שתף קטע נבחר

 

דמעות תנין: הזוחלים הופכים למזון לעשירים

ג'מייקה הייתה פעם משופעת בתנינים. כיום הם בסכנת הכחדה אף שהם חיה מוגנת, ובשרם הפך למאכל מבוקש בקרב תושבי האי. הממשלה עדיין לא בתמונה, אבל יש תושבים שהתחילו לדאוג להם. וכמה משלמים הלקוחות?

פעם היו התנינים מצויים בשפע בג'מייקה, עד כדי כך שדמותם של תנינים פוערים לסתות עיטרה את מדי הצבא ואת הרכבים הצבאיים. כיום כבר קשה להבחין בזוחלים העצומים. מדוע? מתברר שבשר תנינים ואפילו ביציהם הפכו למצרך מבוקש בג'מייקה. פעילים ירוקים חוששים כי בקרוב הם ייכחדו מהאי הקריבי, אף שהם מוגדרים בחוק חיה מוגנת עוד מאז 1971.

 

עוד ידיעות בעולם:

 

שוק בשר התנינים הפך לספציאליטה בפני עצמו. לקוחות עשירים מוכנים לשלם 35 דולר לקילו בשר תנינים. תושבי האי אף עורכים מסיבות חשאיות שבהן אוכלים רק בשר זה.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

לא ברור למה דווקא עכשיו גדל הביקוש לבשרם. אחת הסיבות האפשריות היא האוכלוסייה הגדלה של מהגרים מסין. סיבה אחרת היא תוכניות בישול בטלוויזיה הממליצות על הבשר האקזוטי. כמו כן, אמנם יש חוק, אבל הציידים לא נענשים וקשה לתפוס אותם.

 

הבעיה החריפה גרמה לחובב זוחלים פעלתן באי, לורנס הנריקס, להקים "מקלט" לתנינים ותוכנית לטיפוחם בשבי סמוך לעיירה קסקייד. הוא מקווה גם לחנך את תושבי האי להימנע מלאכול את בשרם. במקום שהקים עבורם הוא משכן בביצות 45 תנינים, בהם אחד שאורכו יותר משלושה מטרים ומכונה "סטמפי" (גוץ). לצדו אפשר למצוא את דוריס, שאורכה 2.4 מטרים. הנריקס הציל אותה מירי לפני כמה ימים.

 

הנריקס אמר: "מדאיג מאוד שלאנשים בכלל לא אכפת מהחוק המגן על החיות האלו". הוא סיפר שציידים ללא רישיון משתמשים בפיתיונות כדי צוד תנינים, בעיקר גדולים, כאלה שאורכם שני מטרים לפחות. חוץ מזה, תושבי האזור חופרים באדמה כדי להוציא ביצים מקניהם.

 

בהשוואה לקרובי משפחתם המפחידים באפריקה ובאוסטרליה התנינים באמריקה הם דווקא מתבודדים ומתרחקים מבני אדם. הם עלולים להיות אלימים רק אם חשים שמאיימים על הביצים או על הצאצאים שלהם. מאז שנות השמונים הרגו תנינים שלושה בני אדם באי.

 

הממשלה התחילה לעבוד על תוכנית בנושא, אבל בינתיים גורל התנינים תלוי רק בנאמני טבע ובעלי חיים. הנריקס סיכם: "כמו שזה נראה עכשיו, המשאבים להגנה על התנינים קטנים מאוד בהשוואה לבעיות, ולכן המאבק הזה לא צפוי להסתיים בקרוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מנסים להציל תנינים בג'מייקה
צילום: AP
מומלצים