שתף קטע נבחר
 

רחוב סומסום: מאפה סומסום וגרעינים

סאני דרעי ("טוטו") מבטיחה - כל מי שאוהב סומסום יתמכר לטעם המשכר: לחמי פלוט נפלאים ואגוזיים עם שפע גרעיני דלעת, חמניה ועוד

פלוטים של סומסום וגרעינים

מתכון של סאני דרעי, השף קונדיטורית של מסעדת טוטו

 

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המרכיבים:

 

לבצק:

500 גרם קמח לבן

5 גרם שמרים יבשים

15 גרם מלח

20 גרם סוכר

50 גרם שמן אפיולה בטעם אגוזים

290 גרם מים

 

לתערובת השומשום:

150 גרם שומשום רגיל

60 גרם שומשום שחור

60 גרם גרעיני חמניה

50 גרם גרעיני דלעת

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים במיקסר את הקמח שמרים וסוכר, מערבים 10 שניות עם הוו גיטרה ומוסיפים את המים. ממשיכים ללוש עוד כ10 דק ומתחילים לזלף את השמן פנימה לאט לאט. לאחר שכל השמן בפנים מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2-3 דק'. מפסיקים את הלישה ומעבירים את הקמח להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו.
  2. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו לכדורים בגודל של כדור פינג פונג (בערך 50 גר')
  3. יוצרים מהכדורים נקניקים ארוכים. לוקחים מגבת מטבח ומרטיבים אותה. מניחים אותה על משטח העבודה.
  4. בינתיים יוצרים את תערובת השומשום: מגלגלים את הנקניקים על המגבת הרטובה ולאחר מכן בתוך תערובת הגרעינים ומניחים על מגש אפיה. חוזרים על אותה הפעולה עם כל הפלוטים, כמובן שאפשר לגוון. כאשר כל הפלוטים מוכנים נותנים להם מנוחה של עוד 5-10 דק' ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ 10 דקות.כשהפלוטים יוצאים מאפיה מזלפים עליהם מעט שמן אפיולה בטעם אגוזים. ומגישים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאפה סומסום
צילום: דודו אזולאי
מומלצים