שתף קטע נבחר

 

רוסיה: פעילי גרינפיס הואשמו בפיראטיות

ארגון הסביבה הבינלאומי מסר כי 14 מפעיליו שמחו נגד קידוחי אסדת נפט רוסית הואשמו בעבירת פיראטיות. הם עלולים לעמוד בפני עונש מאסר של 15 שנה. ראש הממשלה הרוסי: נחמיר עונשים נגד מסיגי גבול באזורי נפט וגז

כתב אישום חמור ברוסיה נגד פעילים למען הסביבה: ארגון הסביבה הבינלאומי גרינפיס מסר היום (יום ד') כי 14 מפעיליו שנעצרו בחודש שעבר כשמחו נגד אסדת נפט רוסית שקדחה באזור הארקטי שמסביב לקוטב הצפוני, הואשמו בפיראטיות, עבירה שבגינה עלול להיגזר עליהם עונש מאסר בן 15 שנה. לפי גרינפיס, כתבי אישום נגד פעילים נוספים צפויים להיות מוגשים מחר ומחרתיים. כל 30 העצורים מוחזקים בבתי מעצר בנמל מורמנסק.

 

עוד חדשות בעולם:

ברלוסקוני, הסוף? התרגיל נגמר בתבוסה

סטודנט, שפר הופעתך: בלי טייץ וכפכפים  

 

ה-14 שהואשמו, המגיעים מהמדינות ארגנטינה, ברזיל, בריטניה, פינלנד, הולנד, פולין, רוסיה ושבדיה, היו חלק מקבוצה בת 30 פעילים מ-18 מדינות שהיו על סיפון ספינת גרינפיס "זריחה ארקטית" שהוחרמה על ידי המשמר הימי ברוסיה בעקבות מחאתם ב-18 בספטמבר. שניים מהפעילים ניסו אז לעלות על אסדת הנפט כדי למנוע להמשיך בקידוחים המאיימים על הסביבה הייחודית במים הארקטים. בתגובה, אנשי ביטחון רוסים רעולי פנים השתלטו על ספינת הארגון שהפליגה עם דגל הולנדי ומחזיקים בצוות ובקפטן.

עימות באוקיינוס הארקטי: רוסיה נגד גרינפיס    (צילום: רויטרס)

עימות באוקיינוס הארקטי: רוסיה נגד גרינפיס    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

פעילי גריניפיס מנסים לעלות על אסדת הנפט הרוסית (צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV) (צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV)
פעילי גריניפיס מנסים לעלות על אסדת הנפט הרוסית(צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV)

 (צילום: AFP PHOTO / GREENPEACE / DENIS SINYAKOV) (צילום: AFP PHOTO / GREENPEACE / DENIS SINYAKOV)
(צילום: AFP PHOTO / GREENPEACE / DENIS SINYAKOV)

לטענת גרינפיס, הקדיחה באזור הארקטי מאיימת על סביבה ייחודית ופגיעה. טענה שבמוסקבה מכחישים. נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אמר בשבוע שעבר כי לדעתו הפעילים אינם פיראטים. עם זאת ציין כי "הם הפרו את נורמות החוק הבינלאומי והיו קרובים באופן מסוכן לאסדה". דבריו הפיחו תקווה כי הפעילים ישוחררו. אך ראש הממשלה הרוסי דמיטרי מדבדב הפציר היום בחברות האנרגיה לאמץ צעדי אבטחה נוקשים יותר ואמר כי הממשלה תשקול להחמיר עונשים נגד אלה שמסיגים גבול באזורים שבהם יש תשתית נפט וגז.

 

מהחקירה הרוסית עולה כי ספינת גרינפיס, חדרה לאזור האבטחה הסטרילי שסביב

האסדה ונשאה על סיפונה ציוד שמטרתו עדיין לא התבררה. בגרינפיס התעקשו כי ספינתם לא חדרה את האזור המאובטח ושהסירות המתנפחות שבהן השתמשו פעיליה כדי להתקרב לאסדה לא היוו סכנה ממשית.

 

אך משרד החוץ הרוסי טען כי הניסיון של הפעילים לעלות על אסדת הקידוח "סיכנה חיי אנשים ועלולה הייתה לגרום לקטסטרופה סביבתית באוקיינוס הארקטי עם השלכות בלתי צפויות". מוסקבה הודיעה גם כי ספינה של משמר החופים נאלצה לבצע ירי אזהרה לעבר ספינת גרינפיס. התקרית אירעה במסגרת הניסיון הרוסי הראשון להפיק נפט בים ברנץ, שכן הכלכלה הרוסית תלויה מאוד בהכנסות מקידוחי הנפט והגז.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV
ההשתלטות על ספינת גרינפיס בחודש שעבר
צילום: AFP PHOTO / HO/ GREENPEACE / DENIS SINYAKOV
מומלצים