שתף קטע נבחר

הלם העתיד - איך יראה מוסך בעשור הבא?

משרד התחבורה מפרסם מכרז לקביעת תוכנית-אב לענף תחזוקת הרכב לשנים 2020 עד 2030. "תעשיית הרכב בעולם מתפתחת באופן מואץ", אומרים שם, " "מטרת תכנית האב היא לסייע למשרד ולקובעי המדיניות להתמודד עם הבעיות הצפויות"

משרד התחבורה מחפש את המוסכניק של העשור הבא. משרד התחבורה מפרסם מכרז לקביעת תוכנית-אב לענף תחזוקת הרכב בשנים 2020 עד 2030. ומה זה בדיוק אומר? במשרד מסבירים כי בתעשיית הרכב העולמית חלים שינויים רבים ושיפורים טכנולוגיים מתמידים, המחייבים את התאמת ענף תחזוקת הרכב להתמודדות עם מכוניות העתיד.

"הפיתוחים מתרכזים במערכת הנעה ידידותית יותר לסביבה" ()
"הפיתוחים מתרכזים במערכת הנעה ידידותית יותר לסביבה"

"הרקע להכנת תוכנית האב הם השינויים הטכנולוגיים הענפים המתרחשים בענף הרכב בשנים האחרונות, והעתידים להתרחש ביתר שאת בשנים הבאות", מסבירים במשרד התחבורה. "לפיכך, נוצר צורך בהכנת תכנית אב אשר תמפה שינויים אלו, ותצייד את משרד התחבורה בכלים להתמודדות עם עולם תחזוקת הרכב (החל) בשנת 2020".

 

ועל אילו שינויים מדברים שם? "תעשיית הרכב בעולם מתפתחת באופן מואץ, כאשר שיפורים טכנולוגיים רבים מביאים בין היתר לפיתוח מערכות הנעה ידידותיות יותר לסביבה, ושימוש מוגבר במערכות מחשוב ואלקטרוניקה", מבהירים במשרד התחבורה. "מטרת תכנית האב היא לסייע למשרד ולקובעי המדיניות להתמודד עם הבעיות הצפויות בענף תחזוקת הרכב החל משנת 2020 ועד שנת 2030, וזאת בשים לב לשינויים הטכנולוגיים הצפויים".

 

על פי מסמכי המכרז, מכוניות העתיד יצוידו במנועים הפולטים כמות מופחתת של זיהום ומערכות אלקטרוניות רבות, שיחליפו מערכות מכאניות קיימות. "הפיתוחים הטכנולוגיים העיקריים אותם ניתן לצפות", מציינים במשרד, "מתרכזים במערכת הנעה ידידותית יותר לסביבה, בחדירה של רכבים היברידיים ורכבים המונעים על ידי חשמל, תאי דלק, גז ודלקים ידידותיים לסביבה לשוק הרכב העולמי והמקומי".

 

בהתייחסם למערכות האלקטרוניות המוטמעות כיום בתעשיית הרכב, אומרים במשרד התחבורה כי "הרכב המודרני מאופיין בשיפורים ובשינויים טכנולוגיים המתבצעים באופן רצוף, בעיקר בהטמעת אלקטרוניקה מתוחכמת, מערכות מחשוב בשילוב מערכות שונות. בולט במיוחד פיתוח מערכות בהן מיושמות טכנולוגיות מתקדמות הקשורות ברכיבים אלקטרוניים ומיקרו-מחשבים המחליפים רכיבים מכאניים מקובלים בעיקר בתחום הפיקוד, הבקרה, הוויסות והכוונון".

 

יש לציין כי בשבועות האחרונים התבטאו בכירים בתעשיית הרכב בנוגע לתחום נוסף אליו ידרש משרד התחבורה להתייחס - מכוניות אוטונומיות, שיכולות לנהוג באופן עצמאי וללא התערבות הנהג. על פי קרלוס גוהן, נשיא קונצרן רנו-ניסאן, כבר ב-2020 תוצע מכונית ראשונה שכזו. טסלה, יצרנית המכוניות החשמליות מקליפורניה, הצהירה כי בכוונתה לייצר מכונית בעלת יכולת נהיגה אוטונומטית בתוך כשלוש שנים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי צוקרמן
איך יראה מוסך העתיד?
צילום: רועי צוקרמן
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים