מעשה בביצת עין: 5 בראנצ'ים מושקעים
בראנץ' מרוקאי מול נוף חופי העיר הלבנה, בופה אינסופי ברמת השרון ועוד. 5 בראנצ'ים שאתם חייבים להכיר ברחבי הארץ
1. זוני | ירושלים
"זוני" היא חוליה מקשרת לעולם שמחוץ לירושלים. זוהי אחת ממסעדות הבראסרי הטובות מסוגה בארץ, שזוכה לפופולריות גם בזכות המיקום המרכזי ושעות הפתיחה הגמישות במיוחד: 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.
עוד בערוץ האוכל:
עוד בבית: מועדון ארוחת הבוקר: רעיונות לברקפסט
קלאסי לסופ"ש: פותחים שולחים טריפוליטאי
תפריט הבראנצ'ים כאן מורכב ממנות בוקר עמוסות בכל טוב: קרוק מדאם קלאסי (לחם קלוי עם גבינת אמנטל מותכת, ביצת עין והאם, 43 שקלים), קרוק מסייה לא-שגרתי עם גרבדלקס וגבינת שמנת (43 שקלים) ולמושחתים באמת מוצע אנטרקוט עם ביצת עין (59 שקלים). פרנץ' טוסט שמוגש כאן, מפרוסות עבות של חלה, הוא לא פחות ממושלם.
מומלץ בחום, גם בזכות שעות הפתיחה הנוחות - בראנץ' מוגש לשולחנות עד השעה 16:00 בסופי השבוע.
תרשמו מתכון:
זוני בבית: פרנץ' טוסט לפי הספר
זוני. יואל משה סלומון 15, ירושלים. 02-6257776
2. רביבה וסיליה | רמת השרון
בשקט-בשקט, רמת השרון הפכה לאחד המקומות שהכי טעים להעביר בהם את הזמן, עם שלל בתי קפה מעולים, מסעדות ודוכני רחוב מצוינות ("פלאפל הפעמונים", "טרומפלדור 10", "קרמל" ו-"עדנה", למשל).
"רביבה וסיליה" שבנווה רסקו מתחרה קבוע על מקום בטופ ברשימת בתי הקפה הטובים בישראל. מדי בוקר - גם בסופי שבוע - מוגש כאן בראנץ' מושקע, בין אם כבופה עשיר
(68 שקלים ללא הגבלה, בנוסף לחביתה ושתייה) או בתפריט א-לה קארט. בבופה מוגשים אנטיפסטי שונים, כרובית מטוגנת, סלטי ירקות שונים, הרינג, פסטרמה וסלמי, גרנולה, מבחר גבינות ופירות. שווה.
בתפריט מככבים אגז בנדיקט עם סלמון או האם שמגיעים על חלת בריוש שאופים במקום (48), מאפים מתוקים ומעולים כבריוש, קרואסון חמאה - אחד הטובים בארץ - ומאפה בצק עלים עם גבינה (17 שקלים כל אחד). מומלץ.
תרשמו מתכון:
רביבה וסיליה. המייסדים 1, רמת השרון. 03-5400179
3. רפאל | תל אביב
הבראנץ' שמוגש ב-"רפאל" (מדי שישי ושבת, החל משעה 12:00) הוא סוג של ארוחת שבת מרוקאית מסורתית, בהנחה שאתם סועדים אותה אצל המלך חסן השני; חלות מהודרות של שבת, פוקאצ'ות חמות ואינספור פתיחים מופלאים עשויים יד אומן ומגיעים למרכז השולחן, וזה עוד לפני שדיברנו על העיקריות.
הפורמט של הארוחה (129 שקלים) כולל 14 פתיחים כביניהם סלט משוויה מרוקאי (ירקות שרופים על האש), לבנה עיזים עם סלט עגבניות, סלט שעועית לבנה מבושלת עם מרווה ופרמזן, סלט פקוס עם צפתית, קישוא בלדי ממולא, סיגרים מרוקאים, סלט תפוחי אדמה עם בוטרדו וביצים חצי קשות ועוד. המנה העיקרית ניתנת לבחירה, ובמבחר ניתן למצוא בין השאר טאג'ין של קציצות דג עם פלפלים, ספגטי פיקנטי עם ראש לוקוס, שיפוד נתח קצבים וקוסקוס כתף טלה (129 שקלים).
תרשמו מתכון:
רפאל. מלון דן תל אביב, תל אביב. 03-5226464
4. התרנגול הכחול ו-"קימל בגלבוע" | תל אביב ואתר הסקי בגלבוע
השולחן שפותחים לארוחת הבראנץ' בקימל שבדרך לצפון יכול להשביע 2 סועדים לכל סוף השבוע, באחריות. בין הפתיחים השווים שמגיעים לשולחן אפשר למנות את פטה הכבד המיתולוגי של קימל, עלי גפן חמימים, פלטת גבינות וסלט סלק טרי ומענג. חובבי התרד - לא לפספס את שקשוקת התרד המופתית שמוגשת כאן, עמוסה בתוספות של שמנת וגבינה.
מי שנמצא במרכז יכול להתנחם בארוחת הבראנץ' המושקעת של שאול בן אדרת, שמוגשת מדי סוף שבוע במסעדתו שבצפון תל אביב, "התרנגול הכחול". בן אדרת ממלא את השולחן בראשונות שמגיעות אל השולחן לצד חלה מתוקה, צלחת נקניקים מושקעת וצלחת גבינות בלקניות של "גד", וכן קוביות חצילים ובטטה ובקינמון, שלל סלטים (כמו סלט העשבים של בן אדרת), הפטה המפורסם של בן אדרת, בשר קצוץ עם ביצת עין ועיקריות לבחירה. המחיר כולל קינוח, שתייה קלה וקפה (133 שקלים). שווה
תרשמו מתכון:
קימל בגלבוע. צומת התענכים (דרך הגלבוע) 04-6895566
התרנגול הכחול. ניסים אלוני 10 תל אביב (מתחם ג'י) 03-5443349
5. מאנטה ריי | תל אביב
החלטתם לפתוח את הבוקר באיחור? מצוין. פלטת המזטים של מאנטה ריי, לצד מימוזה וקצף גלים, היא הדרך הכי קלילה וכיפית להתחיל צהרי שבת חורפית, שמשית או סוערת.
סביצ'ה הבורי והסומק (19 שקלים) ומוס החצילים לא היו יכולים לחשוב על חברים טובים יותר מהלחם היווני, עמוס שמן הזית, שמגיע עימם בפלטה.
מי שמגיע מוקדם, מוזמן כמובן להתענג על ארוחת הבוקר המוגשת במקום ובפרט על מנות כבנדיקט השרימפס ומר קראנצ'י, שילוב קסום של חצילים ולחם קלוי עם האם וגבינה.
תרשמו מתכון:
חלומי וסלסת עגבניות של רונן סקינזיס
מאנטה ריי. עלמה ביץ' (ליד גן צ'רלס קלור). 03-5174773