שתף קטע נבחר

אחרי החגים: 5 שלבים שיחזירו אתכם לכושר

אחרי החגים, התקופה שכולנו כל כך חוששים ממנה - כבר כאן. איך משאירים מאחור את אווירת החופש האינסופי וחוזרים לשגרת אימון בריאה? מאמן כושר מציע 5 שלבים פשוטים שיצליחו להקים אתכם מהכורסה

החגים נגמרו, הילדים חזרו ללמוד, החופש הגדול מזמן נגמר ומבט מטה מגלה את כל מה שהם השאירו. כן כן, הבטן הקטנה הזאת שצמחה לה אחרי התקופה הזאת. אז גם אם הרצון לחזור קיים ובועט אבל החשק מעדיף להישאר בבית מול המסך עם קערת חטיפים?

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד  

 

מי לא מכיר את זה, הפסקה קטנה מאימונים שהופכת להפסקה גדולה, התכנון היה שבוע הפסקה ולפני ששמת לב השבוע הפך לחודש ומכון הכושר או הסטודיו נראים רחוקים מתמיד. אז איך יוצאים ממעגל הרביצה, איך קמים ומתחילים להזיז את הגוף? הנה כמה שלבים שיעשו טוב לבריאות וגם למצפון.

  

חוזרים לכושר

13 צעדים שיעזרו לחזור למשקל שלפני החגים

לשרוף את קלוריות החג: 7 חוגי הכושר הכי טרנדיים

9 שינויים פשוטים שיכניסו אתכם לכושר

 

1. לקבוע מטרה הגיונית ומושגת

יש לכם רשימת מטרות לשנה שלמה והן נראות מרשימות ביותר, אבל אתם ספקניים לגבי יכולתכם להשיגן ? אם כך, כנראה שאתם צודקים, קרוב לוודאי שלא תצליחו. אם המטרה היא בלתי מושגת היא אינה מטרה אלא פנטזיה.

 

אם המטרה כה קשה להשגה ואינכם מאמינים שהיא ניתנת להשגה קרוב לוודאי שלעולם לא תתחילו ביישומה. הסוד הוא לדעת את יכולתכם ומגבלותיכם. התייעצו בצוות המאמנים על מנת לקבוע לעצמכם מטרה הגיונית וברת השגה בפרק הזמן הנתון, זיכרו שינוי גדול עושים בצעדים קטנים.

 

2. להתחייב כלפי עצמנו

כאשר קובעים מטרה ומשיגים אותה הדימוי והביטחון העצמי שלנו מתחזקים. לחילופין, כאשר אנחנו לא עומדים במטרה שנקבעה הדימוי העצמי והביטחון לגבי יכולתנו לבצע דברים ולקיים הבטחות נפגע.

 

בקביעת מטרה קודם נשאל את עצמנו האם אנחנו מוכנים נפשית ופיזית להשלכות שלה, אם איננו מוכנים לכך נפשית ופיזית, עדיף לדחות זאת לזמן טוב יותר במקום להיכשל. כישלון רק יעמיק את הבור והחזרה לאימונים רק תלך ותתרחק.

 

ביחרו את התקופה העדיפה ביותר לחזרה לאימונים תוך חשיבה שאין תקופה מושלמת לזה רק תקופה נוחה יותר מאחרת.

 

צריך לבחור את הפעילות שהכי מתאימה לכם (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צריך לבחור את הפעילות שהכי מתאימה לכם(צילום: shutterstock)

 

3. התאמה אישית

לפני שקובעים מטרה חשוב מאוד לבדוק אם היא מתאימה לאורח החיים שלכם. אם כן, חשוב למצוא זמן על מנת ליישם אותה. למשל, אם חושבים להתאמן מדי בוקר בין השעות 6:00 – 7:00 כדאי לשאול את עצמנו תחילה האם אנו משכימי קום? אם לא, עדיף להמשיך לישון ולחשוב על זמן אחר במשך היום.

 

לאחר בחירת שעת האימון חשוב לבחור את האימון המתאים לכם ביותר, אם אינכם נוהגים לרוץ אז אימוני ריצה יובילו לסבל רב באימון ולהפסקת האימונים בשבוע הראשון לתחילתם. התייעצו עם צוות המאמנים להתאמת האימון המיטבי בשבילכם שממנו תפיקו את מירב ההנאה והתועלת במסגרת הזמן שפיניתם לעצמכם.

   

4. רישום ביומן

רישמו ביומן את יום ושעת האימון, ברגע שהאימון נכתב ופונתה מסגרת הזמן בלו"ז הצפוף והלוחץ הסיכוי לקיומו גובר. אל תרשמו בראש, למה שלא מופיע שחור על גבי לבן מול העיניים יש נטייה להישכח.

 

נסו לקבוע עם מישהו אימון משותף, אימון בזוג יביא להתחייבות של שני בני הזוג להגעה לאימון וכל צד ישאף לא לבטל כדי לא להיות הגורם שהורס את החזרה לאימונים. הרי לא תרצו להיות אלה שביטלו את האימון, נכון ?

 

אין לכם עם מי לקבוע? קיבעו עם מאמן, הבריאות שלכם שווה יותר מכמה שקלים שיעלה המאמן, הסיכוי להברזה מצדו לא קיים והתמורה שתקבלו תהיה עצומה. חישבו על המאמן כ- GPS, למטרה תגיעו השאלה היא בכמה זמן ובאיזה דרך, עם GPS מגיעים הרבה יותר מהר ובדרך הנכונה ביותר.

 

5. לקום מהספה ולצאת לדרך 

זו התחנה הסופית בדרך. אז מה היה לנו?

 

מחליטים על התאריך הנוח ביותר להתחלה, שימו לב שאין תאריך מושלם יש תאריך שיהיה הכי פחות קשה להתחיל בו.

 

מתייעצים עם איש מקצוע (מאמן, דיאטן) במכון הכושר וקובעים מטרות ריאליות וברות השגה.

 

באותה התייעצות מתאימים את האימון האידיאלי שלא יגרום לפציעות ושבאמצעותו נפיק את המיטב מהאימון הראשון.

 

מתאמים את האימון הראשון, או עם חבר או עם מאמן אישי שילווה אותך במהלך האימון הראשון ויתאים את האימון און ליין למה שמתאים לך.

 

והשלב הכי חשוב: קמים מהספה, לובשים בגדי ספורט ויוצאים לאימון.

  

הכותב הוא מנהל חדר כושר הולמס פלייס אנרג'י קריון





לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הגיע הזמן לעזוב את השלט ולקום ולהתחיל להתאמן
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים