שתף קטע נבחר
 

אומלט אינטרנשיונל: 5 אומלטים מרחבי העולם

משדרגים את ארוחת הבוקר של סוף השבוע עם אומלטים מרחבי הגלובוס: מנמן טורקי עם פלפלים ועגבניות, הודי עם קארי וגבינה, הולנדי עם תפוחי אדמה וטוסקני עם פסטה ופרמזן

לרבים מהמאכלים יש וריאציות שונות כך שאפילו למנה יחסית פשוטה כאומלט יש שלל סגנונות הכנה ברחבי העולם. לפניכם מספר דוגמאות וגרסאות לא שגרתיות לחביתות מסביב לעולם – אומלטים מהולנד, איטליה, ספרד, טורקיה ואפילו הודו.

 

סופשבוע בערוץ האוכל:

פותחים שולחן תאילנדי - מנות חגיגיות בקלי קלות

בשורה טובה: סיור אוכל עמוס בחומוס ושווארמה בנצרת

ynet מכתיר: עשרת ההמבורגרים הטובים בישראל  

 

מנמן - חביתה טורקית מקושקשקת  עם עגבניות ופלפלים - Menemen

מתכון של רועי ירושלמי. בשונה משקשוקה, כאן הביצים מתקשקשות במרץ עם העגבניות והפלפלים, מייד עם הוספתן למחבת. ניתן להכפיל את הכמות במידה ויש יותר סועדים.

 

המרכיבים ל-2-3 סועדים:

1 בצל קצוץ דק

1 פלפל ירוק, קצוץ גס

1 פלפל אדום, קצוץ גס

2 עגבניות בשלות, קצוצות גס

4 ביצים טרופות

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת - לא חובה

 

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עמוקה ומשומנת ומטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים פלפלים ועגבניות ומבשלים עד לריכוך העגבניות.
  2. מוסיפים את הביצים הטרופות, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות. מוסיפים את הגבינה המגוררת ומבשלים 30 שניות נוספות, או עד שהביצים מקבלות מרקם יציב ורך. מתבלים ומלח ופלפל, מערבבים ומגישים כתבשיל למרכז השולחן ובליווי לחם קלוי.

 

אומלט חקלאים הולנדי

מתכון של רוני וייס.

 

המרכיבים ל-4-6 מנות:

1 תפוח אדמה מבושל, חתוך לקוביות קטנות

1 בצל גדול חצוי ופרוס דק

8 פטריות שמפיניון לפרוסות

1 גמבה אדומה לרצועות דקות

1/4 כוס אפונה ירוקה קפואה

120 גרם פסטרמה איטלקית, קצוצה לרצועות

25 גרם חמאה או 5 כפות שמן קנולה

8 ביצים טרופות

מלח גס

פלפל שחור גרוס דק

 

 (צילום: שירי גרופר) (צילום: שירי גרופר)
(צילום: שירי גרופר)

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה או השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הפסטרמה ומקפיצים כדקה.
  2. מוסיפים את הגמבה ומטגנים עד לריכוך קל. לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות ואת הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
  3. מוסיפים את תפוחי אדמה המבושלים ואת האפונה ומערבבים את הכול יחדיו.
  4. מערבבים היטב את הביצים, שופכים למחבת ומוודאים שכל הירקות מכוסים בביצה. לאחר 30 שניות, קצוות האומלט יראו מבושלות. אז, בעזרת מרית, דוחפים את הקצוות לכיוון פנים המחבת ומניחים לנוזלים להתנקז לקצוות. מבשלים 5-6 דקות נוספות.
  5. הופכים את האומלט במחבת ומגישים מייד.

 

 (צילום: שירי גרופר) (צילום: שירי גרופר)
(צילום: שירי גרופר)

 

אומלט טוסקני

מתכון של רוני וייס

 

המרכיבים ל-4-6 מנות:

4 אספרגוסים ירוקים עבים

1 שן שום כתושה

12 פטריות שמפיניון קצוצות

4 פטריות פורטובלו גדולות וחתוכות לרבעים

1/4 כוס עלי בזיליקום מופרדים

120 גרם פסטה פארפלה מבושלת ומקוררת (או כל פסטה שנשארה לכם במקרר)

100 גרם פרמזן מגורד

2 עגבניות תמר קצוצות

5 כפות שמן זית

8 ביצים טרופות

מלח גס

פלפל שחור גרוס דק

 

 (צילום: שירי גרופר) (צילום: שירי גרופר)
(צילום: שירי גרופר)

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את האספרגוס כ-2 דקות במים רותחים. מעבירים אותם מיד למי קרח ומסננים.
  2. במחבת גדול, מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום, 2 סוגי הפטריות והאספרגוס ומבשלים יחד 2 דקות.
  3. מוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב ויוצקים מעל הכול את הביצים. כאשר מבחינים שהצד התחתון של החביתה התגבש, הופכים אותה על צידה השני ומבשלים 30 שניות נוספות.
  4. מפזרים את העגבניות הקצוצות על כל האומלט ואחר כך את עלי הבזיליקום ואת הפרמזן. מזליפים מעט שמן זית ומגישים לשולחן בתוך המחבת.

 

 (צילום: שירי גרופר) (צילום: שירי גרופר)
(צילום: שירי גרופר)

 

אומלט ספרדי

מתכון של רוני וייס. חביתה שנוצרה בהשראת שוק בוקריה שבברצלונה

 

המרכיבים ל-4-6 מנות:

120 גרם רצועות עוף דקות

2 תפוחי אדמה אדומים מזן דזירה, חתוכים לקוביות

2 שיני שום קצוצות לפרוסות

1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

6 כפות שמן זית

חלבונים (רק לבן) מ12 ביצים

מלח גס

פלפל שחור גרוס דק

 

לבגט:

1 בגט פרוס לפרוסות אלכסוניות

1 שן שום שלמה

 

להגשה:

4 כפות גדושות של מיונז

1 כפית פפריקה מעושנת, מהולה ב2 כפיות מים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבגט: מחממים תנור ל200 מעלות. משפשפים את פרוסות הבגט עם שן השום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות ואופים במשך 8-10 דקות
  2. בינתיים במחבת גדול עם ידית ברזל מחממים את שמן הזית. מוסיפים את תפוחי אדמה ומטגנים להשחמה קלה.
  3. מוסיפים למחבת את העוף, מקפיצים 2-4 דקות ומצרפים את פרוסות השום. מקפיצים יחד עוד 2 דקות.
  4. שופכים 1/2 מקופסת השימורים למחבת, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  5. מוסיפים את החלבונים למחבת, מניחים לדקה ואז מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך 8 דקות.
  6. הגשה: מערבבים בקערה עמוקה מיונז עם תערובת הפפריקה. מורחים כפית על כל פרוסת בגט.
  7. מוציאים את המחבת מהתנור, מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם הלחם החם.

 

 

אומלט בסגנון הודי

 

המרכיבים ל-4-6 מנות:

1 כוס עדשים חומות מבושלות

60 גרם אגוזי קשיו קצוצים

4 כפות גדושות גבינת ריקוטה

2 כפות אבקת קארי הודי

1 כפית כורכום

4 כפות גדולות מי קוקוס

1/2 צ'ילי ירוק קצוץ דק

1 כפית כמון

1.5 כפיות סוכר חום

25 גרם חמאה או 4 כפות שמן קוקוס (ניתן להשיג בבתי טבע)

8 ביצים

מלח גס

פלפל שחור גרוס דק

 

להגשה:

1/4 כוס עלי כוסברה שלמים, ללא הגבעולים

 

 (צילום: שירי גרופר) (צילום: שירי גרופר)
(צילום: שירי גרופר)

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה. מוסיפים את הקשיו ומערבבים היטב. מטגנים כדקה.
  2. מוסיפים את הצ'ילי, מערבבים ומצרפים את העדשים המבושלים, הסוכר ומי הקוקוס. מערבבים היטב.
  3. טורפים בקערה את הביצים יחד עם כל התבלינים. יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים על אש בינונית 3-4 דקות.
  4. מוסיפים את גבינת הריקוטה למרכז האומלט, ומקפלים צד אחד של האומלט על צידו השני.
  5. הופכים את האומלט בעדינות רבה על צידו השני
  6. הגשה: מוציאים לצלחת ומפזרים עלי כוסברה

 

 (צילום: שירי גרופר) (צילום: שירי גרופר)
(צילום: שירי גרופר)

 

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
ארוחה שלמה במחבת. אומלט
צילום: דודו אזולאי
מומלצים