משקשוקה ועד פסטה: 6 מתכונים עם חצילים
חתוך לקוביות, פרוס לעיגולים או קצוץ דק, לא משנה באיזו דרך תבחרו, החציל תמיד ישאיר את חותמו. לפניכם 6 מתכונים שעושים כבוד לירק הכי דומיננטי בגינה: שקשוקה עם פלפלים וקוביות חצילים, חזה עוף מוקפץ ברוטב קרמל ועוד
עוד בערוץ האוכל:
- מעשה בביצת עין: 5 בראנצ'ים מושקעים
- אורפה היפה: מתכונים אורפלים וחגיגיים
- אומלט אינטרנשיונל: 5 אומלטים מרחבי העולם
חצילים אפויים עם תימין ושמן זית
צורת החיתוך תלויה במתכון ההמשך: לכריך פורסים לעיגולים; לסלט או לפסטה חותכים לקוביות.
אף על פי שמשתמשים במעט שמן, יש להקפיד לעטוף את החציל בשמן מכל צדדיו.
הצעות לגיוון:
- קולפים את החצילים לפני האפייה.
- מוסיפים לתבנית 3 גבעולי תימין, אורגנו או רוזמרין.
המרכיבים:
2 חצילים, חתוכים לקוביות או לפרוסות בעובי אחיד (1 ס”מ ומעלה)
4-3 כפות שמן זית
עלים מ-2 גבעולי תימין
3-2 שיני שום חצויות - לא חובה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מסדרים את החצילים בשכבה אחת, מזלפים שמן ומפזרים תימין, שום, מלח ופלפל.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שזהוב ורך.
- מצננים ושומרים במקרר עד השימוש, מכסימום 4-3 ימים.
סלט כוסמין עם חצילים וגבינת ברינזה
המרכיבים:
2 כוסות גרגירי כוסמין
1 חציל, חתוך לקוביות
200 גרם גבינת ברינזה, חתוכה לקוביות
1 כוס עשבי תיבול קצוצים
3 כפות חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
- מסדרים את קוביות החציל בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון.
- מבשלים גרגרי כוסמין בסיר מלא במים רותחים במשך 45 דקות, או עד שהגרגרים רכים אך עדיין שומרים על צורתם.
- מסננים, מצננים ומערבבים בקערה עם קוביות חציל, קוביות גבינה ועשבי תיבול קצוצים. מתבלים ב-3 כפות חומץ בלסמי ומגישים.
שקשוקה חצילים ופלפלים
המרכיבים:
2 חצילים, חתוכים לקוביות
2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
1 קופסה קטנה של עגבניות קצוצות (400 גרם)
6 ביצים
1 שן שום קצוצה
4-5 כפות שמן זית, לאפייה+טיגון
1 כף פלפל צ'ומה
אופן ההכנה:
- מסדרים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון.
- מטגנים 1 שן שום קצוצה בסיר עם מעט שמן. מוסיפים עגבניות קצוצות, מתבלים ב-1 כף פלפל צ’ומה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
- מוסיפים את קוביות החצילים האפויות ואת רצועות הפלפלים, מבשלים עד בעבוע של המים ומוסיפים 6 ביצים. מבשלים בין 10-5 דקות עם או בלי מכסה - תלוי איך אוהבים את הביצים.
מסבחה חצילים
המרכיבים:
1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים
1/4 כוס ממי הבישול של החומוס
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
מעט מלח גס
להגשה:
2 חצילים, חתוכים לקוביות
2 פלפלי שיפקה קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
1 כף טחינה
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
- מסדרים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון.
- מחממים 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים יחד עם 1/4 כוס ממי הבישול שלהם, 1 שן שום כתושה, מעט מלח גס ו-2 כפות שמן זית עד לקבלת תערובת מלאה.
- מגישים את המנה עם קוביות החצילים האפויות, 2 פלפלי שיפקה קצוצים, עלי כוסברה קצוצים,זילוף נדיב של טחינה מעל והרבה מיץ לימון. לאפה או פיתה יתקבלו גם הם בברכה.
חזה עוף מוקפץ עם חצילים בקרמל
המרכיבים:
300 גרם רצועות חזה עוף, סינטה או שייטל
2 חצילים, חתוכים לקוביות
3-4 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
1 כפית ג'ינגר קצוץ
1 כף חומץ אורז
מעט שמן לטיגון
להגשה:
אורז לבן, מבושל
אופן ההכנה:
- מסדרים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון.
- מקפיצים 300 גרם רצועות חזה עוף, סינטה או שייטל במעט שמן. מוסיפים 3 כפות סילאן, 1 כפית ג’ינג’ר קצוץ ו-1 כף חומץ אורז.
- מוסיפים למחבת את קוביות החצילים האפויות ומקפיצים למשך דקה נוספת. מגישים עם אורז לבן.
פסטה חצילים, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה
המרכיבים:
1 חבילה של פסטה
2 חצילים, חתוכים לקוביות
2 כפות שמן זית
10 עגבניות מיובשות, קצוצות
15 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים
3-4 כפות שמן זית
להגשה:
1/2 קובייה גבינת פטה, מגוררת
אופן ההכנה:
- מסדרים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שמזהיבים ומתרככים. מניחים בצד לצינון.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומקפיצים 1-2 דקות במחבת עם 2 כפות שמן זית, קוביות החצילים, העגבניות המיובשות והזיתים.
- מכניסים את המרכיבים לקערה, ומוסיפים מעל 1/2 קובייה גבינת פטה מגוררת.
- המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן
". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון