שתף קטע נבחר

 

נתניהו vs "הניו יורק טיימס" - המאבק נמשך

כבר שנתיים מתנהל עימות עוקצני בין ראש הממשלה לבין העיתון האמריקני הנחשב. איך ומתי הוא התחיל? וכיצד עקץ אותו נתניהו על דוכן האו"ם? בישראל לא מתרגשים: "ככה זה כשעיתון שמאל-ליברלי מסקר מדינאי שמרני"

בספטמבר לפני שנתיים הגיע מו"ל הניו יורק טיימס ארתור סלצברגר לביקור בישראל. יחד עם הפובליציסט הבכיר של העיתון, תומס פרידמן, הוא קיים פגישה נעימה וחברית עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. אבל יומיים לאחר מכן חשכו עיניו של נתניהו כשפתח את הניו יורק טיימס וקרא את המאמר הביקורתי שנכתב עליו. בלשכת נתניהו ערכו ספירה מהירה וגילו שמתוך 19 המאמרים האחרונים שעסקו בישראל, 17 היו ביקורתיים. זאת הייתה יריית הפתיחה למאבק בין נתניהו לבין העיתון – מאבק שהגיע לשיאו השבוע.

 

בנאומו אתמול בעצרת האו"ם שלח נתניהו - בהנאה בלתי מוסתרת - עקיצה עבה לעבר העיתון. הוא הזכיר מאמר מערכת של העיתון מאמצע העשור הקודם, ששיבח את המהלכים הדיפלומטיים שכביכול עצרו את תוכנית הגרעין של צפון קוריאה. "שנה לאחר מכן", המשיך נתניהו, "ביצעה המדינה ניסוי גרעיני".

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

בבוקר הגיעה התגובה של העיתון, שבמאמר שלו הואשם נתניהו בניסיון לחבל במאמץ הדיפלומטי האמריקני מול איראן. מאמר המערכת היה אגרסיבי ושזור בסרקזם: "לנתניהו יש סיבות לגיטימיות לפקפק במהלך האיראני... אבל זה יכול להיות הרסני אם הוא והתומכים בו בקונגרס יהיו כה עיוורים עקב חוסר אמון באיראן, כך שיגזימו במידת האיום, ימנעו מהנשיא אובמה לנצל את יתרונות האפשרויות הדיפלומטיות שנפתחו ויחבלו בסיכוי הטוב ביותר לרקום יחסים חדשים מאז המהפכה ב-1979".

 

הנאום המלא של נתניהו בעצרת האו"ם

הנאום המלא של נתניהו בעצרת האו"ם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בעת שכיהן כשגריר באו"ם היו לנתניהו יחסים אישים מצוינים עם עורך העיתון דאז אייב רוזנטל. בנו אנדרו רוזנטל הוא עורך מדור הדעות הנוכחי של הניו יורק טיימס, אבל השפעה לטובת נתניהו לא ניכרת שם.

 

העיתון שלא סובל התנחלויות

גורמים ישראליים ששירתו בשגרירות בוושינגטון מציינים היום כי המאמר שפורסם הבוקר לא היה חריף במיוחד בהשוואה למאמרים אחרים שפורסמו בשנים האחרונות: "אנשי הניו יורק טיימס כבר הבהירו לנו שבעקבות המלחמה בעיראק, הם מתכוונים לצלצל בפעמונים בכל הכוח כדי למנוע מלחמה נוספת במזרח התיכון. זו המדיניות של העיתון וכך הם פועלים, גם כשזה מגיע אלינו".

 

עם זאת, גורמים ישראליים רבים מסכימים שהפרשן הבכיר תומס פרידמן מחזיק בדעות ביקורתיות מאוד נגד ראש הממשלה. כמו כן, לדבריהם, "העיתון ככלל אינו סובל את רעיון ההתנחלויות. הם יוצאים נגד ישראל בכל הזדמנות בסוגיות האלה. זה עיתון שמאלי-ליברלי,

וכך הוא כותב".

 

היחסים המורכבים בין נתניהו והעיתון ידעו לאורך השנים עליות ומורדות, אבל ישראל עדיין משתמשת בעמודי הניו יורק טיימס כדי להעביר מסרים בינלאומיים, בעיקר בגלל יוקרת העיתון. מעל דפיו פורסמו גם פרטים רגישים בתחום הביטחון ובסוגיות מדיניות, ובימי המתיחות הקשה בין נתניהו לברק אובמה - גם פרטים מן הסכסוך הזה. בנושא האירני העיתון משמש כלי במשחקי הצללים הבינלאומיים.

 

לביקורת על העיתון הצטרף היום אביגדור ליברמן, שכתב בעמוד הפייסבוק שלו: "ב-1938 דיווח אותו 'ניו יורק טיימס' בהתרגשות על הסכם שלום בין בריטניה לגרמניה הנאצית ועל כך שהיטלר קיבל פחות ממה שרצה. איך נגמר בסוף 'הסכם השלום' הזה וה'התפשרות' עם הרודן הנאצי - כולם יודעים. אז ברור שעדיף לעמוד על האינטרסים החיוניים ביותר של מדינת ישראל ושהניו יורק טיימס יתקוף אותך מאשר שיברך אותנו ושנגמור כמו צ'כוסלובקיה ב-38'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים