שתף קטע נבחר
 

המטרה: פס רחב לכולם

פייסבוק, גוגל, מיקרוסופט וארגונים נוספים מתאחדים למען מטרה משותפת של הוזלת החיבור לאינטרנט במדינות המתפתחות

כדי להיות חלק מהעולם, אתה צריך להתחבר לרשת. שני שליש מהעולם לא שם. לגוגל זה כנראה חשוב, גם מהכיוון שלה. ב-Cnet מדווחים כי ענקית החיפוש חברה לסוכנות האמריקנית לפיתוח עולמי, יחד עם מקבילתה הבריטית ולארגון פילנתרופי של מייסד איביי, כדי להביא אינטרנט בפס רחב לכל העולם - כלומר גם למדינות המתפתחות.

 

המטרה של הארגון שמכונה A4AI : פס רחב שעולה ללקוח 5 אחוז מההכנסה הממוצעת במדינה. הסכום הזה, שנקבע כיעד של הוועדה של האו"ם בנושא, רחוק מהמציאות: כרגע המחיר של אינטרנט בפס רחב מגיע ל-30 אחוז מההכנסה החודשית הממוצעת במדינות מתפתחות.

 

 

לארגון שראשי התיבות שלו הן בתרגום חופשי, "ההתאחדות לאינטרנט בר השגה", שותפות גם חברות כמו פייסבוק, מיקרוסופט, יאהו, אינטל וסיסקו. האסטרטגיה כפי שמציין הארגון, היא להתמקד במדיניות ורגולציה. ההנחה היא שחדשנות טכנולוגית אינה יכולה להתקיים באקלים מונופוליסטי או במדיניות שמדכאת אותה. "הניסיון מראה", כך נכתב, כי "שינוי במדיניות יכול להביא לתוצאות מרשימות ומהירות". הארגון מצהיר ישלב ייעוץ, מחקר ושיתוף ידע וכי יעבוד בצמוד עם ממשלות - שתיים עד שלוש בשנה הראשונה, ו-10 עד 12 מדינות בשנים הבאות.

 

רשת מבלון

גוגל מתעניינת בהבאת אינטרנט למדינות מתפתחות גם טכנולוגית: פרויקט של החברה אמור לעשות זאת בהפרחת בלוני ענק שיקיפו את כדור הארץ בגובה של 20 קילומטר. 

 

 
הבלונים עשויים מפוליאתילן ועובדים על אנרגיה סולארית, כאשר היקפו של כל בלון 15 מטרים, משקלו כ-22 ק"ג, והוא צפוי לספק אינטרנט במהירויות "דומות לרשתות ה-3G של היום ואפילו מהר יותר", לפי גוגל. החברה תיכנתה את הבלונים כך שידעו לזוז ולהמשיך לקיים רשת יציבה, בהתאם להסחפות שלהם עם הרוח. הבלונים עצמם יתקשרו עם אנטנות "מיוחדות" בשטח ויתקשרו בו זמנית עם בלונים אחרים באויר ועם התחנה הקרקעית, אשר מחוברת לספקית שירותי האינטרנט המקומית.
 

חברים חדשים

וגם למארק צוקרברג אכפת מאלו שאין להם אינטרנט- ופייסבוק. בוידאו  של ארגון Internet.org בו הוא חבר, הוא אמר בחודש שעבר כי "המטרה שלנו היא  אינטרנט בר השגה כך שכל אחד עם טלפון יוכל להצטרף לכלכלת המידע. כדי לעשות זאת, הוא הוסיף, "עלינו לעשות את האינטרנט זול פי 100". לפי צוקרברג הדרך לעשות זאת היא באמצעות הוזלה של אמצעי השידור האנטנות ושידור למרחק גדול יותר, מכשירי קצה בסיסיים, ושיטות חדשות לדחיסת מידע. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים