ובקן לה 3 ביצים: קינוח קן לציפור
השף קונדיטור של קונדיטוריית דיאנה מגיש: אש אל-בולבול, קינוח גלילי מסורתי עם שיערות כנאפה ושפע אגוזים. תאווה לעיניים ולחך
אש אל-בולבול - קן לציפור
מתכון של אחמד חסן, השף קונדיטור של מאפיית "דיאנא" בנצרת.
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
המרכיבים:
500 גרם שיערות כנאפה
100 גרם שמן בטעם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 מקלות קינמון
3-5 כוכבי אניס - לא חובה
2 כוסות אגוזים - צנוברים, פיסטוק חלאבי, שקדים או קשיו
אופן ההכנה:
- מגלגלים שערות כנאפה לצורת עיגול. מניחים על מגש משומן ומוסיפים במרכז כל קן מתערובת האגוזי. יוצקים מעל הקינים שמן ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות, עד להזהבה.
- בזמן שהקינים נאפים, ממיסים את הסוכר ב-1/4 כוס מים רותחים. מערבבים, מוסיפים קינמון וכוכבי אניס ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
- יוצקים את הסירופ על הקינים ומגישים מייד.
קן לציפור
צילום: חגי דקל
מומלצים