בבית של אובמה, נתניהו מזהיר מאיראן
ראש הממשלה צפוי לנאום בעצרת הכללית של האו"ם באמצע השבוע הבא, ואנשיו הדליפו ל"ניו יורק טיימס" את הנושאים שאותם יבחר להדגיש - במיוחד הדמיון לצפון קוריאה
המתקפה המדינית של ראש הממשלה לקראת נאומו באו"ם מתחילה בבית של אובמה, בעיתון החשוב בעולם: על רקע המאמצים של נשיא איראן חסן רוחאני להקסים את ארה"ב ומדינות המערב, פותח ראש הממשלה בנימין נתניהו במאמצים להזהיר את העולם מהפעולות שאותן ינקוט לדעתו ראש הרפובליקה האיסלאמית. לפי דיווח היום (ב') ב"ניו יורק טיימס", נתניהו צפוי להזהיר בעצרת הכללית של האו"ם שהסכם בנושא הגרעין מול איראן, עלול להוות מלכודת דומה לזו שטמנה צפון קוריאה לאמריקנים ולמדינות המערב.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
מצוד בחברון: הערכת מצב אצל שר הביטחון
תיעוד: המחבל בפיצוצייה לפני רצח החייל
רוחאני צפוי לנאום בעצרת בניו יורק מחר, כמה שעות לאחר נאומו של הנשיא האמריקני ברק אובמה, ואילו נתניהו ינעל את סבב הנואמים בעצרת ביום שלישי הבא, מיד לאחר שייפגש עם אובמה.
גורם ישראלי המעורב בכתיבת הנאום שנתניהו מכין לשאת באו"ם אמר לעיתון האמריקני כי ראש הממשלה מתכוון להציג בנאומו את התנאים שיהיו קבילים על ישראל לכל הסכם הקשור לגרעין האיראני.
הגורם הישראלי אמר ל"ניו יורק טיימס" כי עדיף שלא ייחתם הסכם כלל, על פני הסכם רע. לדבריו, "אסור לאפשר לאיראן לחזור על התכסיס של צפון קוריאה כדי להשיג נשק גרעיני. כמו צפון קוריאה לפניה, איראן מעמידה פנים על כוונות של שלום כביכול. היא מדברת על אי-הפצה של נשק גרעיני בשעה שהיא חותרת להקל בסנקציות ולקנות זמן לתוכנית הגרעין שלה".
המקורב לראש הממשלה ציין עוד כי נתניהו מתכוון לשחזר את ההיסטוריה של המשא ומתן עם צפון קוריאה, ולהתמקד במיוחד במאמצים הדיפלומטיים ב-2005, כשצפון קוריאה הסכימה אז במה שנקרא "נקודות מפנה", לנטוש את תוכנית הנשק הגרעיני שלה בתמורה להטבות בתחומי הכלכלה הביטחון והאנרגיה.
כעבור שנה, כך יאמר נתניהו, צפון קוריאה ערכה ניסוי גרעיני ראשון.
גורמים ישראליים מזהירים שדבר דומה עלול לקרות אם ארה"ב תשלים בחופזה הסכם עם רוחאני. איראן, לדבריהם, חוזרת על התרגיל הצפון קוריאני, שטענה בעשור הקודם שתוכנית הגרעין שלה נועדה לצורכי שלום.
לפי המסתמן, נתניהו מתכוון להציג בנאומו רשימה של דרישות שאותן כבר מנה בשבוע שעבר: הפסקה מוחלטת של העשרת האורניום והסכמה של טהרן להוצאת כל האורניום המועשר משטחה, פירוק המתקנים הגרעיניים החפורים בקרבת קום, פירוק הצנטריפוגות מהדור החדש במתקן בנתנז והפסקת בניית הכור למים כבדים באראק.
Read this article in English