מועמדים מקריית שמונה מבקשים: 'שובו לעיר'
מתמודדים למועצה הגיעו לתל אביב ונפגשו עם עשרות צעירים ילידי העיר שעזבו ועברו למרכז הארץ. המטרה היא לשכנע אותם להצביע ולחזור לצפון: "זה תהליך ארוך ומורכב". הצעירים התעניינו: מה עם תעסוקה ותרבות?
שלושה שבועות לפני הבחירות לרשויות המקומיות, התקיים אמש (יום ד') בתל אביב מפגש שעסק בכלל בעיר שנמצאת 200 קילומטר צפונה, קריית שמונה. קבוצת מועמדים למועצה ולראשות העיר הדרימו למבנה "המרכז להעצמת האזרח" שליד אוניברסיטת תל אביב, ונפגשו שם עם כמה עשרות צעירים ילידי קריית שמונה שעברו במהלך השנים למרכז, וכעת שוקלים את האפשרות לחזור.
קריית שמונה סובלת ממגמה של הגירה שלילית של צעירים – מגיל 20 עד 40. רבים מהנוכחים הביעו רצון לשוב לעיר, אבל הקשו בשאלות והתעניינו מה מציעים המועמדים מבחינת תשתיות, תרבות וספורט. "השאיפה שלי היא לחזור לקריית שמונה, ואני גם אסע לשם ביום בחירות", אמרה איילת, עובדת סוציאלית המתגוררת בירושלים. "זה הבית שלי ואני ואוהבת את האנשים שם, אבל חסרה לי שם עבודה, ויותר מזה - תרבות".
כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:
- חשד: צעירה נאנסה בחורשה בירושלים
- נתניהו vs "הניו יורק טיימס" - המאבק נמשך
- דרעי: התפילות עוזרות, אך אין מקום לשאננות
המפגש התקיים ביוזמת תנועת "שינוי כיוון" והאירוע נערך לזכרו של חבר התנועה, אלעד ארליך ז"ל, שנהרג בתאונת דרכים ביוני האחרון. הצעירים שאלו את המועמדים מה בכוונתם לעשות כדי להגדיל ולגוון את אפשרויות התעסוקה בעיר. בת אל מירושלים אמרה: "אני נורא רוצה לחזור לעיר, השאלה היא מתי. כרגע אני סטודנטית לתואר שני. אני מאמינה שאחזור אם אמצא עבודה בתחום שלי".
חן, ממושב ליד כפר סבא: "למדתי עיצוב פנים ואני מאמינה שאפשר יהיה למצוא עבודה בקריית שמונה. אבל קשה לי לוותר על מה שיש לי כאן במרכז מבחינה חברתית".
ד"ר יפעת שאשא ביטון, מס' 2 ברשימה של יעקב בן ציון, המתמודד על ראשות העירייה, סיפרה: "הגענו לפגוש את הצעירים שלא מצאו את ביתם בקריית שמונה. אנחנו מקווים להצליח לשנות את הכיוון שלהם חזרה לעיר. זה תהליך ארוך ומורכב אבל אפשרי".
מועמד נוסף, יורם מלול, אמר: "הייתי נוסע גם לאילת או לקפריסין כדי להביא את הצעירים שלנו הביתה, זה חיוני". מועמד נוסף, יגאל בוזגלו, אמר: "יש משהו ערכי ומוסרי בכך שהמועמדים נוסעים עד כאן כדי לדבר עם תושבים כדי שיבואו להצביע ביום הבחירות".
ראש העיר, נסים מלכה, לא יכול היה להגיע בשל נסיבות אישיות, אבל אמר ל-ynet: "צריך לדעת שמה שלא תעשה, אי אפשר להשאיר את כולם בפריפריה. אבל מצד שני, אנחנו מנסים להקים כאן מפעל שיספק תעסוקה ומנסים לבנות עתודות קרקע חדשות לעוד 20 אלף תושבים".