שתף קטע נבחר
 

לא רק עושקים: בעלי בתים שהורידו שכ"ד

את מחירי הקפה כבר הורידו לחמישה שקלים - ומה לגבי בעלי בתים שמורידים את שכר הדירה? בימים בהם נראה שבועת הנדל"ן רחוקה מלהתפוצץ, מתברר שלא הכל שחור: בעוד בעלי דירות מעלים בכל שנה את גובה השכירות, מצאנו כאלה שדווקא הורידו את שכר הדירה, ואחרים שלא העלו אותו תקופה ארוכה. האם אנחנו לקראת שינוי מגמה בשוק השכירות? אפשר רק לקוות

את מחירי הקפה כבר הורידו לחמישה שקלים - ומה לגבי בעלי בתים באזורי הביקוש שמורידים את שכר הדירה? אחרי שנחשפנו במסגרת הבדיקות שלנו בערוץ הנדל"ן לחוזי שכירות מגוחכים, דירות מזעזעות להשכרה ושותפים מהגיהנום, כעת עולה בנו התקווה לרוח של שינוי. דרך הדואר האדום קיבלנו פניות מדיירים המתגוררים בתל-אביב והסביבה, שסיפרו כי על רקע עליות מחירי הדיור, בעלי הבתים שלהם החליטו דווקא ללכת נגד הזרם. האם הכוונות שמאחורי ההורדה במחיר תמיד טהורות? אתם תשפטו. יצוין כי חלק מהמרואיינים ביקשו לשמור על עילום שם.

 

כתבות נוספות על בעלי בתים בערוץ הנדל"ן :

 

"בעל הבית שלי באמת בסדר גמור", מספר רון (28) מבת ים. "אני גר בדירה שלי כבר שנתיים וחצי. כל חורף כשיש בעיה של רטיבות בתקרת המטבח, בעל הבית דואג לתקן אותה על חשבונו". אבל מה שהכי מעניין בסיפור הוא שבאחרונה הוריד בעל הבית את שכר דירה ב-200 שקל, "כי בונים שני בניינים חדשים מול הדירה שלי", מסביר רון.

 

לדבריו, כשנכנס לדירה ב-2011 שילם 2,100 שקל בחודש. אחרי שנה, עם חידוש החוזה, העלה בעל הבית את שכר הדירה ב-100 שקל ל-2,200 שקל בחודש. "אבל לפני חצי שנה בערך, כשהתחילו לבנות, ביקשתי ממנו להוריד לי ל-2,000 שקל", אומר רון. "הדירה קטנה, חדר וחצי בשטח של 33 מטר, אבל אני וחברה שלי מסתדרים בה יופי".

 

גם גיא (שם בדוי), בן 31 מתל-אביב, מספר כי בעלת הבית שלו הודיעה לו שהיא תוריד את שכר הדירה. "בעלת הדירה שלי רצתה להעלות לי את שכר הדירה, אך לפני שהספיקה לסיים את המשפט הודעתי לה שאני עוזב", הוא מספר. "היא לא התווכחה יותר מדי וביקשה עזרה עם מציאת מחליף. הסכמתי לעזור לה והמשכתי בחיי. דייר אחר שלה בבניין, לו היא סיפרה שאני עוזב, אמר לה שכדאי לה לשמר אותי, כי אני שוכר אמין שמשלם בזמן ושומר לה על הדירה, ואין לדעת מי יגיע במקומי. היא, למודת קרב עם שוכר קודם, התעשתה והתקשרה אליי, ושאלה מדוע אני עוזב".

 

"כשאמרתי לה שזה בעיקר בגלל שכר הדירה", ממשיך גיא, "היא שאלה איך היא יכולה לבוא לקראתי. כשאמרתי לה כמה אני מוכן לשלם, היא התפלצה. ביקשה לחשוב על זה וחזרה עם רצון להורדה סמלית יותר. לאחר קצת ויכוחים, החליטה להוריד לי סכום הוגן יחסית של כ-150 שקל, ובסופו של דבר יצאה איתי בסדר גמור". גיא ישלם עם חידוש החוזה כ-3,000 שקל בחודש עבור דירת חדר וחצי בשטח של 35 מ"ר, במקום 3,150 שקל. למרות זאת הוא מבהיר: "אני עדיין שוקל לעבור לאזור זול יותר".

 

"בעל הבית הוריד לי 2,000 שקל"

ת' מגבעתיים (43) משלם 4,300 שקל לדירת 3.5 חדרים בשטח של 90 מ"ר. "בעל הבית לוקח כמה מאות שקלים מתחת למחיר השוק, וכבר כמה שנים שלא העלה לנו את שכר הדירה, למרות שהמחיר בשוק עלה", הוא מספר. "יתרה מזאת, בזמן ההפגנות ב-2011 (מחאת האוהלים - ה.צ), הוא הוריד לנו את שכר הדירה ב-100 שקל בחודש מיוזמתו, מתוך הזדהות עם מצוקת הצעירים".

 

"בעל הבית הוא הנדימן, ואילו לי יש שתי ידיים שמאליות, ויש דברים קטנים שהוא פשוט מגיע מחוץ לעיר ומתקן במו ידיו", הוא ממשיך. "התריס בדירה, למשל, ישן ומתקלקל כל שני וחמישי, ובעל הדירה כבר הגיע שלוש פעמים לתקן אותו במו ידיו, אחרי שאני ואשתי ניסינו ולא הצלחנו. כשדלפו מים מהמזגן הוא הגיע והראה לנו איך לתקן. בדברים יותר סבוכים, כשצריך אינסטלטור או חשמלאי, הוא אומר - 'תמצאו מישהו ותשלחו לי את החשבונית', ומעולם לא צייץ על המחיר".

 

כשגלית (שם בדוי), סטודנטית בת 27 החליטה שהגיע הזמן לגור לבד, היא ידעה שתל-אביב לא תהיה הכתובת עבורה. אז היא התנדבה בפרויקטים חברתיים והתגוררה כמה שנים בפריפריה. בשלב מסוים החליטה שהגיע הזמן לנסות את העיר הגדולה, ועברה לדירת שותפים בתל-אביב. במקום הקודם שגרה בו הייתה "אוכלוסייה חמה ונפלאה, בעלי הבית היו מאוד מחבקים וגם המחירים היו שפויים", היא מספרת, "וכשעברתי לתל-אביב הנחתי שאתקל במחירים מאוד גבוהים - כפי שאכן קרה".

 

בעוד בדירה הקודמת שילמה גלית עם עוד שותפה כ-2,000 שקל עבור "דירה מהממת, ענקית, עם סלון ענק, משופצת עם פרקט", לדבריה; על שלושה חדרים בתל-אביב שילמה יחד עם עוד שני שותפים בסביבות כ-5,000 שקל בחודש עבור הדירה. להפתעת השותפים, הודיע להם בעל הבית כי בכוונתו להוריד את דמי השכירות בכ-2,000 שקל.

 

"האמת, די רעדנו מפחד - אין לנו יכולת לשלם יותר ממה שאנחנו משלמים, והיינו בטוחים שבעל הבית יעלה את המחיר, כי זה מה שכולם עושים מסביב", מודה גלית. "אבל הוא סיפר שקרא קצת מודעות ובחן את המחירים באזור - והזדעזע מגובה המחירים". לדבריה, בעל הדירה "החליט לתרום את התרומה הקטנה שלו - ולהוריד לנו את המחיר כדי לא לקחת חלק בטירוף הזה".

 

לדברי בעל הבית, זו הייתה החלטה משמחת. "הייתי צריך לחדש חוזה לדיירים, ונכנסתי לאינטרנט לבדוק מה קורה בשוק. פתאום התנפלו עליי כל הנתונים - המחירים עלו, השכירות קפצה. פתאום ראיתי גלגל שרודף אחרי החבר'ה הצעירים. אנחנו דור שרודף אחרי הילדים שלו, והחלטתי שאני לא רוצה להיות חלק מהדבר הזה. פתאום הרגשתי שגם אני קורבן של התרחשות חיצונית שכל הזמן דוחפת אותנו (להעלות מחירים - ה.צ), ואני שואל - למה בדיוק?".

 

יצוין כי חוקי המס בישראל להשכרת דירות קובעים שבעלי נכסים המשכירים את דירתם בפחות מ-4,980 שקל פטורים ממס.

 

לא כולם מורידים, אבל חלק לא מעלים

לא כל בעלי הדירות מורידים את שכר הדירה, אבל מבדיקת ynet נדל"ן עולה כי לפחות חלקם פשוט לא מעלה אותו. "אני סוגרת עכשיו שש שנים בדירת חדר וחצי, שעליה אני משלמת 2,100 שקל, ובעל הבית לא העלה לי כל התקופה הזו את שכר הדירה", מספרת מיטל (34) מגבעתיים. לדבריה, "אין משהו שאני מצייצת ולא מקבלת. בשבוע שעבר הייתה לי סתימה בשירותים - על הבוקר היה לי אינסטלטור".

 

"בעל הדירה שלי הוא בגילי ויש לנו הסכם: כל עוד לא מעלים לו את שכר הדירה - הוא לא מעלה לי", משתפת קרן (37) ממרכז תל-אביב. קרן משלמת כ-5,000 שקל על דירת שלושה חדרים, ולדבריה כבר שנתיים שבעל הדירה לא העלה לה את גובה השכירות.

 

גם אלעד (39) מפתח תקווה זכה לגור בעיר ללא הפסקה בדירה שבה לא העלו לו את שכר הדירה תקופה ארוכה. "גרתי ברמת אביב ובעל הבית לא העלה לי את שכר הדירה במשך שש שנים", הוא אומר. אלעד שילם כ-3,000 שקל בחודש עבור דירת שני חדרים מרווחת. "הוא תמיד היה בא לבדוק שמתקנים תקלות בדירה, תמיד החזיר לי כסף, תיקן גם מכספו", הוא מוסיף.

 

ואילו אלעד מירושלים שוכר דירת חצי מרתף בשכונת בית הכרם בבירה כבר חמש שנים ומשלם 1,800 שקל בחודש כולל ארנונה. "כבר חמש שנים ששכר הדירה שלי לא השתנה כל התקופה, וגם לא בשש השנים שלפניה כשחבר שלי גר שם לפני", הוא מספר. לדבריו, שכר הדירה נמוך משמעותית מהמקובל בעיר בכלל ובשכונה בפרט - "דירות מקבילות מושכרות בלי להניד עפעף ב-700 שקל יותר", הוא אומר ומסכם: "כל בעיה שצצה בדירה מסדר בעל הבית במהירות, או משלם לי בחזרה".

 

המידע הראשוני לידיעה הגיע באמצעות הדואר האדום . גם לכם יש בעל בית סימפטי שדואג לכם? ספרו לנו על כך בדואר האדום או טקבקו לנו!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים