מחקר ישראלי: א. בוקר גדולה עוזרת לפוריות
מחקר שנערך באוניברסיטה העברית מגלה כי נשים הסובלות מתסמונת השחלות הפוליציסטיות עשויות לשפר את מצבן הודות לארוחת בוקר גדולה. "התזמון של הארוחה הגדולה ביום מתברר כחשוב במיוחד", אומרים החוקרים
סובלת מבעיות פוריות? ייתכן שהפתרון טמון דווקא בארוחת הבוקר: לזמני הארוחות ישנה השפעה על בריאותן של נשים שסובלות מבעיית פוריות עקב תסמונת השחלות הפוליציסטיות, כך מתברר במחקר חדש שבוצע בבית החולים וולפסון ובאוניברסיטה העברית. נשים שצרכו את מספר הקלוריות הגדול יותר בארוחת הבוקר רשמו עלייה ברמת הפוריות, לעומת נשים שאכלו כמות קלוריות זהה בארוחת הערב.
תסמונת שחלות פוליציסטיות פוגעת ב-6%-10% מהנשים בגיל הפוריות, ופוגמת ביכולת שלהן להרות וללדת. התסמונת קשורה לתנגודת באינסולין, שגורמת לעלייה בהורמוני מין זכריים.
עוד חדשות בריאות:
- לאחר חודש וחצי: רק 60% חוסנו נגד פוליו
- צפו: פעוט בן שנתיים בהריון עם אחיו התאום
- הפטנט של אורן: איך רזיתי 47 ק"ג בשנה
הנשים שהשתתפו במחקר היו בעלות BMI תקין שסובלות משחלות פוליציסטיות. הניסוי ערך במשך 12 שבועות, שבמהלכם צרכו הנשים 1,800 קלוריות ביום. חצי מהנשים צרכו 980 קלוריות בבוקר, ואילו הנשים במחצית הנותרת צרכו 980 קלוריות בערב.
התוצאות הראו כי בקרב הנשים שאכלו את הארוחה הגדולה בבוקר חלה ירידה של 8% ברמת הגלוקוז והתנגודת לאינסולין, בעוד שבקבוצת הערב לא חל כל שינוי. בנוסף, חלה ירידה של 50% ברמת הטסטוסטורון בקרב קבוצת הבוקר, בעוד שבקבוצת הערב המדד לא השתנה.
בקבוצת הבוקר הייתה עלייה דרמטית בשיעור הנשים שחוו ביוץ לעומת קבוצת הערב, וכך התברר כי קיימת עלייה ברמת הפוריות.
"המחקר מדגים כי מספר הקלוריות שאנו צורכים ביום חשוב, אך התזמון שבו אנו צורכים אותן חשוב אף יותר", הסביר פרופ' אורן פרוי מהאוניברסיטה העברית, שביצע את המחקר עם מעיין ברנע מהאוניברסיטה ועם פרופ' דניאלה יעקובוביץ’ וד"ר חוליו ויינשטיין מבית החולים וולפסון והאוניברסיטה העברית.