ארה"ב צותתה למוחמד עלי ולמרטין לותר קינג
ממסמכים שנחשפו עולה כי בשיא המחאה נגד מלחמת וייטנאם ריגל המודיעין האמריקני אחרי המתאגרף ולוחם זכויות האדם. בנוסף צותת הממשל לסנאטורים ולעיתונאים שנחשבו למבקרים חריפים של ארה"ב באותה תקופה
עוד חדשות בעולם:
פול האוס: כך מגדלים שבעה טיגריסים בבית
צו מעצר נגד 'האלמנה הלבנה': מסוכנת לעולם
אחרי כמעט שנתיים: אותרו גופות בקונקורדיה
תוכנית המעקב, שזכתה לשם "מינרט" (צריח מסגד), נחשפה לראשונה בשנות השבעים, אך שמות האישים שלהם צותתה הסוכנות נותרה חסויה עד כה. ה-NSA צותת לשיחות הטלפון של מי שנחשבו למבקרים הבולטים של ארה"ב בנושא הוייטנאמי - עלי, לותר קינג, וכן עיתונאים ב"וושינגטון פוסט" וב"ניו יורק טיימס". גם השיחות שניהלו הסנאטורים פרנק צ'רץ' והווארד בייקר עם עמיתיהם מעבר לים תועדו על ידי הממשל האמריקני.
לפי הדיווח אתמול (יום ה') ברשת BBC, המסמכים פורסמו במלואם אחרי שפאנל ממשלתי פסק לטובתם של חוקרים מאוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון. כמה גורמים רשמיים בסוכנות מתארים במסמכים את תוכנית "מינרט" כ"לא מכובדת, אם לא בלתי חוקית בעליל", שרשימת השמות בה "מעוררת עניין רב".
בשנת 1967 התעצם הקמפיין האנטי-מלחמתי בארה"ב, שהוביל את הנשיא לינדון ג'ונסון לבקש מהמודיעין האמריקני למצוא אם כמה מהמפגינים הבולטים "שולהבו" על ידי ממשלות זרות. באותה שנה סירב עלי להתגייס לצבא האמריקני. "אין לי שום דבר נגד הוייטקונג", אמר עלי.
בעקבות הסירוב נשפט עלי למאסר של חמש שנים, רשיון האגרוף שלו בוטל ונשלל ממנו תואר אלוף העולם. עלי ערער על העונש, וב-1971 זוכה מכל אשמה. תוכנית המעקב האמריקנית נמשכה עד 1973, במקביל להסתבכותו של ריצ'רד ניקסון, מחליפו של ג'ונסון, בפרשת ווטרגייט.