50% מאבחנים עצמם ברשת במקום להגיע לרופא
סקר בריטי מצא כי 1 מתוך 6 אנשים המאבחנים עצמם דרך האינטרנט, מקבל אבחנה שגויה. עורכי הסקר מזהירים מפני הסתמכות על מידע הקיים רק ברשת. במקביל, בסקר שנערך ע"י ההסתדרות הרפואית, נתפס הרופא כאדם האמין ביותר לגבי קבלת מידע בריאותי
מאבחנים את עצמכם אצל ד"ר גוגל? כדאי להיזהר מהתוצאה: סקר חדש שנערך בבריטניה מראה כי 1 מכל 6 כאלה, מקבל אבחנה שגויה, וניצל ברגע האחרון על ידי הרופא. כך מפרסם ה"דיילי מייל".
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
מידע ברשת
65% מהגולשים: מחפשים מידע רפואי ברשת
חוות דעת שנייה? הולכים לאינטרנט
סקר: איך בוחרים הישראלים את הרופא שלהם?
הסקר נערך על ידי האגודה הבריטית לתקינות ועירנות המידע הציבורי. מהסקר עלה כי 4 מכל 10 נשאלים נעזרים באינטרנט כדי לאבחן את עצמם. רוב אלה הן נשים – 43% דוחות את הביקור אצל הרופא ומשתמשות באינטרנט לאבחנה, לעומת 37% מהגברים.
הגברים תירצו את דחיית הביקור אצל הרופא במחשבה שהתסמינים יחלפו מאליהם, וחשש מבזבוז זמנו של הרופא. מנגד, נשים אמרו שהעדיפו לאבחן את עצמן לבד בעזרת האינטרנט. 17% מהנשאלים אמרו כי קיבלו אבחנה שגויה, וברגע האחרון ניגשו לרופא וכך "ניצלו ברגע האחרון".
עורכך המחקר, אן רובינסון, הזהירה מפני האבחון העצמי דרך האינטרנט: "מידע רב שמתרוצץ באינטרנט הוא שגוי ואף מסוכן. הסתמכות על מידע לא אמין יכול לפגום קשות על הבריאות. אם אנשים מחליטים לחפש מידע רפואי, עליהם לוודא שהוא אמין ושהם מגיעים להחלטות בטוחות".
רופא: המידע הכי אמין
סקר שנערך בשבוע שעבר על ידי ההסתדרות הרפואית, מצא כי הרופא נתפס כבעל המקצוע היוקרתי ביותר (31%), בפער ניכר מכל מקצוע אחר. הממצאים הללו דומים לאלו שעלו מסקר שנערך ב-2007. אנשי מחשבים נתפסו כאמינים אצל (12%) מהציבור ואחריהם עורך דין (7%), מהנדסים (5%), אנשי עסקים ומנהלים (5%), פוליטיקאים, אנשי חינוך, רואי חשבון וטייסים (3%), שופטים (2%) ובתחתית הטבלה - כלכלנים (1% בלבד מהמשיבים).
הרופא שומר על מעמדו לאורך זמן כבעל המקצוע האמין ביותר, ובפער מובהק לעומת כל מקצוע אחר. רק 12% השיבו כי הרופאים אינם אמינים. מנגד, נתפסים הפוליטיקאים בראש טבלת חוסר האמינות: 88% מהמשיבים טענו כי אמינותם מוטלת בספק. אחריהם במדד חוסר האמינות: עיתונאים (66%), עורכי דין (59%) ושופטים (62%).
הצלת החיים היא הגורם המתקשר יותר מכל לתפיסה החיובית כלפי הרופאים: 45% מהנשאלים השיבו כי זוהי התכונה הנעלה ביותר אצל הרופאים. שאר הנשאלים סבורים כי התכונות החיוביות ברופאים הן עזרה לזולת (21%), מקצועיות (15%) ידע רב והשכלה (11%).
מנגד, 28% מהנשאלים סבורים שחוסר איכפתיות הוא האלמנט השלילי ביותר אצל הרופאים. 15% סבורים שהרופאים אינם מקצועיים, 15% משוכנעים שהרופאים חותרים תחת בצע כסף, 6% אמרו שהרופאים מתנשאים, והיתר סבורים כי הם חסרי סבלנות, לא אמינים או רשלניים.