שתף קטע נבחר

 

תינוק קיבל בטעות חלב אם של נשאית HIV

גורם בצוות הרפואי במחלקת הילדים בבית החולים שניידר התבלבל ככל הנראה בין שני בקבוקי חלב-אם שהיו מיועדים לשני תינוקות שמאושפזים במחלקה בגלל שמות דומים. כך פרסם ערוץ 10. כתוצאה מן הבלבול קיבל תינוק בקבוק ובו חלב של אם התינוק השני. בבדיקה התברר שהאם נשאית איידס

תינוק כבן ארבעה חודשים, שמאושפז בבית החולים שניידר בפתח תקווה, קיבל בטעות בקבוק ובו חלב אם של צעירה נשאית נגיף ה-HIV, הגורם למחלת האיידס. כך פורסם הערב (יום ב') בערוץ 10. הטעות נגרמה ככל הנראה בשל שמות דומים של שני התינוקות.

 

עוד בחדשות:

פרס: נאום רוחאני מנוגד למציאות האיראנית

"אללה הוא אכבר" על אנדרטת הצנחנים בי-ם

 

פרופ' שי אשכנזי: "האם לא ידעה שהיא נשאית HIV"    (צילום: ירון ברנר)

פרופ' שי אשכנזי: "האם לא ידעה שהיא נשאית HIV"    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המקרה אירע לפני יומיים, כאשר גורם בצוות הרפואי במחלקת הילדים התבלבל ככל הנראה בין שני בקבוקי חלב-אם שהיו מיועדים לשני ילדים שמאושפזים במחלקה. כתוצאה מן הבלבול קיבל התינוק בקבוק ובו חלב של אם התינוק השני.

 

אמו של התינוק, שהייתה לצדו בזמן שאכל, הבחינה לפי המדבקה שזה לא שמו והיא העירה על כך. מבדיקה התברר שהאחות הוציאה בטעות את הבקבוק הלא נכון מהמקרר ונתנה אותו לתינוק. לפי הנהלים, במקרים

 כאלה מבצעים בדיקות על מנת לגלות מחלות שעלולות לעבור בחלב אם, ובמקרה הזה התברר שהאישה היא נשאית HIV, דבר שהיא בעצמה לא ידעה עד אותו רגע.

 

היום, עם הגעת התשובה החיובית, נאלץ צוות בית החולים להודיע להורי התינוק על דבר הטעות, ולהתחיל בטיפול תרופתי מונע נגד איידס לילד. הצוות הרפואי עדכן בתוצאות הבדיקה גם את האם הנשאית. מבדיקה ראשונית עולה כי האם, ישראלית צעירה, לא ידעה על דבר היותה נשאית HIV, ולכן לא נמנעה מלהניק את תינוקה. הנגיף עבר לילד של האם הנשאית, וגם הוא יקבל טיפול.

 

בבית החולים שניידר מדגישים שסיכויי ההדבקה כתוצאה מהזנה חד פעמית

 מחלב אם של נשאית הם מזעריים, וכי לא ידוע על מקרה של הדבקה בנגיף לאחר הזנה חד פעמית בחלב אם של אישה נשאית HIV. גם הימצאות הנגיף במקרר גורמת לפגיעה בנגיף. עם זאת, ליתר ביטחון הילד החל מיד לקבל טיפול מונע לאחר חשיפה כדי שלא יידבק בנגיף, והוא יקבל אותו למשך כמה חודשים.

 

הסיכוי להידבק בנגיף HIV כתוצאה מהנקה הוא כ-10 אחוז, אולם הסיכון להידבק מצריכת חלב אם בבקבוק היא נמוכה יותר, ועוד יותר כשמדובר בהזנה חד פעמית ובבקבוק שהיה במקרר במשך כמה שעות.

 

הנהלת בית החולים שניידר דיווחה על אודות המקרה להנהלת משרד הבריאות. מבית החולים נמסר: "הנהלת בית החולים מביעה צער עמוק על הטעות ומקיימת בדיקה מקיפה על מנת להפיק לקחים ולמנוע הישנות המקרה".

 

מהוועד למלחמה באיידס נמסר כי: "האירוע המצער ממחיש את האבסורד בהיעדר המלצה גורפת לנשים הרות לעבור בדיקת HIV. בכל שנה נדבקים ילדים בזמן הלידה או ההנקה מאחר והאם אינה יודעת כי היא נשאית HIV. אנחנו קוראים למשרד הבריאות להוסיף לבדיקות הדם הרבות שנשים עוברות בזמן ההיריון, גם המלצה לעבור בדיקת HIV, עד שזה יקרה, אנחנו ממליצים לנשים לבקש מרופא המשפחה לעבור את הבדיקה, למען בריאותכן ובריאות תינוקכן".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים