טחונים בטחינה: 3 מתכוני שומשום גליליים
חוסאם עבאס ("אלבאבור") עושה כבוד לחומר הגלם הכי בסיסי והכי אהוב במטבח הערבי-ישראלי - ניחשתם נכון, טחינה. שלישיית מתכוני קבב, סלט חצילים וגם טחינה ירוקה שמתחננת להימרח על פיתה חמה
אמנם משתמשים גם במטבח היפני והסיני, אבל טחינה משומשום היא ללא ספק אחד עוד מהמאכלים שהכי מזוהים עם המטבח המזרח תיכוני, מקור בלתי אכזב לגאווה ומרכיב חובה באינספור מנות, מחומוס ועד סינייה , בבה גאנוש ולקינוח - חלבה וגם פרפה חלבה , תרומתנו הישראלית והצנועה לפנתיאון המתכונים של הטחינה.
עוד בערוץ האוכל:
חוסאם עבאס, השף של מסעדת "אלבאבור" שבאום אל פחם, מגיש: 3 מתכוני טחינה מסורתיים, שאפשר להכין בקלות בבית.
קבב בטחינה
המרכיבים ל-6 סועדים:
1 ק"ג בשר מעורב, עגל וכבש טחון גס
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס צנוברים
שמן לטיגון
1 כוס טחינה, מדוללת עם כוס מים קרים
אופן ההכנה:
- מערבבים את הבשר והבצל עם הפטרוזיליה ומוסיפים להם מלח, פלפל וצנוברים.
- צרים מהתערובת הבשר קציצות בגודל אצבע ומניחים על מגש.
- מסדרים את הקציצות בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות.
- מוציאים מהתנור ויוצקים את הטחינה מעל לקציצות, ומחזירים לתנור לבישול של עוד 10 דקות.
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה. מגישים מייד.
טחינה ירוקה
המרכיבים ל-6 סועדים:
2 כוסות טחינה גולמית
1 כוס מים קרים מאד
1/4 כוס לימון סחוט טרי
1 שן שום כתושה
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
יוצקים את המים לתוך הקערה. מוסיפים את המלח ובוחשים עד שהמלח נמס במים. מוסיפים את הטחינה, מערבבים עד שהתערובת לבנה ומוסיפים לימון, שום ופטרוזיליה. מערבבים ומצננים במקרר כחצי שעה מגישים קר.
חצילים בטחינה
1 ק"ג חצילים רצוי מהזן הארוך
1/2 כוס טחינה מוכנה
1/4 כוס לימון טרי
4 שיני שום
1 כפית מלח
מעט שמן זית
מעט פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה:
- מחוררים את החצילים במזלג וצולים על האש או בתנור כל צד 4-5 דקות. מסירים מן האש, קולפים תחת מי הבר ומניחים במסננת עד התקררות.
- קוצצים את החצילים בסכין עץ ומועכים בכף. יוצקים את הטחינה על החצילים בהדרגה ומערבבים
- הגשה: מוסיפים את הלימון השום וממליחים יוצקים מעט שמן זית ומקשטים בפטרוזיליה