מסיבה של דלועות: מתכוני דלורית וחברות
המכונות בהוצאה לאור עבדו השבוע שעות נוספות על הדפסת ספרה החדש והשלישי של מיכל וקסמן, שיוצא אוטוטו לחנויות. בינתיים היא חוגגת במטבח, עם דלועים מפתים ומתכון טבעוני לקרפצ'יו דלעת ודלועים בתנור בשלל רטבים
בשבוע שעבר עלינו - מעצב העל ואני - לבילוי בן יום בבית הדפוס הירושלמי. שם, בין מפלצות ברזל רבות תנועה ורעש, בחלל עצום רווי אדי צבע שבטח לא מייטיבים עם המוח האנושי בשום צורה, צפיתי בפלא הזה שמתרגם שנים של בישול, כתיבה, צילום, עריכה, הגהה ועוד ועוד קבלת החלטות הרות גורל - לספר. משהו פיזי, מוחשי, נעים לדפדוף, לגמרי שלי!!
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- לא אנטי בכלל: המדריך השלם לאנטיפסטי
- אבו ירק: 5 מתכוני אבוקדו לא שגרתיים
- טחונים בטחינה: 3 מתכוני שומשום גליליים
ממש עוד מעט תוכלו למצוא אותו על המדפים בחנויות הספרים והוא יהיה גם שלכם. התרגשות גדולה בשבילי. מקווה שתאהבו אותו כמוני.
בינתיים - עד שיושלמו תהליכי הקיפול, תפירה, כריכה והפצה - חוגגת במטבח בכתום עז.
סוף הקיץ והדלעות מופיעות בשוק במלוא צבען, מפתות אותי לחפון מלוא חמוקיהן ולקחת אותן איתי למטבח לעשות בהן מעשים.
קרפצ'יו דלעת
אם הדלעת ממש טרייה ובשרה מוצק ונטול סיביות, אפשר ואפילו רצוי לאכול אותה בלי לצלות או לבשל ולקשט בה צלחות ענקיות.
המרכיבים:
300 גרם דלעת כתומה, מוצקה וטריה מאוד, ללא קליפות וגרעיניםעלים שלמים מענף נענע טריה
1/2 בצל סגול חתוך לאורכו, ואז לפלחים דקים ככל האפשר
מיץ מתפוז ירוק (כזה מהעונה הנוכחית שלא היה בקירור מהסתיו הקודם)
גרידה מ-1/2 תפוז ירוק
מיץ מ-1/2 לימון או ליים
1 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר
קורט נדיב מלח ים
1/2 כפית מייפל טבעי (אם אין, אפשר דבש במקום)
1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים מלבד הדלעת והנענע בקערה, ומניחים להשרות 5-10 דקות.
- בעזרת קולפן ירקות חד מגלפים מהדלעת סרטים דקיקים. מערבבים את סרטי הדלעת עם יתר החומרים.
- להגשה: אפשר להגיש כסלט או לפרוס את סרטי הדלעת בשכבה אחת על פני צלחת גדולה, לפזר מעל את הבצל ולצקת את הרוטב. מפזרים עלי נענע שלמים ואוכלים.
עוד מתכונים של מיכל וקסמן עם דלעת:
- סלט מקלות דלעות ברוטב אסייתי חריף
- פנקייק דלעת
- סלט אורז בר דלעת ותמרים
- קובה דלעת
- מרק דלעת עם ג'ינג'ר וגרעיני דלעת
- מאפינס דלעת
- עדשים שחורות עם דלעת בשתי גירסאות
עיגולי דלעת בשני צבעים
קשה לעמוד בפני יופיין של דלעות. לפעמים נדמה שהן ממש מפצירות לשחק בהן משחקי צורה וצבע, כמו במתכון הבא, למשל.
המרכיבים:
1 דלורית או דלעת יפנית פרוסה לפרוסות בעובי 1 ס"מ עם הקליפה, ללא גרעינים2 דלעות ערמונים פרוסות לפרוסות בעובי 1 ס"מ עם הקליפה, ללא גרעינים
6-8 עלי מרווה טריים
קורט מלח ים
1 כף מייפל טבעי - לזילוף
שמן זית לזילוף
1 כף חומץ שרי או חומץ יין
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומפזרים עליה את עיגולי הדלעת.
- מפזרים ביניהם את עלי המרווה.
- ממליחים ומזלפים מייפל ושמן זית. צולים במרכז תנור שחומם מראש לחום מירבי במשך 15 דקות, או עד שהדלעות מתרככות ומתחילת להשחים.
- מוציאים מהתנור. מזלפים חומץ ועוד קצת שמן זית ואוכלים חם או פושר, אפשר עם סלט ירוק, עם שמנת חמוצה או כתוספת לבשר.
דלורית שלמה צלויה עם טחינה וסילאן ענבים
לירקות צלויים בשלמותם יש קסם מיוחד וטעם שנשמר עמוק בפנים במלוא עוצמתו. גם הדלורית הזו יוצאת מהתנור רכה, מנומרת מצליה, לחה ורבת טעמים כמעט בלי התעסקותיות מקדימות.
גיוון: אפשר במקום הסילאן להשתמש במייפל או דבש.
המרכיבים:
דלוריות שלמות בגודל בינוני, כמה שרוצים (עדיף אורגניות, הן הרבה יותר מתוקות)
טחינה גולמית לזילוף
סילאן ענבים - לזילוף עדין
שמן זית לזילוף
מלח ים
אופן ההכנה:
- מורחים את קליפת הדלוריות בשמן זית.
- מניחים אותן בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש לחום מקסימלי למשך 20-30 דקות, עד שהדלוריות רכות (אפשר לבדוק בעזרת קיסם) ומנומרות בכתמי צליה.
- חוצים כל דלורית לאורכה ומנקים מגרעינים.
- ממליחים את הדלוריות ומזלפים בשקעים שהותירו הגרעינים מעט סילאן ענבים (או דבש או מייפל), מעט שמן זית ומעט טחינה גולמית. אוכלים חם או פושר.
- לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים".
- לכל הטורים של מיכל וקסמן
.