שתף קטע נבחר

ח' החשמל: התעריף עלה, וגם היקף הגניבות

לפי הערכות שונות, היקף גניבות החשמל השנתי עומד על כ-280 מיליון שקל, ומי שעלול להידרש לשלם הם דווקא הצרכנים. איך ניזהר? נפקח על חברות ניהול בתים שאחראיות לחשבון המשותף, ונשים לב לשכנים שמתעסקים בארון החשמל או מבזבזים בלי חשבון

מדי שנה נגנב חשמל בשווי של 280 מיליון שקל מחברת החשמל - כך לפי הערכות שונות. איציק מיכאלי, הממונה על הטיפול בגניבות חשמל ושמירה על הכנסות החברה, מספר כי קשה להעריך באופן מדוייק את היקף התופעה, אך ללא ספק מדובר בלפחות עשרות מיליונים.

 

 

לדבריו, "יש פער של כ-7%-8% בין החשמל שמיוצר לבין שנרשם בפועל כחשמל שנצרך ובסופו של דבר מגיע ללקוחות". "החלק הארי", מסביר מיכאלי, "הוא בשל סיבות טכניות וזה מוכר על ידי רשות החשמל ומגולם במחיר החשמל. מדובר בתופעה שמתרחשת בכל העולם".

 

לטענתו, החלק שנובע מגניבות חשמל עומד על כ-1% מההכנסות השנתיות, שעמדו בשנה שעברה על כ-28 מיליארד שקל. לדבריו, שיעור הגניבות עולה ככל שיש עליה בתעריף החשמל שנגבה מהלקוחות. "חשוב לי לומר שאנחנו פועלים נגד התופעה ומצליחים להחזיר כ-25 מיליון שקל משווי החשמל שנגנב בכל שנה".

 

חשד: חברת ניהול בתים גנבה חשמל 

לפני כשבועיים נחשפה פרשייה של חברה לניהול בתים בדרום, שפעלה על פי החשד ברבי קומות באשדוד, אשקלון ובישובים נוספים ומחקה, לכאורה, חלק מצריכת החשמל המשותפת בכ-150 בניינים שניהלה. הכספים שחסכה החברה, על פי החשד, נכנסו לכיסה.

 

יו"ר ועד דיירים בבניין שנעקץ לכאורה באשדוד, מספר: "החברה עדיין עובדת איתנו ומשדרת עסקים כרגיל, אבל מדובר על  לפחות 20 אלף שקל שהתשלום שלהם יגולגל על 47 דיירי הבניין".

 

לדבריו, "תשלום ועד הבית אצלנו עומד על 260 שקל וחברת הניהול היא זאת שמשלמת את חשבון החשמל המשותף, עבור הפעלת התאורה בחדר המדרגות, המעלית וכל שאר ההוצאות המשותפות של החשמל. בפועל, החשבון עדיין רשום על שם הדיירים, כך שהחוב לחברת חשמל הוא על אחריותנו.

 

"לפי מה שאני מבין, כחלק מהטיפול השוטף החברה הזמינה חשמלאי שביצע מעקף על המונה של ועד הבית, וחלק מהתשלום נעלם. אין לי מושג איך חברת החשמל עלתה על זה, אבל לצערי זה הולך ליפול עלינו ומדובר בשכונה של זוגות צעירים". 

 

איך תישמרו מגניבת חשמל? 

בחברת החשמל מסבירים כי לא רק חברות ניהול צריכות להדאיג את צרכניה, וכי התופעה אינה שמורה רק לאיזורים מסוימים. "התופעה קיימת בכל המגזרים והישובים. יש עשירים מסביון שגונבים חשמל ויש בעלי עסקים שעושים זאת כחלק מרצונם לחסוך עלויות תפעול", אומר מיכאלי.

 

בנוסף לגניבת החשמל מחברת החשמל עצמה, יש גם לא מעט מקרים של גניבת חשמל שעליו משלם צרכן אחר, למשל כשדייר מתחבר למונה של ועד הבית ונהנה מחשמל בחינם על חשבון שכניו.

 

מה צריך להדליק נורה אדומה?

1. שכן שמתעסק לעתים קרובות בארון החשמל, במונה החשמל או בקופסת הנתיכים של חברת החשמל.

2. דירה שידוע לשכנים שנותקה מחשמל, אבל רואים שיש בה פעילות רגילה ותאורה בלילה.

3. חוטים מוזרים היוצאים מארון החשמל.

4. דירה בה המזגנים והתאורה פועלים ללא הפסקה.

5. שמיעה מקרית של שיחה בה מספר או מתפאר אחד הדוברים כי הוא מצא דרך ל"חסוך בחשמל".

 

ההמלצות באדיבות חברת חשמל, אליה אפשר להתקשר ולדווח על גניבות: טלפון:1-800-302-103, פקס: 1-800-200-103, מייל: shevach@iec.co.il ודרך אתר החברה באינטרנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות חברת החשמל
איציק מיכאלי
צילום: דוברות חברת החשמל
מומלצים