LG G2: המון גימיקים וסמארטפון
מכשיר הדגל של LG עשיר בתוספות וגימיקים שחלקם שימושיים וחלקם פחות ויש בו מצלמה מתקדמת מאוד. כל אלה שמים אותו בשורה אחת עם הסמארטפונים מבוססי האנדרואיד המובילים בשוק ועושים אותו אופציה מצוינת
בסמארטפון החדש של LG שיוצא היום (ג') לשוק בישראל, ה-G2, יש גימיק נחמד: הכפתורים נמצאים מאחור במקום בצד, ואפשר לפתוח את הטלפון בנקישה כפולה. האמת, זה שימושי מאוד וחביב. גם הכפתורים מאחור אינטואיטיביים ואפשר להתרגל אליהם, הרי ממילא האצבע שם והאחיזה בגב החלק די נוחה.
יש לסמארטפון הזה עוד תוספות שמשפרות עוד קצת את חווית השימוש. בין השאר אפשר להרים את הטלפון ולהצמיד לאוזן כשהוא מצלצל כדי לענות, ולבחור איזו אפליקציה להפעיל כשמחברים אליו אוזניות. ה-G2 יודע גם לעצור וידאו כשמזיזים ממנו את העיניים כמו ה-S4 של סמסונג (שעושה את זה טוב יותר).
תוספת חביבה נוספת היא השלט האוניברסלי לשלל המוצרים מבוססי השלט שיש בבית כמו הטלוויזיה, מערכת השמע והמזגן. בדומה לשלטים אחרים, יש בו רשימה של יצרנים ודגמים מראש, ואפשר ללמד אותו להפעיל מכשירים באמצעות השלטים המקוריים.
ב-LG, בדומה לטאבלטים עדכניים עם אנדרואיד, יש אפשרות לשים מספר משתמשים - כך שאם נותנים את הסמארטפון לאדם זר או לילד, אפשר להגביל את האפליקציות שיש גישה אליהן. זה מאוד נוח אך מאחר שזה קיים באנדרואיד כבר, ייתכן מאוד שנראה את זה בעוד סמארטפונים. עוד יישום שדומה למה שקים כבר באנדרואיד, הוא החלקה הצידה של שלוש אצבעות על המסך בשביל לעבור בין יישומים. חלק מהיישומים אפשר להקטין בשביל לעבוד על כמה מהם במקביל - למשל צפייה בווידאו בזמן כתיבת הודעות.
והוא גם סמארטפון
כל התוספות הנ"ל כמובן הכרחיות. בשוק שנשלט חוץ מאפל, על ידי מערכת הפעלה אחת, חייבים ליישר קו עם סמסונג והשאר, ולהציע יותר ממכשיר טלפון - כלומר יותר מהנקסוס, אם אנחנו רוצים למכור מכשיר פרימיום.
אותו מכשיר מלבד התוספות הוא סמארטפון אנדרואידי די טוב. יש לו מסך 5.2 אינץ' - גדול אבל עדיין נכנס לכיס בצורה נוחה. הוא מציג רזולוציה של 1080X1920 עם צפיפות פיקסלים של 424 ppi - כלומר חד מאוד ומאפשר לצפות בווידאו ותמונות בצורה חלקה מאוד גם באור שמש ישיר. לשם השוואה - באייפון 5S יש צפיפות פיקסלים של 326ppi בלבד על מסך קטן יותר, אך ל-HTC One יש 469ppi.
המעבד של המכשיר חזק מאוד: Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core 2.26 GHz Krait 400, לצד שני גיגהבייט זכרון פנימי. הסמארטפון אכן חזק מאוד בזכות המעבד ולא מזייף בביצועים. מבחינת שמע: טוב מאוד בשיחות טלפון או בהשמעת מוזיקה וסרטונים, מבחינת איכות הצליל, אך הרמקולים המובנים לא חזקים דיים.
ל-G2 סוללה מובנית של 3,000 מיליאמפר. אנחנו הצלחנו להחזיק איתה יותר מיממה בחלק מהמקרים, שזה הישג לא מבוטל בהתחשב בגודל וברזולוציה של המסך. והישג טוב בזכות העובדה שלא צריך לרוץ בכל ערב למטען, מיד כשמגיעים הביתה.
ה-G2 מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 4.2.2, שהיא לא העדכנית ביותר. אבל סביר להניח שנראה עדכון בקרוב לגירסה 4.3, או לקיטקט 4.4 שתצא ככל הנראה בשבועות הקרובים. אין לזה משמעות עמוקה לביצועים של הטלפון, אבל כל גירסה מוסיפה עדכונים קלים שמשפרים את השימוש בסמארטפון.
והוא גם מצלמה
המצלמה של ה-G2 מתקדמת מאוד ובהחלט מציבה תחרות ראויה לאייפון 5S, ללומיה של נוקיה ולסמארטפונים אחרים עם מצלמה חזקה. אפשר להפעיל אותה בלחיצה ארוכה על כפתור עצמת השמע כשהמכשיר נעול, או להפעיל אותה היישר מהאפליקציה והיא מפיקה תמונה של 13 מגהפיקסל באיכות טובה מאוד. טכנולוגיה ייחודית לדגם הזה מייצבת צילומים שבהם היד רועדת ומשפרת תמונות בתנאי תאורה קשים.
מצלמת הווידאו מסוגלת לצלם ברזולוציה מקסימלית של 1920X1080, ב-30 או 60 פריימים לשניה - מה שמוציא צילומי וידאו חלקים ומאפשר הילוך איטי שלא ייראה מרוח. תכונה חביבה מאפשרת להקליט באמצעות מספר מיקרופונים, ואחר כך למקד את אזור השמע על שליש מהמסך כדי לשמוע חזק יותר את אותו אזור. זה עובד כשמצלמים מקרוב, אבל חשוב לזכור שעדיין לא מדובר בציוד הקלטה מקצועי שיכול להפריד מקורות קול בצורה נקייה. באופן כללי ניתן לומר: האפשרויות הללו עוזרות לשדרג את חווית הצילום שאחנו רגילים אליה מהסלולרי.
למי והאם כדאי?
מחירו המומלץ לצרכן של ה-G2 יעמוד על 3,199 שקלים לדגם הבסיסי של ה-16 גיגה זכרון, והוא יגיע עם אחריות לשנתיים (יהיה גם דגם של 32 גיגה), והמכשיר מגיע בצבעים שחור או לבן. בסלקום מציעים אותו לרוכשים באתר ב-2,999 שקל עד 12 תשלומים.
המחיר של הדגם הבסיסי קרוב מאוד ל-HTC One שיצא לפני שלושה חודשים, ועדיין נחשב לטלפון מוביל בקטגוריה שלו, כך שהתחרות לא קלה.
מי שיחליט לשלם את המחיר יקבל מכשיר עתיר גימיקים - חלקם שימושיים, חלקם מיותרים, ומצלמה טובה מאוד. הוא בהחלט עומד בשורה אחת עם מכשירי האנדרואיד המובילים שיש היום בשוק, ובהחלט יכול להוות בחירה ראויה לחובבי אנדרואיד שמוכנים להשקיע.
למפרט המלא של ה-G2