חיסון חי לפוליו: ייתכן שייכנס לשגרת החיסונים
ועדת מומחים ממליצה למשרד הבריאות להחזיר את החיסון החי-המוחלש נגד פוליו לשגרת החיסונים של ילדי ישראל, בעקבות התפשטות הנגיף באזורים רבים בארץ בחודשים האחרונים. "המשך החיסון רק במומת עלול לגרום לאירוע נוסף כמו הנוכחי", טוען יו"ר האיגוד לרפואת ילדים
האם החיסון החי-מוחלש נגד פוליו בדרך חזרה לשגרת החיסונים? ועדות הפוליו והחיסונים התכנסו היום (ו') לדיון נוסף עקב התפשטות נגיף הפוליו בחודשים האחרונים באזורים רבים בארץ. בסיום הדיון יצאה ההמלצה: יש להחזיר את החיסון לשגרת החיסונים של ילדי ישראל.
כיום ניתן החיסון, הנקרא OPV וניתן בטיפות דרך הפה, במסגרת המבצע המיוחד "שתי טיפות" שנועד למגר את התפשטות הנגיף. כבר בתחילת המבצע הודיע משרד הבריאות כי ישקול להחזיר את החיסון לשגרה בתום המבצע, וכעת נדמה שבוצע צעד משמעותי לקראת זה.
ההמלצות הוגשו לשרת הבריאות יעל גרמן ולהנהלת המשרד שיחליטו בסוגיה, שנים בודדות לאחר שהחיסון יצא משגרת החיסונים.
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
חיסון הפוליו - השתלשלות העניינים:
פוליו: 850 אלף חוסנו עד כה בחיסון המוחלש
מש' הבריאות: 300 ילדים חולים יישארו בבית עד נובמבר עושים סדר: מי צריך להימנע מחיסון הפוליו? כשל חיסוני: חיסון הפוליו מסוכן ל-400 אלף איש פוליו: איפה מתחסנים ועד מתי אפשר?- אנחנו שפני ניסיון? כל התשובות על חיסון הפוליו
- משרד הבריאות הזמין מיליון חיסונים נגד פוליו
- מי נמצא בסיכון להידבק בפוליו? מדריך מיוחד
- הפוליו ממשיך להתפשט: התגלה ביישובים נוספים
- בעקבות גילוי נגיפי הפוליו: "החיסון לא מעניק חסינות"
החיסון המומת הניתן בזריקה (IPV) מגן מפני פוליו, אולם החיסון החי מגן מפני נשאות של הנגיף ומונע את הפצתו לאחרים. החיסון החי יצא בשנת 2005 משגרת החיסונים, לאחר שסברו כי הפוליו מוגר בישראל. אולם ההתפשטות שלו בחודשים האחרונים מוכיחה כי יש צורך למנוע את מעבר הנגיף מאדם לאדם. החשש של משרד הבריאות הוא שבשלב כלשהו יעבור הנגיף לגופו של אדם שאינו מחוסן בחיסון המומת, ויגרום לו למחלה ואף לשיתוק המסוכן.
"המשך החיסון רק ב-IPV עלול לגרום לאירוע נוסף כמו הנוכחי", אמר פרופ' אלי סומך, יו"ר האיגוד לרפואת ילדים ויו"ר ועדת הפוליו, "וכמו ההתפרצות באזור חדרה לפני 25 שנה. החיסון היום הוא בטוח יותר משהיה בעבר מכיוון שהוצא ממנו זן שני של הפוליו שהיה בעל נטייה למוטציות".
על פי נתונים עדכניים, כ-850 אלף ילדים עד גיל תשע קיבלו כבר את החיסון החי-מוחלש נגד נגיף הפוליו. החיסונים נפוצים בעיקר ביישובים שבהם דווח על הימצאות הפוליו בביוב, וגם ביישובים הערביים מתחסנים בהמוניהם. משרד הבריאות עדיין משקיע מאמצים כדי להביא את מאות אלפי הילדים שטרם חוסנו לטיפות החלב במטרה להיאבק בהתפשטות הנגיף.