שתף קטע נבחר
 

הדולר ממשיך להתחזק - עלה ב-0.9%

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.559 שקלים. האירו התחזק הבוקר ב-0.8% וננעל על שער יציג של 4.8 שקלים. ברקע - הורדת הריבית השבוע של בנק ישראל ל-1%. רק ביום שישי האחרון צלל הדולר לשפל של יותר משנתיים

הדולר המשיך להתחזק הבוקר (ד') ועלה ב-0.936% ושערו היציג נקבע על 3.559 שקלים. האירו התחזק בשיעור של0.831% ושערו היציג נקבע על 4.8045 שקלים.

 

בסוף השבוע האחרון צלל הדולר לשפל של מעל שנתיים כששערו היציג נקבע על 3.50 שקלים. ברקע למסחר במט"ח - הורדת הריבית במשק לשיעור של 1% שביצע השבוע בנק ישראל.

 

אחרי הפוגה של שלושה חודשים, החליטה שלשום (ב') הוועדה המוניטרית של בנק ישראל לשוב ולחדש את הפחתות הריבית, והודיעה על הפחתת הריבית לחודש אוקטובר ב-0.25% לרמה של 1%. הפחתה זו באה לאחר שבחודש מאי ביצע בנק ישראל שתי הפחתות ריבית רצופות בשיעור מצטבר של 0.5%. במהלך השנתיים האחרונות הפחית כבר בנק ישראל את הריבית במשק 9 פעמים, בשיעור מצטבר של 2.25%.

 

אתמול הודיע בנק אוף אמריקה מריל לינץ', כי אינו מאמין שבנק ישראל מסוגל לעצור את ההתחזקות של השקל - התחזקות שצפויה להימשך לדעתו לתוך שנת 2014. "איננו חושבים שהפחתות ריבית נוספות והזרמת כספים באמצעות רכישות מצד בנק ישראל ישנו את את הכיוון של השקל", אמרו בבנק האמריקאי בתגובה להודעת בנק ישראל על הפחתת הריבית.

 

בנק אוף אמריקה ציין כי הודעת בנק ישראל על הפחתת ריבית של 0.25% היתה מהלך מפתיע. עם זאת, בבנק אוף אמריקה מעריכים שמהלך דומה לא יינקט בחודשים הקרובים, אף שהרכישות עשויות להימשך. "בהסתמך על הנתונים הקיימים, ובהינתן אי הוודאות סביב אישיות הנגיד הבא, אנו מצפים כי הבנק ישמור על ריבית יציבה מכאן והלאה", אמרו אתמול בבנק אוף אמריקה מריל לינץ'.

 

כלכלני בנק לאומי כתבו אתמול בסקירתם השבועית, כי "אותם אירועים מרכזיים שהשפיעו על שוקי המניות והאג"ח בעולם, באו לידי ביטוי גם בשערי החליפין ובמחירי חומרי הגלם. בשוק המט"ח, נחלש במעט הדולר האמריקאי אל מול מרבית המטבעות העיקריים. מחיר הנפט המשיך לרדת, והזהב התייקר במעט. היחלשות הדולר בעולם גררה השבוע התחזקות נוספת של השקל מול הדולר בשיעור של כ- 0.6%. התחזקות זו קוזזה במעט, לאחר הפחתת הריבית המוניטארית כאמור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים