מתוק על הבוקר: מאפה בריוש
שגיא אזולאי ("לַבַן") מגיש מתכון מנצח למאפה מתוק בבוקר - בריוש עם גבינת מסקרפונה ודובדבנים
בריוש ממולא בגבינת מסקרפונה ודובדבני אמרנה
המרכיבים:
400 גרם קמח לחם
10 גרם שמרים יבשים
2 ביצים
35 גרם סוכר
7 גרם מלח
100 מ"ל חלב קר
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
200 גרם גבינת מסקרפונה של גד
1/2 כוס של דובדבני אמרנה בסירופ, חתוכים לחצאים (ניתן להשיג במעדניות)
אופן ההכנה:
- שמים במערבל את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה. כשהבצק הופך אחיד מוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות, ולשים במשך כ-6 דקות. במידת הצורך מוסיפים קמח עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר.
- מניחים את הבצק בקופסה ומתפיחים עד הכפלת הנפח. מעבירים למקרר ומתפיחים לילה. מערבבים את הגבינה עם הדובדבנים למלית אחידה.
- מעצבים לצורה הרצויה את הבריוש, יוצרים חור בעזרת אצבע וממלאים במילית הגבינה והדובדבנים וסוגרים את הבריוש. מעבירים לתבנית ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל180 מעלות, מברישים את הבריוש בבלילה של ביצים ומעט מים ואופים את הבריוש כ-25-15 דקות (תלוי בגודל המאפה).
שגיא אזולאי הוא השף של מסעדת ""לבן" (דרך חברון 11 , ירושלים), שמשתתפת בפסטיבל ארוחות הבוקר גד מורנינג
כיף לפתוח איתו את הבוקר. בריוש ממולא במסרפונה ודובדבנים
צילום: shutterstock
מומלצים