רחוב סומסום: מאפה סומסום וגרעינים
סאני דרעי ("טוטו") מבטיחה - כל מי שאוהב סומסום יתמכר לטעם המשכר: לחמי פלוט נפלאים ואגוזיים עם שפע גרעיני דלעת, חמניה ועוד
פלוטים של סומסום וגרעינים
מתכון של סאני דרעי, השף קונדיטורית של מסעדת טוטו
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח לבן
5 גרם שמרים יבשים
15 גרם מלח
20 גרם סוכר
50 גרם שמן אפיולה בטעם אגוזים
290 גרם מים
לתערובת השומשום:
150 גרם שומשום רגיל
60 גרם שומשום שחור
60 גרם גרעיני חמניה
50 גרם גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
- מניחים במיקסר את הקמח שמרים וסוכר, מערבים 10 שניות עם הוו גיטרה ומוסיפים את המים. ממשיכים ללוש עוד כ10 דק ומתחילים לזלף את השמן פנימה לאט לאט. לאחר שכל השמן בפנים מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2-3 דק'. מפסיקים את הלישה ומעבירים את הקמח להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מחלקים אותו לכדורים בגודל של כדור פינג פונג (בערך 50 גר')
- יוצרים מהכדורים נקניקים ארוכים. לוקחים מגבת מטבח ומרטיבים אותה. מניחים אותה על משטח העבודה.
- בינתיים יוצרים את תערובת השומשום: מגלגלים את הנקניקים על המגבת הרטובה ולאחר מכן בתוך תערובת הגרעינים ומניחים על מגש אפיה. חוזרים על אותה הפעולה עם כל הפלוטים, כמובן שאפשר לגוון. כאשר כל הפלוטים מוכנים נותנים להם מנוחה של עוד 5-10 דק' ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 230 מעלות כ 10 דקות.כשהפלוטים יוצאים מאפיה מזלפים עליהם מעט שמן אפיולה בטעם אגוזים. ומגישים.
מאפה סומסום
צילום: דודו אזולאי
מומלצים