
1 גביע מסקרפונה
100 גרם אגוזים, קצוצים גס
100 גרם ממרח נוטלה
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרפים: טורפים בקערה בעזרת מטרפה ביצים, קמח, מלח וסוכר עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
- מוסיפים בהדרגה, תוך כדי טריפה, את החלב והחמאה. מחממים מחבת (רצוי כבדה) עם מעט חמאה, יוצקים מעט מהבלילה ומנענעים את המחבת עד שהבלילה הופכת לשכבה דקה על כל המחבת. הופכים את החביתיות למשך 10 שניות נוספות, ועורמים את כולם לערמה אחת.
- מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל החומרים, מניחים מעט מילוי בכל חביתית ומגלגלים. חוצים אותן באלכסון ומגישים.
- מנה שטרום הוא השף והבעלים של מסעדת "קמפנלו" (בן יהודה 230, פינת נורדאו תל אביב), שמשתתפת בפסטיבל ארוחות הבוקר גד מורנינג