שתף קטע נבחר

סטודנטים בת"א: עדיין לא נכנסנו למעונות

סטודנטים שאמורים לגור במעונות החדשים של אוניברסיטת ת"א, טוענים שמועד הכניסה לדירות נדחה בניגוד להבטחות. המשמעות: את הימים הראשונים של הלימודים יבלו אצל ההורים, ואת מעבר הדירה יבצעו בזמן הקורסים. האוניברסיטה: כבר התחלנו באכלוס, נסייע למי שזקוק לדיור חלופי

ערב פתיחת שנת הלימודים האקדמית, סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב טוענים כי נמנעת מהם כניסה למעונות לפני תחילת הלימודים. הסטודנטים אמורים לגור במהלך שנת הלימודים הקרובה בקמפוס ברושים - מתחם מגורים סטודנטיאלי חדש, שהוא חלק מפרויקט מעונות ענק של האוניברסיטה הנקרא "עיר הסטודנטים" ונבנה בימים אלה.

 

 

לטענת הסטודנטים, כבר בתחילת חודש אוגוסט הם הוזמנו למשרדי החברה המבצעת (שיכון ובינוי) כדי לחתום על חוזה למגורים במעונות, וגילו כי בניגוד למובטח, תאריך הכניסה לדירות נדחה מתחילת חודש אוקטובר ל-14 באוקטובר - כלומר יום לאחר פתיחת שנת הלימודים.

 

לדברי הדס, סטודנטית לתואר שני בספרות, "התברר לנו שלחברה היו חסרים אישורים, וכנראה האכלוס לא יהיה בזמן. זה עוד היה באוגוסט וקיוויתי שזה יסתדר. התקשרתי למנהלה של המעונות, והם אמרו שאין להם תשובה בנושא - ורק לקראת ספטמבר תהיה להם תשובה לגבי מועד האכלוס".

 

הדס מוסיפה שבשבועות האחרונים ניסתה שוב לקבל תשובות. "התקשרתי לדיקאן הסטודנטים והמזכירה אמרה שאין תשובה בנושא כי הם רק חזרו מחופשה. למחרת שוב התקשרתי, ובמשיבון נאמר כי הם יצאו לחופשה עד 10 באוקטובר", היא אומרת.

 

הדמיה של עיר הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב (הדמיה באדיבות אוניברסיטת תל אביב) (הדמיה באדיבות אוניברסיטת תל אביב)
הדמיה של עיר הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב(הדמיה באדיבות אוניברסיטת תל אביב)

 

איך אני אגיע ללימודים  מקריית שמונה?

מעונות הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב כללו עד היום כ-1,400 מיטות - במתחם איינשטיין, במתחם מילמן ובמתחם ברודצקי. פרויקט המעונות החדש כולל שמונה בניינים עם עוד 1,700 מיטות, ועם פתיחת שנת הלימודים צפוי להיפתח שלב א' (קמפוס ברושים) המכיל כ-300 מיטות.

 

הסטודנטים שיגורו בבניינים החדשים חשבו כי יהיה להם כשבוע התאקלמות במעונות, כך שיוכלו לפתוח את שנת הלימודים האקדמית בנחת. אולם כעת ייאלצו למצוא מקום לינה חלופי לפחות לימים הראשונים של שבוע פתיחת הלימודים, ואף לבצע את המעבר מבית ההורים לדירה החדשה - וכל זאת על חשבון הלימודים.

 

"אני חושב שהאגודה והאוניברסיטה צריכים לקחת אחריות בנושא", אומר עידו, סטודנט למשפטים שאמור לעבור למעונות בתל-אביב מבאר שבע. "איך אני אמור להגיע ללימודים בבקרים הראשונים?", הוא תוהה, "כל כך שמחתי על רעיון המעונות החדשים - אבל מסתבר שאני עדיין תקוע אצל ההורים".

 

הדס מוסיפה: "האגודה אמרה שאין לה אמצעים לספק לנו דיור חלופי. אם אין עדיין כניסה למעונות, אני ועוד אנשים נמצאים בבעיה. המלון הכי רקוב באזור זה מינימום 400 דולר ללילה. אם אני אסע מההורים הלוך-חזור מקריית שמונה לתל-אביב זה יעלה לי הון תועפות. אני רוצה שהאוניברסיטה תפתור את העניין מול חברת הבנייה".

 

הסטודנטים אף מספרים כי חלקם לא הספיק לראות כיצד תיראה הדירה שבה יבלו את השנה הקרובה. "פרסמו בפייסבוק של אגודת הסטודנטים שיש יום שאפשר לצפות בדירות, אבל בגלל שהקדימו את הסיור ביום - סטודנטים כמוני שגרים בקריית שמונה לא הספיקו לבוא", אומרת הדס. "לא היה לי מושג איך החדר נראה - ורק היום גיליתי שהוא בשטח של 20 מ"ר".

 

האם הנתון הזה לא נכתב בחוזה? לדברי הדס, "בחוזה נכתב רק על החובות שלנו כלפיי חברת הבנייה ולא על התחייבות כלפינו. דרך נציג באגודה, הבנתי שבחוזה כתוב שמותר לחברה לאחר את הכניסה אפילו בשבועיים מהמועד - ולא לפצות אותנו הסטודנטים".

 

האגודה: כבר התחלנו באכלוס

יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב, גלעד ארדיטי, טוען בשיחה עם ynet כי האכלוס בקמפוס ברושים כבר החל בסוף השבוע האחרון. עם זאת, הוא אינו מתעלם מהטענות לפיהן חלק ניכר מהסטודנטים טרם נכנס לדירות, ותולה את העיכובים בהתפתחויות המשפטיות האחרונות סביב קמפוס ברושים. הכוונה להתנגדות שהגישה בשבוע שעבר מפלגת מרצ נגד ההחלטה להוסיף קומות לבנייני המעונות החדשים. "פרויקט המעונות של ברושים מאוד מורכב", הוא מסביר.

 

באשר לטענה כי חלק מהסטודנטים לא הספיקו לראות את הדירות, אומר ארדיטי כי "היו שלושה סיורים במעונות בחודש מאי האחרון, שכללו כמה מאות סטודנטים. כל סטודנט שביקש להגיע למעונות ולראות את החדרים - הגיע, מי שרצה סיור אישי - קיבל". לדבריו, "כל סטודנט מקבל את המענה המקסימלי".

 

מאוניברסיטת תל-אביב נמסר בתגובה כי "לסטודנטים הובהר שמועד הכניסה למעונות יהיה תחילת שנת הלימודים תשע"ד. עם זאת, סטודנטים שיש להם בעיה למציאת פתרונות דיור עד לתחילת שנת הלימודים, ומעוניינים כבר להתגורר במעונות, יכולים לפנות למשרדי המעונות - והאוניברסיטה תשתדל לשבצם במעונות באופן מיידי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב
צילום: ירון ברנר
מומלצים