"האחים המוסלמים": צבא מצרים כמו היטלר
תנועתו של הנשיא המודח מוחמד מורסי, שפעילותה שוב נאסרה במצרים, מנסה לגייס את תומכיה לעצרת ביום ראשון הקרוב באמצעות הודעה חריפה במיוחד. במקביל, תומכי הצבא יקיימו עצרת לציון 40 שנה למלחמת יום כיפור
תנועת "האחים המוסלמים" במצרים מתחה ביקורת חריפה על הצבא המצרי, והשוותה את הממשל הצבאי הזמני לשלטונו של אדולף היטלר, או של הקיסר הרומי הנודע לשמצה נירון.
עוד חדשות מהעולם:
מדענים ואופנועים. היסטוריית חיסולים באיראן
נס רפואי: תינוקת שרדה מתחת למים 4 דקות
בדרך לאיטליה: ספינת פליטים טבעה, 92 מתו
בניסיון לעורר את תמיכת הציבור בתנועה לקראת עצרת שאמורה להתקיים ביום ראשון, פרסמו היום (יום ה') "האחים המוסלמים" קריאה לתומכיהם להתנגד להחלטת השלטון במצרים לאסור על פעילותם. במקביל, תומכי הצבא צפויים לקיים עצרת גדולה במרכז קהיר, ולציין את יום השנה למלחמת יום כיפור, שנתפשת במצרים כניצחון צבאי גדול. "ביום השנה לניצחון מלחמת אוקטובר אנו זקוקים לניצחון חדש נגד אלו שביצעו את ההפיכה נגד העם המצרי למען האינטרסים האישיים שלהם".
באגרת השבועית שפרסמה התנועה האיסלאמית היא תקפה נמרצות את ההנהגה הנוכחית של הצבא המצרי. "האם ההתערבות בפוליטיקה והשליטה על הממשל ודיכוי האנשים הם תפקידי הצבא?", נכתב באגרת. עוד נכתב כי "ההיסטוריה תזכור את מנהיגי ההפיכה אשר רצחו את בני עמם לצד היטלר, הקיסר נירון והולאגו (שליט מונגולי שכבש את המזרח התיכון)". כותבי האגרת חתמו את דבריהם בכך שהעם המצרי ימשיך להתנגד להפיכה בדרכי שלום עם חזה חשוף ובידיים ריקות.
במקביל, שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, נפגשה בקהיר עם מפקד הצבא המצרי ושר ההגנה הגנרל עבד אל-פתאח א-סיסי, במסגרת המשך ניסיונותיה להרגיע את המתיחות במצרים. לא נמסרו פרטים מתוך פגישתם של השניים.
לפני כעשרה ימים קבע בית משפט לעניינים דחופים בקהיר שיש לאסור על פעילות תנועת "האחים המוסלמים", להפקיע כספים ונכסים שלה ולסגור את כל מטות הארגון שעד לפני כמה חודשים שלט במצרים. העיתון אל-מסרי אל-יום ציטט אז גורמים בכירים בזרם האיסלאמיסטי במצרים שטענו כי כל החלטה לפרק את האחים המוסלמים לא תשפיע כיוון שאותו ארגון פעל שנים רבות למרות שאסרו אותו בחוק.
בתחילת החודש שעבר דווח כי הממשל הזמני, בשליטת אנשי הצבא, החליט לפרק את ארגון "האחים המוסלמים",
אך הצעד הוכחש. הדיווח נגע לעמותה ללא כוונת רווח שפתחו "האחים המוסלמים" במרס האחרון, בתגובה לתביעה שבה נטען כי אין לתנועה מעמד חוקי.
"האחים המוסלמים" הוקמו כתנועה ב-1928, וב-1954 הוצאו מחוץ לחוק על ידי הצבא ששלט אז במדינה. עד לאחר הדחתו של חוסני מובארק בינואר 2011, התנועה פעלה במחתרת ולא הורשתה להשתתף בבחירות - אך לאחר מכן הרימה את ראשה, ומועמדה מוחמד מורסי הפך לנשיא, שהודח בהפיכה צבאית ביוני.
Read this article in English